Metalové okénko prosinec

Metalové okénko prosinec

Tisk

mo 200Poslední měsíc roku 2019 je za námi, konec jednoho roku, konec dekády. Úspěšný rok to byl třeba pro Behemoth a i o tom se dočtete v následujícím přehledu. A dozvíte se i to, na co se můžeme těšit v roce 2020!

 

 Americká partička Unearth vydala na podzim roku 2018 výbornou desku Extinction(s) a z ní nám nabízí videoklip ke skladbě Sidewinder:

Frontman polské kapely Behemoth opět oživuje svůj vedlejší blues rockový projekt Me And That Man a svůj názor na něj si můžete udělat podle videoklipu k písničce Run With The Devil:

A jako bonus tu máme ještě vánoční animovaný klip k písničce Burning Churches:

A ještě chvíli zůstaneme u samotných Behemoth. Ti v lednu vydají I Loved You At Your Darkest Tour Edition, která bude obsahovat studiovou desku I Loved You At Your Darkest a navíc alternativní obal, exkluzivní vystoupení v BBC Radio 1 a dosud nezveřejněný dokument o umělecké výstavě kapely s názvem Thou Darkest Art. Navíc v květnu plánuje kapela znovu vydat své debutové EP And The Forests Dream Eternally.

mo behemoth

Na Valentýna vychází šestá studiovka bandě Suicide Silence. Deska ponese název Become The Hunter a už teď můžete zhlédnout videoklip k songu Feel Alive:

Zajímavou zprávu máme z tábora americké skupiny Red Hot Chili Peppers, kteří se po deseti letech a dvou studiových albech (I'm With You z roku 2011 a The Getaway z roku 2016) loučí s kytaristou Joshem Klinghofferem. Toho nahradí navrátivší se opěvovaný kytarista John Frusciante.

Premiérou videoklipu Nero Forte z desky We Are Not Your Kind nám ukazují maskovaní Slipknot, že stále mají co říci:

Naposledy o sobě hardcoreová kapela Hatebreed dala vědět fošnou The Concrete Confessional v roce 2016, nyní slibují, že se v květnu dočkáme další desky.

Ani ne rok po vydání debutové sólovky Anesthetic přichází kytarista Lamb Of God Mark Morton s novým materiálem. V lednu vydá pěti písňové EP Ether, kde opět nebudou chybět hvězdní hosté, jmenovitě Mark Morales, John Carbone, Lzzy Hale a Howard Jones.

mo mark morton

Americká kapela Adema slibuje, že se v roce 2020 dočkáme nové desky. V létě se dali dohromady se zpěvákem Ryanem Shuckem (Orgy), který kapele pomohl na turné poté, co se kapela opět nepohodla s původním zpěvákem Marckem Chavezem. Tak uvidíme, co si pro nás tahle parta připraví, protože vokální projev Shucka je nezaměnitelný.

Další kontroverzí klip přináší hudební duo fungující pod jménem Lindemann. Koncem listopadu vydali druhou desku F & M a z ní můžete omrknout vizuální podobu skladby Ach So Gern:

Modla death metalu Cannibal Corpse plánuje následovníka desky Red Before Black z roku 2017. Novinky bychom se měli dočkat někdy v roce 2020. Je na co se těšit!

Něco nového kutají i američtí nezbedové Lamb Of God. Ti vydali desku VII: Sturm Und Drang v roce 2015, do toho stihli i EP The Duke v roce 2016 a taky desku coverů Legion: XX pod původním názvem kapely, Burn The Priest, v roce 2018.

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Brabec: Conneryho miluju, ale naštval mě, pacholek! (1.část )

Brabec perexNa rozhovor se skvělým hercem a znamenitým dabérem Vladimírem Brabcem jsem dorazila s asi 20 minutovým zpožděním. Dole mi otevřela jeho manželka a poslala mě nahoru – prý už na mě čekají a ona že...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Kladivo na čaroděje udeřilo již po osmé a vznikla tak Pekelná šleha

sleha perexNakladatelství Epocha nám přináší další díl knižní seriálu akční městské fantasy s týmem netradičních detektivů, kteří bojují proti nadpřirozeným silám a zvráceným bytostem. Co se odehrává v osmém příběhu a jak to na čtenáře působí, se dočtete v n...

Divadlo

Nová sezóna Divadla Spejbla a Hurvínka zahájena: Na diváky čeká na podzim zážitkový Klub Hurvajz i premiéra nové hry Hotel Spejbl

spejbl200Od začátku září otevřel své brány nový zážitkový KLUB HURVAJZ pro všechny fanoušky Divadla S+H. Tento klub umožní divákům nevšední setkání s loutkoherci, účast na workshopech divadla nebo třeba účast na premiéře zbrusu nové hry HOTEL SPEJBL. Premiéra...

Film

Příběh kmotra se netýká jen jednoho konkrétního případu

200filmUž dříve čeští filmaři, inspirováni skutečnými událostmi, učinili protagonistou svých filmů zločince (připomenu aspoň Sametové vrahy a Kajínka), a přitom se zjevně pokoušeli čerpat z poetiky amerických thrillerů. Takže leckdy převáží výrazová expresivi...