Metalové okénko - září

Metalové okénko - září

Tisk

mo 200Zářijová edice metalového okénka je konečně venku a spolu s ní hlavně nálož videoklipů, ale třeba také zákulisní informace o datech vydání, koncertech a dalších zajímavostech ze života metalových kapel. Začtěte se a najděte si novinky o svých oblíbencích!

 

Jako první tu máme ochutnávku z jedenáctého alba sludge metalistů Crowbar, jež nese název The Serpent Only Lies a vyjde 28. října. Z deseti skladeb pustili do éteru písničku Falling While Rising.

Desítku nových songů na novinkovém albu nabídnou i staří známí Vader z Polska, kteří 4. listopadu vydávají desku The Empire. Zatím se pokochejte alespoň obalem desky.

mo vader

Industriální projekt frontmanů kapel Rammstein a Pain Lindemann má v plánu pokračovat! Po úspěchu debutu Skills In Pills obě hudební mozkovny prohlašují, že do společného tvoření se pustí znovu, jakmile budou mít Rammstein volno po koncertním turné.

Norští metalisté Enslaved v listopadu vydají kompilaci The Sleeping Gods – Thorn, na které najdeme unikátní materiál z let 2010 – 2011. Co přesně si pod tímto představit, zatím jasno není.

Frontman legendárních Rage Against The Machine Zack De a Rocha vydává debutový sólový singl Digging For Windows, který je komentářem nadcházejících amerických prezidentských voleb.

V půli listopadu vyjde bandě Sixx: A.M. deska Prayers For The Blessed Vol. 2, která navazuje na sesterské Prayers For The Blessed Vol. 1, které vyšlo v dubnu. Na 11 nových skladeb si ještě počkáme, zatím alespoň malý teaser:

Frontman britské black metalové formace Cradle of Filth se činí – v listopadu vyjde jeho vedlejšímu projektu Devilment nové album. Následovník debutu The Great And Secret Show z roku 2014 se bude jmenovat II The Mephisto Waltzes.

Industriální mágové Pain vydali 9. září desku Coming Home, z níž nabízejí již druhý videoklip, tentokráte k písničce A Wannabe. Tento klip hodnotím o poznání lépe, než předešlý.

Zpěvák The Dillinger Escape Plan Greg Puciato musel šokovat metalovou obec, protože prohlásil: „Prodloužená pauza by nutila lidi, aby si mysleli, že se vrátíme. Rozcházíme se. Nebudeme mít prodlouženou pauzu.“ Takže tu máme konec dnes už velké kapely.

mo tdep

Frontman Godsmack Sully Erna prozradil, že následovníka povedené fošny 1000hp z roku 2014 se dočkáme pravděpodobně až v roce 2018. Což se hodí, protože půjde o dvacetileté výročí vydání prvního LP kapely.

Švédští vikingští Amon Amarth vypustili do světa videoklip k písničce Raise Your Horns z jejich poslední desky Jomsviking. Pokud vás zajímá atmosféra jejich koncertu, určitě mrkněte!

Dalšími videoklipy jsou songy The End a The Truth z chystaného alba Battles kapely In Flames. Novinka vychází 11. listopadu a už teď je velmi diskutovaná. Pokud kapelu máte alespoň trochu naposlouchanou, tak jejich melodiku hned poznáte!

Velkým překvapením je reunion původní sestavy americké kapely Skinlab, kteří se dali dohromady, aby na vybraných koncertech zahráli od začátku až do konce své debutové album Bound, Gagged And Blindfolded z roku 1997.

Velmi potěšující zpráva přichází z tábora moderních metalistů Suicide Silence, kteří v únoru vydají eponymní album. Za zmínku stojí i jméno producenta – oslavovaný Ross Robinson. Ještě připomenu, že 1. listopadu uplynou už 4 roky od smrti původního zpěváka, Mitche Luckera.

Poslední novinku nám uzavírají legendární Faith No More tu pro nás mají taky klípek, konkrétně k písničce Cone of Shame. Píseň se nachází na desce Sol Invictus, která vyšla loni.

Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlady Gryc už sbírá materiál na novou desku, kterou by chtěl natočit příští rok

vlady200Textaře a zpěváka Vladyho Gryce znají hlavně příznivci české populární hudby. I když pochází z Ostravy a během let procestoval řadu zemí, nakonec zůstal v Berlíně. Přesto se do Česka pravidelně vrací. Natáčí tu písničky případně sbírá ceny - například „zl...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

McCourtův Andělin popel vychází nově v nakladatelství Prostor

McCourtPokud neznáte knihu Andělin popel, nebo na ni navazující pokračování Andělina země, možná by vás leckdo mohl obvinit z literárního barbarství a neznalosti literatury. McCourt...

Divadlo

V neděli 31. října se ve vyprodaném Divadle na Vinohradech konal IV. ročník taneční show Roztančené divadlo

roztancene divadlo 200Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí. Po tamním úspěchu p...

Film

Kdo přežije v boji Na život a na smrt?

na zivot smrt perexFilm Na život a na smrt, v originále Lone Survivor (opět kvalitní překlad že?), shrnuje události, které proběhly v roce 2005 v Afghánistánu ve válečné americké operaci pod krycím názvem „Red Wings“, jejímž hlavním cíl...