Marek Dusil a jeho kapela chystají novou desku Karlsbad

Marek Dusil a jeho kapela chystají novou desku Karlsbad

Tisk

I7NB3dKwgboV2NK-WD GVbwsz5bUQ8sxMarek Dusil Blend chystá na letošní rok již třetí desku s názvem Karlsbad, která by měla vyjít už příští měsíc. Z malé části je věnována městu, kde frontman vyrostl, a které ho umělecky značně ovlivnilo.

 

 

Možná tohoto interpreta neznáte, ale jeho příjmení je vám povědomé. Jedná se totiž o bratra o něco populárnější zpěvačky Lenky Dusilové. Marek Dusil si ovšem jde svou vlastní cestou, která ho už zavedla i do zahraničí.
Na druhé desce Ocean se totiž objevily i čtyři anglicky zpívané skladby, které tuto folk-rockovou kapelu dostali až za hranice naší země. Byla představena ve více jak desítce folkových pořadů ve Velké Británii a na Marlow FM byla deska vyhlášena Albem týdne.

 

CmJT60gpTzw3M9gI7tU7FNSKCEEXlVS5

 

I další EP Raw se opět prosadilo v Anglii, ale i Irsku nebo Francii. Paradoxně má tak větší úspěchy v zahraničí než na domácí půdě. Frontman Marek Dusil i jeho kapela si ovšem zájem posluchačů rozhodně zaslouží.

EP i předchozí desky si můžete poslechnout zde:

https://marekdusilblend.bandcamp.com/

Nová deska Karlsbad bude hodně akustická s vlivy rocku, jazzu a latiny. Už nyní se můžete podívat na videoklip k závěrečné písni Karlsbad II.

{youtube}612mIX7Kb6E{/youtube}

Již 30. března můžete zajít i na koncert této skupiny v Malostranské Besedě. Společně s nimi zahraje i Kateřina Svobodová a Tajemoje. V říjnu tohoto roku se navíc Marek Dusil podívá i do Leedsu, kde zahraje po boku mnoha dalších zahraničních interpretů. Facebookovou událost k tomuto koncertu najdete zde.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s riaditeľkou Mestského divadla Trenčín Zuzanou Mišákovou

Zuzana-Misakova 200Situácia za posledné dva roky bola veľmi náročná. Každý sa s ňou vysporiadal inak. Zasiahla podnikateľov, cestovateľský ruch, no najmä umelcov, ktorých umenie je ich živobytie. To ako sa s danou situáciou vysporiadali a aký vplyv to...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Byla jednou jedna řeka – tajemný příběh od břehu Temže

 

řekaLidské životy jsou jako řeka – někdy poklidné a volně plynoucí, jindy plné zákrut a zrádných míst. Každý má ovšem svůj jedinečný příběh. Příběhy nás z části tvoří i ovlivňují. Tento začíná události, která se stala jednou v noci v hostinci u Bílé labutě okolo roku 1870, událostí, o n...

Divadlo

Osmyčky, totální unférie z dějin národa českého

Osmycky plakatProsím ten název není s hrubkou. Autoři opravdu svůj kabaret nazvali Osmyčky. V brněnském Městském divadle se představili místní autoři, kteří už mají za sebou několik inscenací, většinou uváděných v létě na Biskupském dvoře Moravského zem...

Film

ANIFILM začíná již za týden a představuje své porotce, hosty a program

anifilm perexMezinárodní festival animovaných filmů ANIFILM začne v Liberci promítat své filmy už za týden a na svém webu www.anifilm.cz již zveřejnil svůj denní program. Vedle programu mezinárodních i národních soutěží nejnovějších animo...