Lucerna zpívala s Hurikánem

Lucerna zpívala s Hurikánem

Tisk

daliborjanda 200Hurikán, Oheň, voda, vítr, Tisíckrát krásnější, Hráli jsme kličkovanou, Žít jako kaskadér, Pojď dáme řeč, Padá hvězda, Vždycky jsem to já… Tyto a mnohé další šlágry 80. let z dílny Dalibora Jandy (hudba) a Jana Krůty (texty) zpívala s Daliborem Jandou celá pražská Lucerna.

Před písničkou Jahodový koktej Dalibor Janda zavzpomínal na to, že to byl v roce 1983 jeho první singl, byl pyšný, když jej přinesl domů mámě. Pozdější Zlaté desky a Zlatí slavíci už mu tuto první hudební radost nenahradily, byť si jich cení také… Písničku Hurikán, která byla prvním přídavkem, doplnil procítěným epitafem herec Jan Přeučil, před Jandou smekl kloboukem a řekl, že si váží přátelství s ním. Kapela Prototyp si hodila dvě sóla: písničku Já na to mám a Jandův hit Mini, při němž se muzikanti převlékli za pavlačové drbny.

Janda zazpíval i dvě novinky z chystaného alba, které vyšly na singlu: Vstupné a Já si tě najdu. Na jeviště pozval nejmladšího a nejstaršího návštěvníka pražského koncertu. Nejmladší Kája dostala tričko skupiny Prototyp, nejstarší Jaromír Jandovo cédečko. Nikdo v Lucerně nemohl uvěřit, že Jaromírovi, který na pódium došel svižnou chůzí a bez hole, je 94 let. Cenu mu spolu s Jandou předávala herečka Uršula Kluková, která přihodila i dva vtipy.

daliborjanda text

Koncert se uskutečnil v rámci vánočního turné po Česku a Slovensku, na kterém jako hlavní host vystoupila zpěvačka Jiřina Anna Jandová, s tátou si zazpívali vánoční duet. Mimo jiné zazpívala i písničku s textem Josefa Fouska Vezmi srdce do dlaní. Svou novou kuchařku jí na jeviště přinesl Láďa Hruška, který prozradil recept na bramborový salát „raz-dva-tři“: uvařit čtyři brambory ve šlupce, zamíchat do nich koupenou a slitou sterilizovanou zeleninou a majolku light. „Je to rychlé a dobré i pro žlučníkáře,“ řekl Hruška.

Zdroj foto: daliborjanda.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na pražském koncertě natočíme live album, říká Karel Šůcha, kapelník skupiny Laura a její tygři

laura perexČerné kalhoty a funky drive, černé brýle a punková naléhavost, černé kravaty a jazzová elegance a bílé košile a rocková energie – to jsou průvodní znaky skupiny Laura a její tygři.

„Na rok 2020 jsme s kapelou...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Kniha Turbulence ukazuje různé perspektivy

 

szalayNakladatelství Akropolis přichází s novinkou nazvanou Turbulence - od úspěšného britského spisovatele Davida Szalaye, který již za svá díla získal řadu ocenění a právem se řadí mezi uznávané britské autory.

...

Divadlo

V Lomnici nad Popelkou proběhlo klání ochotnických souborů
ImageOchotnický soubor při Tylově divadle v Lomnici nad Popelkou má poměrně dlouhou tradici. Jeho historie se datuje už od roku 1825. Ve dnech 1. -  4.března 2012 uspořádal domácí Divadelní spolek J. K. Tyl již tradiční př...

Film

Univerzální a stárnoucí Rambo

rambo do pekla a zpetFilm Rambo: Do pekla a zpět (2008) ukončuje velké putování hrdiny, pro něhož bylo celý život největším oříškem, jak se dostat z místa na místo nebo se někde v klidu usadit, aniž by přitom musel pozabí...