Wednesday 13: Monstra zamoří celý svět

Wednesday 13: Monstra zamoří celý svět

Tisk

wed 200Jen málo kapel dokáže utáhnout jedna výrazná osoba s ještě výraznější vizí – máme tu Marilyna Mansona, Roba Zombieho, ale také opomíjeného muzikanta skrývajícího se pod uměleckým jménem Wednesday 13. Jaká je jeho hudba a co přináší novinková deska?

 

 

V roce 2004 se kolem muzikanta Josepha Poolea, který vystupuje pod uměleckým jménem Wednesday 13, zformovalo nové uskupení. Do své hudby aktivně vložili hororové a punkové prvky, hráli si s jazykem a texty napěchovali kulturními referencemi na nejrůznější horory, filmy, sci-fi a další popkulturní odkazy. Jejich hudba se dá popsat jako mix dixie rocku s hororově punkovou příměsí. Hrají vesměs pořád to samé, ale vychází jim to – má to šmrnc a nic podobného na hudebním trhu snad ani není, tudíž o posluchače není nouze.
Nyní působí v této sestavě: Wednesday 13 – zpěv + kytara, Roman Surman – kytara + doprovodný zpěv, Jack Tankersley – kytara + doprovodný zpěv, Troy Doebbler – basa + doprovodný zpěv a Jason West – bicí. Jejich diskografie čítá celou řadu studiovek, kompilací, živých nahrávek. Vybírám ty nejdůležitější: Transylvania 90210: Songs of Death, Dying, and the Dead (2005), Fang Bang (2006), Skeletons (2008), Calling All Corpses (2011), The Dixie Dead (2013) a konečně Monsters of the Universe: Come Out and Plague (17. ledna 2015).
Šestá studiovka a první konceptní album této kapely se nese v duchu hororu, sci-fi a psycha. Mohla bych popsat každou písničku, ale jelikož hudba se opakuje a občas si je velmi podobná, radši jen vyseknu poklonu těm lepším a naopak si postěžuji na hudební vsuvky. Nejvíc mě zaujaly písničky Keep Watching the Skies, Planet Eater: Interstellar 187 a Over Your Dead Body. Spojuje je stará dobrá hororová hra se slovíčky, plíživý dixie rock a taky melodie. Sází na jednu a tu samou kartu, ale v tomto případě to vyšlo. Nic moc mi neřekly písně Bloodline 666 – pohádkově působící instrumentálka, a The Arrival – vsuvka se stopáží 1:59. Neoslovila mě ani skladba Bombs, Guns, Gods – This Is War, která vsadila na pochodové tempo, jinak mi ale přišla plochá a jednotvárná.

wed

 

Wednesday 13 dělá to, co umí a co se prodává – vytváří pohodovou, melodickou, lehce zapamatovatelnou hudbu. U tohoto alba přešel od punkového rázu spíše směrem k metalu a hudba nějak přišla o svou rebelující svěžest. Nicméně příznivci hororových prvků zklamáni jistě nebudou a s nadšením přijmou i tuto nahrávku.

Název nosiče: Monsters Of The Universe Come Out And Plague
Interpret: Wednesday 13
Žánr: horror rock
Skladby: 01. The Fall of All, 02. Keep Watching the Skies, 03. Astro Psycho – Galactic Blood-Drive, 04. Come Out and Plague, 05. I Ain´t Got Time to Bleed, 06. Bloodline 666, 07. Serpent Society, 08. Bombs, Guns, Gods – This is a War, 09. Planet Eater: Interstellar 187, 10. I Love Watching You Die, 11. Into the Crop Circle, 12. Over Your Dead Body, 13. The Arrival, 14. Monsters of the Universe
Stopáž: 57:54
Vydavatelství: Wednesday 13 LLC
Hodnocení: 70 %

Zdroj foto: internet

( 1 hlas )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jako lovkyně se obecně cítím fakt výborně, jako ryba ve vodě

Viktorie MertováPochází z hudební rodiny a již v dětském věku chtěla být herečkou a zpěvačkou, nakonec vystudovala teritoriální studia na Fakultě sociálních věd, kde dnes přednáší dějiny USA a Základy akademické práce. Povolání pedagoga ji baví. Od ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nechali byste za sebe rozhodovat vaše vozidlo?

Pasazeri200V nakladatelství XYZ vyšla kniha Pasažéři oblíbeného britského spisovatele Johna Marrse.

 

...

Divadlo

Překrásná je nepotřeba nářku přináší zpět na jeviště poezii Jana Skácela

marta prekrasna je nepotreba narku200Letošní významné výročí sta let od narození Jana Skácela neoficiálně uzavře 15. 12. 2022 ve Studiu Marta inscenace studentů Divadelní fakulty JAMU Překrásná je nepotřeba nářku. Autorský počin re...

Film

Robotická figurka sjednává pořádek

altRobocop je člověk, který byl po těžkém zranění voperován do úplně nového mechanického těla. Při té příležitosti z něj udělali kulkámvzdorného, disciplinovaného… perfektního policistu, který jezdí ulicemi a zajišťuje zákon a pořádek.