Metalové okénko – září

Metalové okénko – září

Tisk

mo 200Po nekonečných úmorných vedrech tu máme září se vším všudy a spolu s ním i novinky z metalové obce. Víceméně jde hlavně o videoklipy a oznámení o nahrávání nového materiálu, jinak nic moc přelomového. Stejně si ale čtení novinek užijte!

 

 

Švédští průkopníci melodického metalu At The Gates vydali klip k písni The Book Of Sand (The Abomination), jež je záznamem vystoupení z festivalu Rockstadt Extreme Fest v Rumunsku.



Soufly v srpnu vydali své desáté album Archangel a nyní máte možnost zhlédnout klip k titulní písničce.



Novým klipem se mohou pyšnit i reggae metaloví Skindred; konkrétně jde o skladbu Under the Attack z alba Volume, které vyjde 30. října.



U klipů ještě chvíli zůstaneme, jelikož si pro nás něco na zhlédnutí připravili i britší  grind veteráni Napalm Death. Ti na začátku roku vydali svou 15. desku Apex Predator – Easy Meat a na ní se nachází i písnička How The Years Condemn, tak to neváhejte omrknout!



A teď trochu z jiného soudku – máme tady nový projekt s názvem Cyberstar, který sestává z nynějšího zpěváka Drowning Pool, Jasena Morena, kytaristy Fozzy Billyho Greye a bubeníka Dustyho Winterrowda z Allele. Připravují EP, první dvě písně by měly být k poslechu někdy během podzimu.

mo cyberstar


Návrat hlásí druhá kapela zpěváka Kataklysm, Mauruzia Iacona, seskupení Ex Deo.  Přede dvěma lety Iacono ohlásil, že si kapela bere volno na neurčito, nicméně teď oznámil, že se můžeme těšit na novou desku Ex Deo.


Mladá coreová kapela Devil You Know, jež funguje ve složení zpěvák Howard Jones (ex Killswitch Engage), kytarista Francesco Artusato (All Shall Perish) a bubeník John Sankey (Devolved), oznámila, že již 6. listopadu se dočkáme druhého alba – They Bleed Red.


Kytarista John 5, bývalý člen kapely Marilyn Manson a nynější kytarista Roba Zombieho, oslaví 11 let sólové práce albem Greatest Hits Vol. 1. To bude obsahovat živý záznam koncertu, ale i nové singly. Album vyjde digitálně posledního října, fyzicky však až 27. listopadu.


Výborný HBO dokument kapely Foo Fighters, Sonic Highways, vyhrál dvě ceny Emmy. Není se čemu divit, když si dokázal zachovat osvěžující originalitu, kvalitu i objektivitu. Všem vřele doporučuji!

mo ff


Kapela Godsmack bude v nadcházejícím roce pracovat na následovníkovi desky 1000hp, jež vyšel vloni. Prý se bude jednat o desku s agresivním zvukem a živelnou energií.
Švédští melodici Soilwork vydali koncem srpna desátou desku The Ride Majestic  a právě na ní se nachází skladba Enemies In Fidelity. Na klip se podívejte zde:

 


V následujícím roce se máme dočkat i nové plnohodnotné desky od kalifornské kapely Otep. Jsem zvědavá, jakým směrem se vydají a jestli bude nový materiál takovým návratem ke kořenům, jak hlásá sama zpěvačka.


Portugalští gotici Moonspell vydali videoklip k písni Domina, kterou můžeme najít na jejich nejnovější desce Extinct.  



Death Angel se konečně v říjnu nastěhují do studia, aby nahráli nový materiál pro desku, která by měla vyjít na jaře příštího roku.

mo abbath


V půli září vydali novinku Abysmal metaloví The Black Dahlia Murder. Aby vás na album nalákali, nabízejí nyní klip k písničce Receipt.



Nový klip ke skladbě Fenrir Hunts nabízí i kapela Abbath, za kterou stojí stejnojmenný zpěvák a bývalý frontman kapely Immortal. Debutové album Abbath vyjde již v lednu a doufám, že to bude stát za to! Ostatně, v únoru koncertují v Praze, takže se můžeme přesvědčit na vlastní oči a uši…



Maďarům Ektomorf vyjde koncem října deska Aggressor, ale již nyní nám k poslechu nabízejí písničku Evil By Nature, ve které hostoval uznávaný George Fisher z Cannibal Corpse.


Zdroj: blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor inspirovaný knihou: Naším cílem je obnovit ideologický spor. To je demokracie!

Petr Drulak 200Podle profesora Petra Druláka, jednoho ze čtyř editorů knihy Budoucnost levice bez liberalismu, kterou letos vydala Masarykova demokratická akademie, sice jdete k volbám, ale je celkem jedno, koho budete volit. „Rozhodnou nějací soukromí...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pro nás těžce představitelná čínská realita

dokonaly policejni stat200V nakladatelství Universum (Euromedia Group) vyšla kniha Dokonalý policejní stát s podtitulem Čínská digitální totalita a Výprava do děsivé budoucnosti, kde jsou lidé pod neustálým dohledem.

Divadlo

Muzikál Romeo a Julie 2014

Romeo a Julie 2014 200 Na muzikál Romeo a Julie 2014 jsem se těšila o to víc, protože jsem pár týdnů před premiérou dělala rozhovor s jedním z autorů, Jiřím Barešem a také s představitelkou chůvy, Veronikou Zelníčkovou. Oba byli ...

Film

Smrt jí sluší: přehlídka hollywoodských hvězd

smrt ji slusiČerná komedie Smrt jí sluší (1992) je přehlídkou tří hvězd tehdejšího filmu. Bruce Willis, Meryl Streep a Goldie Hawn předvádějí excelentní taškařici o tom, jak může honba za krásou a kari...