Metalové okénko - září

Metalové okénko - září

Tisk

mo 200Zářijové novinky z hudebního světa se alespoň v mých očích nesou ve znamení překvapivých návratů, ale i jednoho velkého šoku. O tom ale až na úplném konci Metalového okénka, ve kterém samozřejmě nebude nouze o pořádný nášup videoklipů – tak si to užijte!

 

Česká death metalová legenda Master vydává 28. listopadu album Vindictive Miscreant a abyste si o jejich pojetí hudby mohli udělat obrázek, nabízejí k poslechu úvodní píseň:

Polští neznabozi Behemoth všemi silami propagují novinkové album I Loved You At Your Darkest, které vyšlo 5. října. Nejdřív vydali videoklip k písni God = Dog, nyní můžeme ohodnotit vizuál ke skladbě Wolves Ov Siberia:

Na novém materiálu pracují i v Norsku – konkrétně black metalová kapela Darkthrone, která naposledy vydala album v roce 2016, Arctic Thunder.

Švédská metalová formace Soilwortk dokončila práce na jedenácté studiovce a teď můžeme jen čekat, jak na začátku příštího roku vyjde. A třeba 27. ledna se na ně můžete přijít podívat do Zlína do Masters Of Rock Café.

Belgická death metalová smečka Aborted vydala 21. září desku TerrorVision, na které najdeme hned 11 vypečených kousků. Navíc k tomu přihodili videoklip k písničce Vespertine Decay:

Kalifornští rockeři P.O.D. vydají své dlouho očekávané desáté album 16. listopadu. Na Circles najdeme 11 skladeb, včetně již dříve vydaných skladeb Soundboy Killa a Rockin With The Best. Posledně zmiňovanou písničku si můžete vychutnat i ve formě videoklipu:

Švédská death meatlová grupa Bloodbath, která sestává z bubeníka Martina Axenrota (Opeth), kytaristy Anderse Nyströma (Katatonia), basáka Jonase Renkse (Katatonia) a zpěváka Nicka Holmese (Paradise Lost), vypustí 26. října do světa svou pátou studiovku. Album se jmenuje The Arrow Of Satan Is Drawn, nabídne 10 skladeb a v bonusové verzi dokonce dvě navíc!

Deicide, floridská death metalová mašina, konečně v půli září vydala novinku – Overtures Of Blasphemy. Z ní si můžete vychutnat videoklip k chytlavé písničce Defying The Sacred:

Švédští Vikingové Amon Amarth plánují na listopad vydání DVD a Blu-ray s názvem The Pursuit Of Vikings: 25 Years In The Eye Of The Storm. Najdeme zde dokument a také záznam jejich koncertu ze Summer Breeze z roku 2017. Takže se jistě máme na co těšit! Navnadit vás může trailer:

Koncem října nám nové album slibují američtí Unearth. Deska se jmenuje Extinction(s), vyjde 23. listopadu a bude obsahovat 10 nových skladeb.

S novou hudbou přichází i bývalý frontman norských satanášů Gorgoroth, Gaahl. Ten pod hlavičkou Gaahls Wyrd vydá v příštím roce debutové album a dokonce 3. března zavítá na koncert i do Prahy.

Ve studiu se nachází i americká banda The Offspring a prý pilně pracují na dlouho očekávaném desátém albu.

Nizozemská banda Legion Of The Damned se po pěti letech vrací a hned začátkem ledna vydají novou fošnu, která se jmenuje Slaves Of The Shadow Realm. Naposledy nám v roce 2014 přinesli Ravenous Plague, takže si rádi počkáme.

mo legion of the damned

V říjnu vyjde plnohodnotné deváté album metalistům All That Remains. Název bude Victim Of The New Disease a skladeb bude deset.

Americká kapela Machine Head oznámila, že jejich nadcházející americké turné bude poslední v současné sestavě, tedy Robb Flynn (kytara, zpěv), Phil Demmel (kytara), Dave McClain (bicí) a Jared MacEachern (basa). Frontman Robb potvrdil, že 26. září odešel z kapely Phil, o den později Dave a Jared si zatím není jistý. A důvod? Flynn říká: „Jako lidi jsme se odcizili. Hudebně jsme se odcizili. Držel jsem otěže kapely v rukou příliš pevně a dusil jsem je.“ Co dodat? Taktéž nejsem nadšená z toho, kam se kapela vydala na posledních dvou albech, ale toto jsem opravdu nečekala. Co na to říkáte vy?

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

V divadle se ten čas úplně nezastavil, míní herečka Bohdana Pavlíková

bohdana perexCo poslední rok dělala a čím se zabývala herečka Bohdana Pavlíková, ale také o tom, jaké má mimoherecké vlohy či koníčky, jaké filmy či seriály ráda sleduje anebo o tom, co jí třeba už v další sezóně čeká, je následující rozhovor. I když působi...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Češi 1992 aneb jak Mečiar s Klausem rozdělili stát

cesi 200V dalším pokračování devítidílné komiksové řady tzv. „Českého století“ od roku 1918 do roku 1992 se autor Pavel Kosatík, tentokrát spolu s výtvarníkem Danem Černým, věnuje zatím poslednímu klíčovému okamžiku našich moderních dějin, tj. rozdělení bývalé...

Divadlo

Saturnin místy ani nepotřeboval slova

saturnin 200Předposlední premiérou Městského divadla Zlín se stal Saturnin, notoricky známé humoristické dílo Zdeňka Jirotky.

...

Film

Do Říma s láskou …a z Říma bez bolesti

Filmová tvorba Woodyho Allena je tak jedinečná a rozmanitá, že než abychom ji nahlíželi jako celek, lépe je si ji nejprve rozdělit do několika (přesněji tří) tvůrčích období. První skupinu tvoří jeho rané filmové grotesky, v nichž prokázal svůj pozo...