Metalové okénko listopad

Metalové okénko listopad

Tisk

mo 200Listopad se nese ve znamení reunionu americké rockové legendy Mötley Crüe, ale máme tu i spoustu dalších zajímavých informací. Najdete si i vy tu, která vás zaujme?

 

 

Kultovní kapela Rage Against The Machine hlásí reunion! Žel to také znamená konec supergrupy Prophets Of Rage, kterou tvořili Tom Morello (kytara), Brad Wilk (bicí), Tim Commerford (basa), DJ Lord, a zpěváci Chuck D a B-Real. Kapela vydala přede dvěma lety eponymní nadějné album, ale když RATM vstali z popela, tak to rozpustili.

V příštím roce se dočkáme nové studiovky americké bandy Deftones. Jsou to tři roky, co kapela vypustila do světa desku Gore.

Jméno Kirka Windsteina znají všichni ti, kteří poslouchají sludge metal. Tohoto basáka a kytaristu můžete znát z kapel jako Crowbar či Down, ale taky Kingdom Of Sorrow. Nyní se ale bude prezentovat sám za sebe a v lednu vydá debut s názvem Dream in Motion.

mo kirk

Třináctého prosince vyjde kapele Stone Sour live album s názvem Hello, You Bastards: Live In Reno. Najdeme na něm 16 písní, které nahráli loni.

Black metalové modly Mayhem existují 35 let a za tu dobu vydali 6 alb, novinkou je deska Daemon, jež vyšla koncem října. Nyní kapela představuje svůj vůbec první oficiální videoklip a to k písni Falsified And Hated:

Frontman hardcoreové bandy Hatebreed, Jamey Jasta, vydává 13. prosince desku The Lost Chapters - Volume 2. Najdeme na ní 12 skladeb a můžeme se těšit na hvězdné hosty, například Maxe Cavaleru (Soulfy), George Fishera (Cannibal Corpse), Howarda Jonese (Light The Torch).

mo jasta

O slovo se hlásí extrémní metalová partička Suicide Silence, jež přede dvěma lety vydala eponymní desku a ta byla docela průšvih. Snad to v půli února napraví s šestou studiovkou Become The Hunter. Aby ukázali a navnadili na to, co nás čeká, vypustili do světa hned dva videoklipy k písním Meltdown:

a Love Me To Death:

Americká rocková modla Mötley Crüe se vrací k životu! Před několika lety ukončili kariéru, jeli na velké závěrečné turné, ale nyní se hlásí zpět o slovo. Díky biografickému filmu The Dirt získali spoustu nových fanoušků a asi to byl impulz, který je donutil přehodnotit situaci.

mo motley

Charismatický Dave Vincent, bývalý frontman kapely Morbid Angel a nyní tvář a hlas Vltimas a formace I Am Morbid, vydá počátkem února autobiografii I Am Morbid: Ten Lessons Learned From Extreme Metal, Outlaw Country, And The Power Of Self-Determination.

Thrashmetalová banda Death Angel vydala v květnu album Humanicide a z ní nyní prezentuje videoklip ke skladbě Immortal Behated:

Sevendust se činí – loni vydali desku All I See Is War a nyní prozradili, že mají nahranou i jejího následovníka. Na vydání si ale počkáme až do léta.

Duo Lindemann ve složení zpěvák Rammstein Till Lindemann a producent a multiinstrumentalista Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy) vydalo 22. listopadu druhé album, F & M. Aktivně ho propagují, zhlédnout můžete třeba klip k písničce Frau & Mann:

KoRn vydali 13. září desku s lakonickým názvem The Nothing a teď se můžeme podívat na videoklip k výborné skladbě Cold:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Lihač: K21 je pro mě nástrojem, kterým bych rád zúročil své zkušenosti a využil je pro dobrou věc

Lihac perexV redakci internetového magazínu Kultura21, který si klade za cíl přinášet co největší objem kvalitních informací z kulturní sféry, se za dobu jeho trvání vystřídalo již mnoho redaktorů. Ti skalní zůstávají věrni kme...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Simpsonovi

SIMPSONOVI RODINA 200Když rodinka Simpsonových poprvé spatřila světlo světa, můj syn ještě dávno nebyl na světě. To mu bylo mínus třináct let. Tahle velká barevná kniha je kronikou pětadvacetiletého života postaviček, které někdo miluje a někdo ne...

Divadlo

Scapino a mafiáni na jevišti zlínského divadla

MDZ Scapino 200Ostře nabitou komedii Scapino v režii Romana Groszmanna uvede Městské divadlo Zlín v sobotu 4. listopadu v 19 hodin ve Velkém sále. Méně známou Molièrovu komedii Scapinova šibalství nastudoval režisér ve vlastní adaptaci. Původní příběh, ...

Film

Hlásí se zvláštní jednotka - Památkáři

pamatkari1 uvodkaFilm o závěrečné části druhé světové války, o které vás v dějepise zřejmě neučili. Pátý film George Clooneyho, při kterém zasedl na režisérskou židli, ale stihl si v něm i zahrát. Takže: „Kdo zařídí, aby socha Davida pořád stála a Mona...