Zväz autorov a interpretov rozdával ceny za rok 2018

Zväz autorov a interpretov rozdával ceny za rok 2018

Tisk

SR 4V bratislavskom klube MMC 18. januára odovzdali zástupcovia Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby výročné ceny za rok 2018. Ocenenie si prevzali Sima Martausová, Martin Ďurinda, členovia skupín Horkýže Slíže, The Gang - The Gang a Bullet Holes.

 

Okrem nich si ho odniesli aj predstavitelia festivalov Topfest a Bratislavské jazzové dni a reprezentanti klubov Blue Note Jazz and Music Pub Nové Mesto nad Váhom, Majestic Music Club. Nezabudlo sa ani na rozhlasové prijímače a moderátora. Medzi rádiami sa novou cenou môžu pochváliť Rádio Aligátor a Rádio Anténa Rock. Tohtoročným hudobným redaktorom roka sa stal Roman Bomboš a ocenenie za celoživotný prínos pre rozvoj hudobnej scény si odniesol rozhlasový a televízny moderátor verejnoprávnej ORF Udo Hube. Slovenskému publiku sa predstavil v relácii Die grossen Zehn.

SR 1

Líder skupiny Tublatanka si odniesol ocenenie spevák roka a Sima Martausová opäť obhájila speváčkou roka už po tretíkrát.

SR 5

„Je to pre mňa milé prekvapenie a zároveň potešenie. V roku 2018 sme s Tublatankou vystúpili na Česko – Slovenské turné. Najskôr turné v Čechách potom na Slovensku s legendárnou českou kapelou Citrón. Tento rok sme hrali veľmi veľa koncertov na festivaloch a amfiteátroch. Mnohí ľudia si to asi všimli. Ďakujem všetkým, ktorí hlasovali za mňa ako speváka. Vážim si to. Je to pre mňa motivácia. Teším sa na budúci život. Mojou najväčšou túžbou je vydať nové kvalitné CD,“ tešil sa Maťo Ďurinda.

SR 3

Radosť z ocenenia prejavila aj Sima Martausová. „Toto ocenenie pre mňa znamená veľkú radosť. Veľmi sa z toho teším ale dopriala by som ju aj ostatným nominovaným. Je to iný druh radosti, ako radosť, ktorú zažívam, keď máme koncerty, ale užívam si to,“ dodala Sima Martausová.

SR 2

Tohtoročné ceny sú už odovzdané a už teraz sa môžeme tešiť na tých, ktorí ich získajú za tento rok.

Foto: Lenka Meravá


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jan Kunze (KOFE-IN): "Dnes v muzice ve velké míře rozhodují peníze a mnohem méně talent a usilovná práce"

jan kunze 200Opavská kapela KOFE-IN není na české hudební scéně žádným nováčkem. Má za sebou už dvě alba. První s názvem Osobní vesmír z roku 2009 obsahoval pilotní singl Sebe mi dej. Druhým počinem kapely...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pes: Fakta, historie a vztah k člověku

pes 200V srpnu vydalo nakladatelství Esence přímo geniální knihu o nejlepším příteli člověka. Ádám Mikósi a kolektiv sepsali knihu s jednoduchým názvem Pes a podtitulem Fakta, historie a vztah k člověku – a to všechno v jedné knize!

...

Divadlo

Tentokrát Ve Smečkách Klub bláznů

klicovou dirkou perexV Praze je hodně divadel, podle mého odhadu nejméně stovka. A to ta, která mají ještě malou nebo komorní scénu, počítám jen jednou. Při tomto počtu samozřejmě není divu, že mi zhusta nějaká ta pr...

Film

Požární autíčko Finley jako učitel společenské výchovy
ImageKaždý rodič se snaží do svého dítěte co nejdříve “napumpovat” základy slušného chování, nastínit svému potomkovi, jak správně fungovat v rodině i mezi kamarády. Vydavatelství Intersonic vysílá rodičům na pom...