Kapela The Crown představuje nemrtvý death metal

Kapela The Crown představuje nemrtvý death metal

Tisk

crown coverrŠvédské metalové podhoubí je bohaté a ve své nezměrné kráse také velmi rozmanité. To dokazuje i kapela, která na místní metalové scéně funguje již úctyhodných 25 let! Letos se představují s novým albem, které má pořád co říct.

 

 

 

The Crown se zformovali ve Švédsku v roce 1990 pod jménem Crown Of Thorns a už od začátku se prezentovali typicky švédským zvukem, a to v žánru death metalu, k němuž přidali i thrash. Jejich hudba je a byla inspirována tématy smrti, rebelie, a na paškál si brali i náboženství.

Sestava zažila turbulentní časy, kdy se zde členové pravidelně střídali a míjeli. Nynější sestava je taková: Johan Lindstrand – zpěv, Marko Tervonen – kytara, Magnus Olsfelt – basa, Robin Sörqvist – kytara a Henrik Axelsson – bicí. Za 25 let své existence dokázali vydat pěknou řádku alb. Zde je jejich výčet: The Burning (1995), Eternal Death (1997), Hell Is Here (1999), Deathrace King (2000), Crowned in Terror (2002), Possessed 13 (2003), Crowned Unholy (2004), Doomsday King (2010) a konečně Death Is Not Dead (13. ledna 2015).

crown

Co mě nadchlo, to je obal desky – zručně minimalistický, přesto působivý a k dané hudbě se hodí. Po hudební stránce musím říct, že takový styl jsem nečekala – ze začátku mi to přišlo až násilím poslepovaná hudební míchanice. Chybí mi tu nápaditost – ten element, díky kterému vám klesne čelist, a vy se do hudby kapely zblázníte. Odbytiště ale určitě mají, protože už nějakou dobu hrají a dělají to na profesionální úrovni.

Nejvíc mě zaujala třetí písnička, Iblis Bane, která začala velmi slibně a vzdáleně mi připomněla tvorbu Amon Amarth. Úplně z toho slyším, že jde o severskou kapelu, a to se mi líbí. Pak mě zaujal poslední song, kde přišlo přitvrzení. Kéž by se celé album neslo v podobném duchu.

Jelikož se jedná o takovou ikonickou kapelu, která na mnohdy nemilosrdné metalové scéně přečkala 25 let, tak musím říct, že jsem čekala něco víc. Kvalitní švédský zvuk, mix spíš thrashe s death metalem než naopak (alespoň podle mých měřítek) a taktéž kvalitní produkci. Jenže já jsem zmlsaná a musím přiznat, že jsem se mnohdy nudila. Příznivce staré poctivé metalové školy toto album ale určitě nadchne!

 crown 200

Název nosiče: Death Is Not Dead
Interpret: The Crown
Žánr: death metal s příchutí thrashe
Skladby: 01. Reign, 02. Headhunter, 03. Iblis Bale, 04. Eternal, 05. Struck By Lightning, 06. Speed Kills (Full Moon Ahead), 07. Herd Of Swine, 08. Horrid Ways, 09. Ride to Ruin, 10. Meduseld, 11. Godeater
Stopáž: 50:29
Vydavatelství: Century Media
Hodnocení: 60 %

Zdroj foto: internet

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zpěvák JEN: „Koncerty miluju, hudbu dělám hlavně kvůli živému hraní“

Jen 200Zpěvák a skladatel Jan Nedvěd, známý pod uměleckým jménem JEN, nezahálí a svým fanouškům pravidelně servíruje nové songy a videoklipy. V letošním roce plánuje také vydání debutového alba. Kromě toho se stíhá věnovat i svým koníčkům jako je cestování a su...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Hravou formou na angličtinu pro děti

anglictina 200Děti, rodiče i učitelé se začátkem nového školního roku jistě uvítají Praktickou angličtinu pro děti s výstižným podtitulem Aby se rychle rozmluvily, kterou pro nás připravilo nakladatelství Portál. Zábavnou formou nás provede každodenními si...

Divadlo

Láska je láska – ale řízek je řízek

vzpoura nevest 200Tento podtitul nese nová hra autorské dvojice Michaely Doleželové a Janky Ryšánek Schmiedtové s názvem Vzpoura nevěst. Ty se komediálním způsobem podívaly na zoubek jak dnešní době,...

Film

Nové štědrovečerní pohádce z dílny České televize nechybí humor ani laskavost

duchnadzlato 200Co by to bylo za vánoční svátky, kdyby v televizi neběželo velké množství pohádek. Vedle každoročně hojně reprízovaných a všemi generacemi milovaných pohádek, přichází Česká televize vždy s alespoň jednou novou pohádkou. Tentokrát se ...