Metalové okénko - červen

Metalové okénko - červen

Tisk

mo-200Školou povinným začaly prázdniny a to mimo jiné znamená, že červen je za námi a proto se podíváme na zoubek tomu, co se odehrálo ve světě tvrdé metalové hudby. Tradičně tu máme nálož nejrůznějších videoklipů, ale i nějaké ty zákulisní informace a tipy pro vaše uši.

 

Rocková legenda Foo Fighters vystrkuje růžky! Přede dvěma lety nabídly EP Saint Cecilia, ale od té doby bylo u nich ticho po pěšině. Nyní předkládají další ze série zábavných videoklipů, k písničce Run. Mnohé jistě překvapí, kam se hudebně posunuli. V září vydají desku Concrete And Gold. Mimochodem - závidím všem, kteří byli 27. června na jejich koncertě v naší metropoli.

Basák Rex Brown, známý hlavně díky působení ve slovutné kapele Pantera, vydává koncem července debutové sólové album Smoke On This. Zde se představí nejen jako kytarista, ale také jako zpěvák. Omrknout můžete videoklip k písni Train Song:

Death black metaloví Belphegor z Rakouska vydají novinkovou desku Totenritual v půlce září. Těšit se můžete na 9 skladeb.

Strašák Wednesday 13 vydal počátkem června desku Condolences, která - pokud se vyžíváte v teatrální a návykové rock-pop-zombie hudbě - polapí i vás. Přesvědčit se můžete osobně v Praze 5. listopadu v Rock Café. Třináct nových skladeb je tu a jako ochutnávku vyzkoušejte třeba klip k titulnímu songu:

Dáváte šanci superkapelám? Máte rádi fúzi metalu s jinými žánry? Pokud ano a nebojíte se směsice metalu, rapu, punk rocku a hip hopu, mám tu projekt právě pro vás! Říkají si Powerflo a sestava je následující: zpěv/kytara Billy Graziadei (Biohazard), basák/kytarista Christian Olde Wolbers (ex Fear Factory), zpěvák Sen Dog (Cypress Hill), kytarista Rogelio Lozano (Downset) a na bicí Fernando Schaefer. Koncem června vydali eponymní debut a jaké to vlastně je? Nápovědu nabídne klípek k houpavé písničce Victim Of Circumstance:

Říká vám něco kapela s prostým názvem CKY? Jedná se o zkratku Camp Kill Yourself a trojčlenou rockově laděnou kapelu, která v našich končinách moc známá není. Poslední plnohodnotné album, Carver City, vydali v roce 2009, ale nyní se vracejí s příznačným názvem alba The Phoenix. Fošnu vydali 16. června a najdete na ní 8 písní. Zkuste klip k songu Days Of Self Destruction:

Korn vypustili do světa klip k Black Is The Soul z jejich desky The Serenity Of Suffereng, která vyšla loni v říjnu. Líbí?

Kapela Rob Zombie začne makat na novém albu. Řekl to samotný frontman: „Právě teď máme letní koncerty, pak v srpnu začneme nahrávat novou desku. A já nebudu začínat nový film, to až příští rok, protože do konce roku budu řešit jen muziku. Takže asi tak.“

A nezahálí ani bratr Roba Zombieho, zpěvák Spider One z kapely Powerman 5000. Tahle industriální kapela totiž oznámila, že do konce roku plánuje vydat desku s názvem New Wave.

mo-powerman5000

S propagací posledního alba Battles nezahálí ani švédští melodičtí In Flames, kteří vydali klip k písničce Save Me:

Koncem září vyjde již dvanáctá deska britským Cradle Of Filth a já jen doufám, že novinka Cryptoriana – The Seductiveness Of Decay, dosáhne úrovně minulého alba, Hammer Of The Witches z roku 2015. Se dvěma Čechy v sestavě by to zvládnout mohla! :-)

Australští nezbedníci Thy Art Is Murder vydají v půli srpna novinku Dear Desolation. Půjde o první desku od doby, co se zpěvák CJ McMahon vrátil do kapely po problémech s drogami. Pokud máte náladu, kukněte na klip Slaves Beyond Death:

Portugalskou goticko metalovou kapelu Moonspell pečlivě sleduji již řadu let a proto kvituji s povděkem, že počátkem listopadu vydají své první album celé v portugalštině! Deska se bude jmenovat 1755 a bude koncepční – dozvíme se o lisabonském zemětřesení, které téměř úplně zničilo Lisabon a přilehlé okolí. Myslím, že se máme opravdu na co těšit!

Na co se velmi těším, to je již desáté album řeckých symfonických death metalistů Septicflesh. Bude se jmenovat Codex Omega, vyjde 1. září a půjde o dvojCD. Krásný artwork od frontmana Setha Siro Anthona musí lahodit snad každému metalovému oku! 

mo-septicfleshcodexcd

Poláci Decapited vydají začátkem července své sedmé album, bude se jmenovat Anticult a bude na něm 8 fláků. Kapelu doporučuji jak poslech desek, tak jejich živelná vystoupení! Vydali poměrně nicneříkající oficiální trailer k albu:

Ale můžete mrknout i na klip od v Polsku vyhlášené produkční společnosti Grupa 13, k písni Earth Scar:

HC banda Hatebreed na posledním albu, The Concrete Confessional, vydala snad samé krátké, ale o to údernější songy. Jedním z nich je i Seven Enemies, ke kterému teď uvolnili videoklip a jak se tak říká – v jednoduchosti je krása!

A když už jsme u řízného HC, nesmíme zapomenout na legendu Suicidal Tendencies. V září plánují vydat EP, ale teď pro nás mají skočný klip k songu Living For Life:

Pokud si libujete v krvácích, mám tu klip právě pro vás. Body Count se slavným Ice-T v čele vydali poslední březnový den debutové album Bloodlust a z něj tu máme klip k

:

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Roman Janků: „Po dvaceti letech začínám mít opravdu obavu o budoucnost živých koncertů klasiky na menších městech.“

Roman Janku200K současné situaci v kultuře se v následujícím rozhovoru vyjadřuje dlouholetý organizátor koncertů klasické hudby a zakladatel cyklu KLASIKA VIVA Roman Janků.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Všechny vůně Afriky přinášejí pižmo sexu i pachuť smrti

Vsechny-vune-Afriky 200Nakladatelství Jota přináší tentokrát především čtenářkám toužícím po dobrodružství v exotické Africe román Zuzany Beranové Všechny vůně Afriky, který se odehrává v Keni. Hlavní hrdinkou p...

Divadlo

Fringe festival mluví anglicky, ale oslovit dokáže každého

alt Fringe festival, který probíhá v těchto dnech na Malé Straně v Praze, je všechno, jen ne ”okrajová”, ”druhotná” záležitost, jak by se ostatně dal přeložit jeho název z angličtiny. Mladá a bohužel prozatím málo známá divadeln...

Film

Německy mluvené filmy dorazí do Prahy a Brna

pr 200Mnohé filmů, které v české distribuci sotva spatříme, zprostředkovávají početné přehlídky - tak se pořádají přehlídky středoevropských kinematografií, snímků natočených ve francouzštině, španělštině, nyní též německy. Festival německy mluvených filmů zvaný...