Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování po Itálii

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování po Itálii

Tisk

Italie2016 perexFascinuje vás neotřelá krása Itálie a plánujete jet na dovolenou právě do této destinace? Zajímají vás památky, pamětihodnosti a historie Apeninského poloostrova? Holdujete delikatesám a lahůdkám, kterými italská kuchyně přímo oplývá? Nebo jen máte rádi podrobný přehled o základních informacích a souvislostech, které se s touto zemí pojí? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli kladně, je vaší povinností pořídit si turistický průvodce Itálie z řady Rough Guides.

 

Nakladatelství Jota vydalo turistický průvodce Itálie z edice Rough Guides – v češtině čtvrté, ale v originálu již dvanácté revidované vydání. Kniha je vskutku odborná, obsáhlá a přehledná, jak autoři slibují již na přebalu - vyšla v paperbacku a čítá úctyhodných 1056 stran a váží 890 gramů!

Tradiční přehledné dělení knihy je následující: Úvod (např. kam se vydat, autoři doporučují, nejzajímavější trasy), Základní informace (např. cestování do Itálie, ubytování, strava, nakupování, praktické informace), Průvodce (rozdělen přehledně na 17 lokalit: 1. Řím a Lazio, 2. Piemont a Valle d´Aosta, 3. Ligurie, 4. Lombardie a jezera, 5. Tridentsko-Horní Adiže, 6. Benátky a Benátsko, 7. Furlansko-Julské Benátsko, 8. Emilia-Romagna, 9. Toskánsko, 10. Umbrie, 11. Marche, 12. Abruzzo a Molise, 13. Kampánie, 14. Puglia, 15. Basilicata a Kalábrie, 16. Sicílie, 17. Sardínie), Souvislosti (dějiny, umění, architektura, film, knihy, italština) a na závěr Poznámky a rejstřík.

Nemohu si turistické průvodce z řady Rough Guides vynachválit, jelikož turistům poskytují vše, co by se jim v dané lokalitě mohlo hodit a ještě přihodí něco navíc. V tomto případě šli ještě dál a dali nám bibli pro cestovatele po Itálii. Kniha, která se hodí pro všechny cestovatele po této zemi mnoha možností a malebných zákoutí, by neměla chybět ani vám!

Italie2016

Itálie
Autor: kolektiv autorů
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2017, paperback
Počet stran: 1056
Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Krádeže času Jany Eichler-Ruské

chimeara jana perexMnozí umělci touží zachytit prchavé okamžiky krásna a uchovat je natrvalo. Patří mezi ně i severočeská výtvarnice Jana Eichler-Ruská, tvořící pod značkou Chimeara. Lze uchopit přelud a přetavit jej do hmatatelné podoby? Je možn...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Vše, co chtěli malí i velcí vědět o včelách

jeden rok v zivote vcely 200V nakladatelství Kazda vyšla další moc krásná knížka, tentokrát zaměřená na včely. Nese název Jeden rok v životě včely a moc vám ji doporučuji.

...

Divadlo

Zářijové novinky na Dramoxu: legendární Podivné odpoledne doktora Zvonka Burkeho i švihlá Římská Lukrécie

Podivné odpoledne doktora Zvonka BurkehoOnline platforma Dramox.cz přináší každý měsíc několik novinek z českých i zahraničních divadelních scén. Nově nabídku obohatila švihlá barokní opera Římská Lukrécie, legendární grotesk...

Film

Kultura se v jakýchokoli totalitních poměrech stává jejich hlasnou troubou

200fJako pětidílná je zamýšlená sada sborníků souhrnně nazvaných Kultura a totalita. Každý díl se bude věnovat některému z důležitých aspektů, které s tímto tématem úzce souvisejí. Vedle náčrtu každodennosti, jejíž průzkum zajisté vyžaduje časový odstup, jsou to ...