Korben Dallas zahrali i na počesť Princea

Korben Dallas zahrali i na počesť Princea

Tisk

korben200Korben Dallas sa minulý týždeň objavili na brnenskej Fléde a ich predskokanom sa stala formácia Kieslowski. Koncert bol energický a poznamenaný smrťou legendy hudobnej scény.

 

Slovenská kapela v zložení Juraj Benetin (spev), Lukáš Fila (gitara) a Ozo Guttler (bicie) posledné roky žnú úspechy na slovenskej i českej hudobnej scéne. Ich premyslená hudobná stratégia uchvacuje stále viac a viac poslucháčov rôznych vekových kategórií. V štvrtok 21. apríla na brnenskej Fléde odohrali väčšinu hitov svojho najnovšieho albumu Kam ideme z roku 2015, ktorý znie inak naživo a inak na disku. Nedá sa povedať, že v live verzii by významne chýbala zložka slovenského filharmonického orchestra, ale takto aspoň viac vynikne spev, gitarové sóla a zvuk bicích.

Hity z nového CD ako Za sklom, Kam ideme, či starší Otec, ktorý sa ale objavuje tiež na novom albume, sú určite novými a dlhotrvajúcimi hitmi Korben Dallasu. Hosťujúce hlasy Anety Langerovej, Jany Kirschner, či kapely Zrní sú znamením populárnosti kapely a tiež znamením ich hudobnej výrazovej škály.

korben2

 

Rocková formácia, ktorá reprezentuje hrdo slovenskú scénu je projektom, ktorý by mal trvať ešte veľmi dlho a rozvíjať sa rovnakým tempom ako doteraz. Od roku 2010 je totiž ich progres neuveriteľne rýchly a každý zaznamená z ich skladieb kvalitatívny progres.


Smrť popovej legendy, Princea, ktorá poznačila tento štvrtok na Fléde, sa odrazila na začiatku v trochu pochmúrnej nálade koncertu, ale ako povedal následne Juraj Benetin: „Hudba je liek na všetko.“ a po dlhom aplauze od publika zaznel i kúsok skladby Purple Rain očarujúcim hlasom Juraja Benetina.

www.facebook.com/korbenband
https://korbenband.bandpage.com/
www.fleda.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naďa Reviláková: Cílem knihy bylo zprostředkovat dějiny dětem tak, aby je příběh zaujal a bavil

Nada RevilakovaV době koronavirové krize sice vycházelo podstatě méně knížek, ale některé si svoji cestu ke čtenářům přecijen našly. Dobrým příkladem může být vítěz literární soutěže nakladatelství Albatros na téma odvaha. Tím se stala Naďa Revilákov...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Jak se vypořádat se stigmatem duševní nemoci

Mam to o sobe rict perexAnita Hubner je psycholožka, která se zaměřuje na destigmatizaci spojenou s duševními nemocemi. Založila i organizaci, která pomáhá takto znevýhodněným lidem nacházet si práci. V Nizozemsku působí i jako poradk...

Divadlo

Kašpárkova dobrodružství v šípkovém království

kasparek a ruzena sipkova200Zlín se pyšní dvěma „oficiálními“ místy, kde se nacházejí prkna, která znamenají svět, a to Městským divadlem a Divadlem Scéna. Navíc se čas od času změní na divadelní sál část klubu Zelenáčova šopa, která pravide...

Film

Úspěšný film Fotograf je novinkou na DVD

foto 200Křest novinky na DVD filmu Fotograf proběhl 12. 5 v pražské galerii Goap za účasti fotografa Jana Saudka, režisérky filmu Ireny Pavláskové, představitelky hlavní ženské role Marie Málkové a herečky Zu...