Royal Republic vydávají novinku a přivezou ji i k nám

Royal Republic vydávají novinku a přivezou ji i k nám

Tisk

royal republic 200Znáte skupinu Royal Republic? Pokud máte rádi veselou muziku s prvky hard rocku i klasického rock´n rollu, tak byste si je neměli nechat uniknout. Tito Švédi totiž rozhodně mají něco do sebe a letos vydávají nové album.

 

 

Skupina Royal Republic vznikla ve Švédsku v roce 2007 a tvoří ji charismatický zpěvák a kytarista Adam Grahn, kytarista Hannes Irengård, basista Jonas Almén a bubeník Per Andreasson. Na kontě mají momentálně 4 studiová alba (We Are he Royal, Save the Nation, kompilaci Royal Republic and The Nosebreakers Weekend Man) a 31. května jim vyjde páté nazvané Club Majesty.

royal republic1

Z alba zatím vypustili první vlaštovku v podobě klipu ke skladbě Fireman & Dancer. Ta má rozhodně drive a dává tušit, že se opět máme na co těšit. Club Majesty bude obsahovat 11 skladeb, vyjde jak na CD, tak na vinylu a už dnes je možné si jej předobjednat, a to na některém z portálů na tomto odkazu.

Čeští fanoušci si mohou tuto energickou a strhující veselou kapelu poslechnout na festivalu Rockový slunovrat 1. června v Řevnici. Tam jsou v pozici headlinerů a vystoupí například po boku kapel Horkýže Slíže, Wohnout nebo Skyline. Komu se tento termín nehodí, může si počkat na prosinec, kde Royal Republic vystoupí hned v pátek 3. prosince ve Velkém sále Lucerny. Jedná se o koncert přeložený z 27. března tohoto roku.

royal republic rockovy slunovrat

Více informací: https://www.royalrepublic.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Česká kapela Jelen sa pripravuje na turné na Slovensku

DSC 0260Skupina vznikla pod vedením Jindra Poláka, ktorý sa v 15 rokoch zamiloval do gitary a začal skladať svoje prvé piesne. Prešiel si rôznymi kapelami až našiel správnych muzikantov do kapely. V roku 2011 sa dostal do štúdia Martina Ledvin...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Historický romantický příběh: V lásce a válce

v lasce a valce200V únoru vydalo nakladatelství Domino knížku V lásce a válce britské autorky Maggie Brookes. Španělsko sužuje občanská válka a svět je na pokraji chaosu. Příběh o lásce a obětování inspirovaný skutečnými událostmi.

Divadlo

Richard III. vládne Hradci

richard III 200S nejslavnějším Shakespearovým padouchem se roztrhl pytel nad českými jevišti. Vedle Prahy, Brna a Pardubic splétá Richard III. síť krvelačných intrik i na scéně Klicperova divadla v Hradci Králové. A i k...

Film

Dvě filmové klasiky Davida Finchera na nejmodernějších nosičích

FincherDavid Fincher patří k nejuznávanějším režisérům současnosti a každý jeho počin je vyhlížen s velkým očekáváním. Jeho filmografie sice není tak obsáhlá a zatím sestává z deseti titulů, každý z nich je ale moderní klasikou. Dva z nich vyš...