Metalové okénko březen

Metalové okénko březen

Tisk

mo 200Březen je za námi a v jakém znamení se nese? Máme tady novinky o vydání desek, tradičně spoustu klipů, ale nejvíc pozornosti na sebe asi strhávají Rammstein, kteří po deseti letech od vydání kontroverzní Liebe ist für alle da opět nezklamali, přitahují davy a šokují!

 

 

Švédští melodici In Flames vydali první březnový den desku I, The Mask a už nám z ní vybírají videoklip ke skladbě Call My Name:

Stejný den spatřilo světlo světa i debutové album kytaristy americké bandy Lamb Of God, Marka Mortona. Deska Anesthetic obsahuje deset skladeb a celou řadu hvězdných hostů (např. Jacoby Shaddix z Papa Roach, Roy Mayorga ze Stone Sour). Nejvíc zájmu ale určitě přitáhne fakt, že na albu najdeme písničku, která je posledním materiálem zesnulého Chestera Benningtona (Linkin Park). A právě k této skladbě je dostupný i videoklip:

A když už jsme nakousli Lamb Of God, pojďme si řeknout i něco z jejich tábora. Právě Morton potvrdil, že kapela pracuje na novém materiálu. Ale to není všechno, aby oslavili patnáctileté výročí vydání desky Ashes Of The Wake, vydají její speciální edici a to už 3. května.

Na co se velmi těším, to je nové album bývalého frontmana Immortal, slovutného Abbatha. Ten po rozchodu s domáckou kapelou vydal před třemi lety výborné a poměrně úspěšné debutové album a začátkem července se máme dočkat jeho nástupce. Na desce Outsrider najdeme devět skladeb, včetně závěrečného coveru Bathory, písně Pace Till Death.

mo abbath

Živelná kapela Hellyeah vydala klip k písničce 333 a v létě bychom se měli dočkat celého alba. Bude se jednat o poslední materiál, na kterém se podílel zesnulý bubeník Vinnie Paul Abbott. Tato skladba je poctou nejen jemu, ale i jeho bratrovi, Dimebagovi.

Legendární death metaloví průkopníci Possessed vydají první plnohodnotné album za více, než tři desítky let! Revelatons Of Oblivion mají vyjít 10. května pod hlavičkou firmy Nuclear Blast. Kapela dokázala udělat díru do světa a to vydala pouze dvě alba: Seven Churches (1985) a Beyond the Gates (1986), tak jsem zvědavá, jak po tolika letech dokáží navázat tam, kde skončili. Jako ochutnávku můžete vyzkoušet píseň No More Room In Hell:

Jsou to teprve dva roky, co provokatér Marilyn Manson vydal dokonalé album Heaven Upside Down a nyní pracuje na posledních úpravách nového materiálu, jež by měl vyjít ještě letos.

Emigrate je vedlejší projekt kytaristy Rammstein Richarda Z. Kruspeho, se kterým vydal již tři desky. Ta poslední, A Million Degrees, vyšla loni v listopadu. Nyní vyšel ke skladbě War klip, tak si udělejte obrázek sami:

Švédové Amon Amarth vydají 3. května album Berserker, kde najdeme 12 skladeb. Těšit se můžeme na epické vikinské písně, které dokáži vyprodukovat jedině Amon Amarth.

mo amon amarth

Belgičtí black metalisté Enthroned, kteří jsou na scéně již 25 let, vydají počátkem června novou desku. Cold Black Suns bude obsahovat 9 epických skladeb a první single, Silent Redemption, si už můžete poslechnout:

Black metal z Norska, ten si můžeme užít třeba v podání kapely Darkthrone. Poslední květnoví den vydají novinku Old Star, tedy šest nových epických skladeb.

 mo darkthrone

A teď zase z jiného soudku! Ukrajinská banda Jinjer nás v lednu osvěžila EP s názvem Micro. Zajímavý mix moderní muziky zaujal jak hudební recenzenty, tak fanoušky. Dejte šanci třeba klipu k písni Teacher, Teacher:

Rammstein se opět překonali. Celý svět čeká na vydání jejich sedmé studiovky, která ponese lakonický název Rammstein a vyjde 17. května. Aby čekání zpříjemnili a navnadili nás, vydali epické devítiminutové video ke skladbě Deutschland:

Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Autorské knížky jsou mým snem,“ říká Klára Mayerová

klara mayerovaKlára Mayerová má na trhu další knihu – opět jako výtvarnice. V září vyšel druhý svazek detektivní série Matylda na stopě – Vražedný advent. Předtím jsme si její jméno mohli přečíst ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Lobbing není takový, jak si většina lidí myslí

vsichni jsme lobbiste 200V nakladatelství Grada vyšla kniha Václava Nekvapila s názvem Všichni jsme lobbisté představující toto velmi zajímavé odvětví.

 

...

Divadlo

Mirotické setkání loutek a hudby na ostrově u Dolejšího mlýna

miroticke setkani hudby a loutekChcete zpestřit prázdniny dětem i sobě? Přijeďte tedy v srpnu do Mirotic!  Od 9. do 11.srpna se zde totiž koná divadelní a hudební festival pro malé i velké: Mirotické setkání loutek a hudby

Film

V zajetí tradic a pravidel

norsko 200Na devátém ročníku festivalu Severský filmový podzim nabídnou v sedmnácti českých městech to nejlepší ze severské a pobaltské filmografie. Letošní ročník je plný snímků se sportovní tématikou. My se ale dnes podíváme na film norské autorky Iram ...