Metalové okénko

Metalové okénko

Tisk

metal200Ani v horkých letních dnech metalová hudební scéna nezahálí a valí na nás informace o interpretech, albech či videoklipech. Vypadá to, že léto bude nabité a já věřím, že každý si dokáže najít nějaký kousek, který se mu zalíbí.

 


Finští metaloví nostalgici Amorphis vydají novou fošnu, v pořadí již dvanáctou, 4. září pod značkou vydavatelství Nuclear Blast..
Legendy technického death metalu, slovutní Obituary, vydali animovaný klip k písni Violence z desky Inked In Blood. Obrázek si můžete udělat sami:  


Kapelou Morbid Angel otřásají změny v sestavě! Po pěti letech od nich odchází jeden z nejrychlejších bubeníků, Tim Yeung. Basák a vokalista v jedné osobě David Vincent tvrdil, že v kapele zůstává, ovšem o několik dní později přece jen odešel. Kytarista Desthructor nakonec také odchází. Kytarista Trey Azagthoth oznámil práce na nové desce se zpěvákem a basákem Stevem Tuckerem. Kdo ví, co se z toho všeho nakonec ještě vyvine…

Debutová industriální deska Lindemann vyšla teprve 19. června, avšak Peter Tägtgren potvrdil, že již mají nápady na její pokračování.  Jejich styl je velmi neobvyklý, líbivý a kontroverzní. Takže říkám – směle do toho!

Metalcoreoví The Devil Wears Prada vydají 21. srpna šestipísňové EP s názvem Space.

metal5


Skindread, zástupci něčeho, co bych nazvala jako reggae metal, plánují 30. října vydání své šesté studiové desky, Volume.
Kapela Down se s vydáváním klipů k písničkám z loňského EP Down IV – Part Two pěkně rozjela. Nyní nám nabízí oficiální záznam živého představení ke skladbě Hogshead/Dogshead:


Vypadá to, že kapela Disturbed připravuje po čtyřech letech návrat do světa show byznysu.  Na sociálních sítích totiž zveřejnili tento trailer:

O pár dní později do světa vypustili singl The Vengeful One a svůj comeback stvrdili tím, že jim 21. srpna vyjde šestá studiovka, která ponese název Immortalized.

Pracovní morálka buřiče Philipa Anselma je přímo ukázková – nedávno potvrdil, že kapela Superjoint Ritual pracuje na několika nových skladbách. Tak uvidíme, čím nás překvapí…

Německá grupa Rammstein se v září sejde, aby začala práce na nové desce – první za šest let. Připomínám, že album Liebe ist für alle da vyšlo v roce 2009 a od té doby někteří členové vypustili do světa svou vlastní hudbu. Jmenovitě kytarista Richard Krupse vydal v listopadu minulého roku se svou kapelou Emigrate desku Silent So Long a Till Lindemann uvedl svůj nový projekt Lindemann debutem Skills In Pills.

Australané Thy Art Is Murder vydali 30. června třetí desku Holy War a k titulní písničce nám nyní nabízí i videoklip.
 


Řekové Rotting Christ plánují koncem srpna, konkrétně 21., vydat dvojživák s všeříkajícím názvem Lucifer Over Athens. Zatím se můžete podívat alespoň na obálku tohoto nosiče (pozn.perex)

metal7


Lamb Of God, metalové jehně boží z Virginie, vydávají koncem července desku VII: Sturm Und Drang. Nedávno jsme si o nové hudbě mohli udělat obrázek ve videoklipu k písni 512, teď nás lákají klipem ke skladbě Overlord.

Zdroj: blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Autorské knížky jsou mým snem,“ říká Klára Mayerová

klara mayerovaKlára Mayerová má na trhu další knihu – opět jako výtvarnice. V září vyšel druhý svazek detektivní série Matylda na stopě – Vražedný advent. Předtím jsme si její jméno mohli přečíst ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Živí mrtví: stý sešit představuje nový řád

 

zm 200Nakladatelství Crew to v poslední době reaguje na šílenství ohledně Živých mrtví příjemným způsobem – vydávají tuto sérii čtyřikrát ročně. Takže si příběhy oblíbených hrdinů a všudypřítomných touláků můžeme dosyta vychutnat. V sedmnáctém díle pře...

Divadlo

Libor Vaculík režíruje českou verzi slavného francouzského muzikálu Romeo a Julie

romeo julie 200Česká verze francouzského muzikálu Romeo a Julie z pera Gérarda Presgurvice bude v prvním muzikálem, který bude koncem září uveden v multifunkčním sále Forum Karlín v Praze.  Muzikál režíruje Libor Vaculík, který je v tomto případě součas...

Film

Marie Královna Skotská: Tohle království je pro dvě královny malé

Stuartovna perexMarie Stuartovna se stala nejmladší královnou vůbec, když byla korunována šest dní po narození, poté co její otec zemřel. Jako šestiletá byla zaslíbena králi Francie, a poté se i se svým skotským doprovodem přestěhovala do Francie. Ovš...