Metalové okénko květen

Metalové okénko květen

Tisk

mo 200Klipy, klipy, klipy – jedině takto se dá shrnout obsah Metalového okénka v měsíci lásky, v květnu. Máme tu pár informací o chystaných deskách, ale vizuální prezentace hudby tentokráte jednoznačně vede…

 

 

Hravá americká kapela Otep opět provokuje! V plánu má totiž vydat koncem července své již osmé album, které ponese název Kult 45. Můžeme se těšit na celkem 16 písniček a opět se dočkáme témat jak politických, tak sociálních – obal desky mluví za vše…

mo otepkult45

Kanadská death metalová kapela Kataklysm, která často navštěvuje i naši kotlinu, vydává 1. června desku s názvem Meditations. Třináctá studiovka bude obsahovat 10 skladeb a minule jsme nabídli klip k písni Guillotine, tentokrát se zaměříme na písničku Narcissist:

Legendární death metalová formace Morbid Angel po turbulencích v sestavě vydala desku Kingdoms Disdained a z ní teď propaguje klip k vydařené písni Garden Of Disdain:

Objevilo se oznámení od samotného mozku kapely, Petera Tägtgrena, že jeho kapela Hypocrisy dokončí v létě novinkovou desku. Zatím poslední fošny, End Of Disclosure, jsme se dočkali před pěti lety. Tägtgren je ale aktivní na vícero frontách – v úspěšné industriální kapele Pain a společně s frontmanem Rammstein v projektu Lindemann.

Kalifornská banda Bleeding Through se dala dohromady a koncem května vydali desku Love Will Kill All. Představu o jejich hudbě si můžete udělat při poslechu písničky Fade Into the Ash:

Rob Zombie vydal přede dvěma lety album s šíleným názvem Satanic Orgy Celebration Dispenser a už teď spekuluje o jejím nástupce, o kterém doufám, že vyjde někdy příští rok.

Máme tady velkou oslavu black metalu – Immortal se konečně rozhoupali a vypustili do éteru lyrický klip k písni Northern Chaos Gods. Tak se bude jmenovat i album, které vyjde počátkem července a řeknu vám – je se na co těšit!

Zklidnění přinese klip k písni Medicated od amerických Sevendust. V půlce května jim vyšla dvanáctá studiovka, která se jmenuje All I See Is War a najdeme na ní 12, v bonusové podobě 14 skladeb.

Frontman kapely KoRn Jonathan Davis vydal koncem května své debutové sólové album, které pojmenoval Black Labyrinth. Lahoda pro uši, opravdu. A Davis tvrdí, že už teď má v rukávu nápady na další sólovku…

mo jonathan davis

Znáte kapelu Nervosa? Jde o thrash, banda je z Brazílie a tvoří ji tři ženy. Prvního června dají do oběhu třetí desku, Downfall Of Mankind, a z ní můžete zkusit klip k písničce Kill The Silence:

Jedním z největších překvapení tohoto roku je pro mě hvězdná skupina Powerflo, která umně kombinuje houpavý hip hop, metal a punk k obrazu svému. Nyní můžete omrknout animovaný klip k písničce The Grind:

Řecká kapela Rotting Christ hlásí nástup do studia! Chtějí totiž příští rok vydat nový materiál. A co jiného říct, než - už aby to bylo!

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s významnou trenčianskou osobnosťou

atletika 200Trenčiansky športovec v atletike Dušana Čikela, ktorý je rodákom z Beckova.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

David Michie: Dalajlamova kočka, PROBUĎ V SOBĚ KOTĚ

Probuď v sobě kotěTak Dalajlamova kočka už začíná chátrat. Tohle od veterináře slyšet nechcete. Jsou granule pro starší kočky řešením? Tak to tedy ne! Jsme zase v klášteře samotné Jeho Svatosti dalajlamy a procházíme se okolím s Jeskou, jeho kočkou. Je to už pár let, co tu žije, však...

Divadlo

Pražská divadla v březnu: emoce, napětí i dojetí

divadlobrezen1 perexNabídka v početných pražských divadlech je při plné sezóně skutečně rozmanitá. Přinášíme tipy, kam se vypravit za nejblizším zážitkem. Divadlo Disk láká na své absolventské Letovisko plné ironické drásavosti, Divadlo Rokoko zve ...

Film

Na celovečerní film Vyšehrad si ještě počkáme, letos se připomíná seriál s několika bonusy

VyšehradKoronavirus překazil mnoho kulturních plánů. Bohužel se díky němu přesunula i premiéra celovečerního filmu Vyšehrad, a to až na jaro 2022. Tvůrci se proto rozhodli vyslat do kin alespoň jeho prequel v podobě kompletního seriálu i s novými scénami, v...