Celá duše Lucie Bílé – Hana

Celá duše Lucie Bílé – Hana

Tisk

lucie200Tak mě tady máš…, máš mě nahranou…, tuhle tajemnou píseň hrát jinak nebudou… Nové album Lucie Bílé začíná zostra, hned první písnička je silná a vryje se pod kůži. Navzdory tomu, že to není hit na první poslech, což ostatně není ani cédéčko jako celek. O to víc si je zamilujete na potřetí, na počtvrté, na popáté. Láska to pak bude trvalá!

 

Album nese název Hana. „Znáš ze mě jen půl, jen jedno mé jméno, půlku duše mé,“ zpívá Lucie Bílá, rozená Hana Zaňáková. Snad i proto jej pokřtila jiná Hana – Hana Zagorová. Slovy nešetřila ani další kolegyně Bílé – Jitka Zelenková, která na svůj facebookový profil napsala: „písnička Tak tady mě máš je naprostá pecka,“ pochválila i fotku a obal. Věřím, že stejně tak album ocení posluchači. Hudba je z dílny Martina Šrámka, Kataríny Knechtové, Andreje Hrušky či Ľubora Priehradníka. O skvělé texty se postaral Štěpán Petrů. „Nechej mě řvát, běžíme deštěm, jak dlouho ještě…,“ zpívá interpretka ve čtvrté písni Poprvé a posluchač si přeje, aby ještě „řvala a běžela“.

Na nebe šlápnout…

Hned v další písni V loužích zpívá o tom, co bude, „až naše srdce roztají,“ a člověk má hned chuť opravdu se projít v oblacích – „kolikrát v loužích nohy mé touží na nebe šlápnout…“. Silná je i písnička V ranách sůl – „aspoň že ty máš jistý stůl a já ve starých ranách sůl, v srdci prázdný zlatý důl…“. Na albu dále najdete skladby Hráze, O Slunci, Mezi řádky, Tenisky, Růžové brýle a jako bonus Primadonna.  Zpěvačka si album nadělila ke svým padesátinám. Hezký dárek je to nejen pro ni, ale i pro posluchače. Místo dlouhých slov: Lucie Bílá se letos při vyhlašování Andělů stala právem zpěvačkou čtvrtstoletí, do Síně slávy zatím nepatří.

lucie

 


Foto: Facebook Lucie Bílé

CD Hana – Lucie Bílá
2016 Supraphon a. s.
Hodnocení: 99 %
Zpěv: Lucie Bílá a další
Hudba: Martin Šrámek, Katarína Knechtová, Andrej Hruška, Ľubor Priehradník, Celeste Rizvana Buckingham
Texty: Štěpán Petrů, Celeste Rizvana Buckingham
Fotografie na obalu: Anna Kovačič
Grafický design: Peter Gonda
Studio: Littlebeat Bratislava
Producent: Martin „Maxo“ Šrámek

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Roman Tomeš: „S Tomášem se snažíme udělat program, který bude bavit nás i diváky.“

tomes200Roman Tomeš je známý divadelní a muzikálový herec a zpěvák. Už za několik dní doprovodí Tomáše Vaňka na jarním tour, kdy tato dvojice slibuje jak hudební zážitek, tak i stand-up. Jak se na koncerty těší a co nám o nich prozradil?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Kniha, ktorá chytí za nejedno srdce

basnirka 200Charakteristické pro velikány je, že na druhé kladou mnohem menší požadavky než na sebe.  Tak znie jeden z aforizmov, ktorý sa dočítame v novej publikácii vydavateľstva Barrister&Principal.

...

Divadlo

Co se škádlívá, to se rádo mívá
ImageV neděli 12.února 2012 uvedlo Městské divadlo Zlín pohádku Jak si spolu hráli. Na jedné louce se ocitli dva – Zajda a Felix. Ona veselá, hravá, trošičku potrhlá, ale v hloubi duše hodná bytůstka. On, na ...

Film

Můj táta Marianne

marianne 200Tentokrát nevymýšlím originální titulek, protože už jen název filmu je dostatečně zajímavý na to, aby přitáhl vaši pozornost. Severský filmový podzim přichází se švédským komediálním dramatem, jehož hrdinové budou čelit zásadní změně v rodin...