Jaký byl Miro Žbirka ve Zlíně? Vyprodaný a dvakrát přidával!

Jaký byl Miro Žbirka ve Zlíně? Vyprodaný a dvakrát přidával!

Tisk

zbirka 200Úterní večer 18. listopadu ve Zlíně patřil Miro Žbirkovi. Ten vystoupil se svou doprovodnou kapelou v Kongresovém centru se svou Vánoční Best of Video Tour. Jak název vypovídá, jednalo se o audiovizuální show spojenou s nedávno vyšlým dvojDVD The Best of Video.

 

 

V publiku se tento večer míchaly všechny generace, které spojovalo jak okouzlení krásným prostředím kongresového centra, tak obdiv k neuvěřitelnému Miro Žbirkovi. Ten před dvěma lety oslavil šedesátku, ale léta na sobě ani na hlase nedává vůbec znát. Toto léto strávil v Londýně, kde nahrával v legendárním studiu Abby Road a také pracoval na klipu k nejnovější písni Vánoční. Aktuálně předává pozitivní energii na tomto turné, které je průřezem jeho kariéry.

Koncert začal hitem 22 dní a pokračoval bez jakéhokoliv zaváhání. Nechyběla Katka, Prvá, Jesenná láska nebo první věc nahraná v Abby Road s názvem Love shine. Mezi písničkami Miro bavil přítomné různými vtípky a vzpomínkami z jeho kariéry. Před působivou písní Len s ňou například vzpomněl na autora textu Jozefa Urbana, který tento text napsal přes noc. Při dotazu, jak to dokázal, mu odpověděl: „Miro, já nemám problém s alkoholem, mám problém bez něj.“ Vyprávění bylo vždy nenucené a jen napomáhalo uvolněné atmosféře.

Součástí turné byl i křest zmíněného 2-DVD The Best of Video. Toho se ujala Martha (Martina Vorlová), zpěvačka z duetu Čo bolí to přebolí. Dav ji pěkně přivítal, Miro k ní přistupoval s velkou úctou, a proto byl tento akt polití DVD čajem s mlékem milým zpestřením koncertu. Do této nálady se pak skvěle hodila píseň Bielý kvet, ke které se publikum rádo přidalo. >Z druhé půlky vyčnívala rockově pojatá Cesta zakázanou rýchlosťou, kde Miro vyměnil akustickou kytaru za elektrickou a dohromady si celá kapela užila pořádný nářez. Následovala píseň s nejnovějším klipem Viánočná (O prímerí), na který se můžete podívat.

Celý sál se ponořil do hrobového ticha, když Miro Žbirka usedl za klávesy a zpíval Baladu o polných vtákoch. Byl to opravdu nádherný okamžik a patřil k vrcholům celého koncertu. Poté se na pódiu opět objevila Martha a zazpívali si společně písně Čo bolí to prebolí a Sněhulák. Závěr patřil Beatles a hitu Hey Jude, kdy si všichni spokojeně zazpívali.

Vystoupení Miro Žbirky stojí také na jeho doprovodné kapele, se kterou dlouhodobě spolupracuje. Jde vidět, že jej všichni respektují a hlavně ho mají rádi. Dohromady jim to funguje a dokážou předvést excelentní výkon. Kytaristou je autor hudby, herec, producent Jan Ponocný, za klávesami seděl Karel Heřman, baskytaru a kytaru mají na starosti Aleš Zenkl a Jan Horáček a do bicích mlátí Standa Matoušek.

Publikum pana Žbirku rozhodně nechtělo pustit domů a věnovalo mu pořádný potlesk ve stoje. Dojatě přidal ještě dvě písně – Atlantidu a veselou skladbu Mám rád a domů tak všichni odcházeli s výbornou náladou a úsměvem na rtech.

zbirka1

Název koncertu: Miro Žbirka: Vánoční Best of Video Tour
Kdy: 18. 11. 2014
Kde: Kongresové centrum, Zlín
Pořadatel: Agentura Velryba
Z playlistu: 22 dní, Dr. Jekyll a Mr. Hyde, Prvá, Milionkrát, Love shine, Katka, Len s ňou, Fair Play, Jesenná láska, Bielý kvet, Múr našich Lások, Cesta zakázanou rýchlosťou, Vianočná(O prímerí), Balada o polnych vtakoch, Čo bolí to prebolí, Sněhulák, Hey Jude, Atlantida, Mám rád

Hodnocení: 95 %

Zdroj foto: zbirka.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Karel Jordán: „Těšil jsem se z každého dne psaní, byla to krásná inventura.“

karel jordan200Karel Deniš Jordán se narodil 11. 11. 1952. Je to právník, šéfproducent, hudební redaktor, dramaturg a spisovatel. Mezi jeho knihy patří například vzpomínková kniha Petr Muk – Oceán, Shalom, Slavíci, on (a já), Tenkrát na Západě, Můj bratr...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Pro nejmenší jsou tady nová okénková leporela

jedeme-na-vylet 200V nakladatelství Presco Group pod značkou Ella a Max se objevila nová edice čítající zatím dvě leporela Jedeme na farmu a Jedeme na výlet.

...

Divadlo

Divadelně-pohybové představení MANSON v NoDu: když je tanec eufemismem pro agresi
ImageNa otázku, proč miluji skupinu DOT 504 (a vedle mě i stovky dalších fanoušků a příležitostných diváků), se nabízí velice snadná odpověď: protože jsou mladí, talentovaní, charismatičtí a otevření novým experimentům. A...

Film

Dosud neviděný druh očisty na filmových plátnech

200filmS velmi originálním námětem přichází na plátna režisér a scénárista James DeMonaco. S poměrně nízkým rozpočtem představuje svět, o kterém si divák nejspíš nikdy předtím nemyslel, že může fungovat.

...