Freedom Call v srpnu vydá M.E.T.A.L.

Freedom Call v srpnu vydá M.E.T.A.L.

Tisk

freedom call 200Německým veselým metalistům Freedom Call vyjde 23. srpna 10. studiové album s názvem M.E.T.A.L., které už pomalu vystrkuje růžky.




Freedom Call je skupina kolem zpěváka a kytaristy Chrise Baye, která vznikla v Německu v roce 1998. Současnou sestavu kromě něj tvoří kytarista Lars Rettkowitz a dva nováčci Francesco Ferraro (baskytarista) a Timmi Breideband (bubeník). Jejich první album je Stairway to Fairyland z roku 1999, následovala díla Crystal Empire (2001), Eternity (2002), The Circle of Life (2005), Dimensions (2007), Legend of the Shadowking (2010), Land of the Crimson Dawn (2012), Beyond (2014) a Master of Light (2016).

Deska M.E.T.A.L. tedy přichází po třech letech a fanouškům čekání kompenzovala ještě sólovka Chrise Baye nazvaná Chasing the Sun. Freedom Call vypustili kromě přebalu už dvě ukázky v podobě singlů 111 a M.E.T.A.L. Podívejte se na ně:

K novému albu oznámili také související turné spojené s oslavou 20 let existence kapely. Jako support si s sebou vezou hned dvě kapely: rakouské symfonic power metalisty Visions of Atlantis a power metalisty z Dánska Seven Thorns. V soupisu nechybí Česká republika, kde zahrají hned dvakrát – v Praze a ve Zlíně. A do té doby je můžete zahlédnout ještě na festivalu Ostrava v plamenech!

freedom call tour

Více informací: http://freedom-call.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Udělejte si hezký večer, přijďte do Pekla!

pek 200Těmito slovy láká na jedinečnou tragikomedii Peklo – Dantovské variace jeden z tanečníků skupiny 420PEOPLE. Jde o choreografa a tanečníka Václava Kuneše, kterého jsme spolu s jeho kolegyní Natašou Novotnou poprosili o zodp...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Povězte mi, lidé zlatí, co mám teďka udělati!

CoSiMyslet200Žijeme ve věku neustálého znejisťování tradičních jistot a hledání jistot skutečných. Zdá se nám, že nic není jisté a vše lze zpochybnit. Leč není tomu tak. Pod vrstvami přemaleb se skrývá pravda, jde jen o to si to uvědomit a tuto jistotu hleda...

Divadlo

Shakespeare v Mahenově divadle NdB
necozaneco perJe to skutečně záhada. Velký dramatik Shakespeare napsal spoustu nejlepší divadelních her, jaké kdy se objevily a taky několik velmi špatných her. Jako by v Shakespearovi byli dva autoři. Nebo že by Shakespeare, onen herec co utekl ke k...

Film

Nový díl Hunger Games je prequelem původní série

Hunger Games200Nový přírůstek v sérii Hunger Games nese podtitul Balada o ptácích a hadech a odehrává se více jak 60 let před posledním dílem, díky čemuž mohou diváci poznat trochu z minulosti Corionaluse Snowa, budoucího ředitele Panemu. Ten jako mla...