Festival Masters of Rock zatím ohlásil samá zvučná jména

Festival Masters of Rock zatím ohlásil samá zvučná jména

Tisk

mor 200Vizovický svátek rocku a metalu se bude konat od 9. do 12. července. Tyto čtyři dny budou nabité skvělou muzikou a my vám nyní přinášíme přehled zatím ohlášených kapel, na které se můžete těšit. Mezi hvězdy patří Nightwish, Sonata Arctica, Legend of the Damned nebo Powerwolf.

 


AVATAR
Nejen extravagantním vzhledem jistě zaujme parta ze švédského Göteborgu Avatar. Těchto pět mladíků se dalo dohromady v roce 2001 a mají za sebou už pět studiovek včetně nejnovějšího počinu Hail the Apocalypse. Někteří jejich tvorbu charakterizují jako dokonalý mix RAMMSTEIN, SYSTEM OF A DOWN a ALICE COOPERA dotažený po svém.

mor avatar

BLUES PILLS
Blues Pills to je švédsko-francouzsko-americký kvartet ve složení Elin Larsson, Dorian Sorriaux, Cory Berry a Zack Anderson. Hrají spolu od roku 2011 a teprve po letošním Masters vydali debutovou desku, kterou do nejvyšších pater nebes vychválili kritici prestižních hudebních časopisů.


CREMATORY
Na své si na Masters of Rock přijdou i vyznavači industriálního a melodického gothic metalu, kteří zde budou mít možnost poprvé vidět skupinu Crematory. Tento německý kvintet patří po dvaceti letech existence mezi nejdéle hrající evropské gothic metalové kapely a letos vydal již dvanáctou desku s názvem Antiserum. Přijďte jim ukázat, že Masters of Rock je festival, na který se budou rádi vracet!



DELAIN

Holandskou partu DELAIN před dvanácti lety založil někdejší člen WITHIN TEMPTATION Martijn Westerholt s rozkošnou Charlotte Wessels.Jejich symfonický metal plný chytlavých melodií a zpěvných refrénů zaručeně nenechá nikoho znuděně stát! Navíc přivezou i novou desku „The Human Contradiction“, na které uslyšíte například Marca Hietalau z NIGHTWISH nebo Alissu White-Gluz z ARCH ENEMY.

mor delain

GAMMA RAY
Německá power metalová legenda založena bývalým členem skupiny Helloween, kytaristou, zpěvákem a skladatelem Kai Hansenem si letos připomíná čtvrt století od svého vzniku. K němu si nadělili jedenáctou desku „Empire of the Undead“, která se dostala až na 5. příčku české albové hitparády. Není tedy pochyb, že pod pódiem, kde to rozjedou Kai, Henjo, Dirk, Michael a Alessio, nebude příliš místa k hnutí!


GOTTHARD
Švýcarskou skupinu Gotthard založil Steve Lee a Leo Leoni. Po smrti Steva se na pozici zpěváka postavil Nic Maeder a ve Vizovicích tak před dvěma lety oslavili velký comeback a nyní jsou zpět i s novou deskou. Gotthard - to je hard rocková pětka, jejíž všechny desky se dostaly na nejvyšší příčku domácí albové hitparády - včetně té poslední, letošní „Bang!“


GUS G.
GUS G., to je talentovaný sympaťák, který před dvěma týdny oslavil 34. narozeniny a hrál s Ozzym Osbournem, měl svou skupinu Firewind a hostoval v mnoha kapelách, například u Arch Enemy. Příští léto na Masters of Rock tento kytarový virtuóz zahraje nejenom skladby ze své debutové desky „I am the Fire“, ale předvede skvěle vyvážený mix současného rocku, klasického hard rocku, tradičního metalu a kytarových instrumentálek. Nebude chybět ani několik coververzí známých hitů.


KAMELOT
Američtí melodičtí powermetalisté KAMELOT fungují od roku 1991 a do Vizovic přivezou nové album, na kterém momentálně usilovně pracují – vyjít by mělo na jaře příštího roku. Kapela kolem Thomase Youngblooda k němu pojede velké světové turné a vystoupení na tomto festivalu bude jedinou zastávkou v naší republice, tak si je nenechte ujít!

KROKUS
Krokus měli na Masters of Rock vystoupit v roce 2014, bohužel se tak nestalo kvůli zranění baskytaristy, jemuž lékař v den začátku Masters nařídil naprostý klid do konce července. Tato švýcarská legenda hrající 40 let tak dostává druhou šanci, aby mohla převést svůj klasický hard rock. Těšte se na zpěváka Marca Storace, kterého doprovázejí kytaristi Fernando von Arb, Mark Kohler a Mandy Meyer (GOTTHARD.     UNISONIC), basák a zakladatel skupiny Chris von Rohr a  bubeník Flavio Mezzodi.

LACRIMAS PROFUNDERE
Tato německá kapela působí na scéně už 22. rokem. Název se z latiny dá přeložit slovy ronit slzy, což se úžasně hodí k muzice, kterou tento čtyřčlenný band tvoří. Dříve hráli gothický death / doom metal, později vynechali growl i ženské vokály, začali ubírat hutnosti kytar, upravili tempo a dnes dělají poctivý goth‘n’roll.

LEGION OF THE DAMNED
Tato holandská čtveřice (naživo vystupující v pěti) vždy patřila ke spolehlivým zdrojům prvotřídního thrash metalu, o čemž ve Vizovicích fanoušky přesvědčí vybraným setem ze svých šesti řadových desek. Ta poslední „Ravenous Plague“ vyšla na samém začátku tohoto roku a je plná agresivního, ale melodického metalu

mor legion

MERCENARY
Tito čtyři Dánové potěší především vyznavače melodic death metalu. Mají leccos za sebou, na scéně jsou už 23 let a stihli vydat 7 alb. V roce 2009 zásadně změnili a zredukovali sestavu a od té doby odhodlaně pokračují a předávají světu pořádnou muziku. Jejich posledním počinem je loňská deska "Through Our Darkest Days", ze které ve Vizovicích jistě zazní ty největší pecky.

NIGHTWISH
Fenomenální finská kapela NIGHTWISH bude hlavní hvězdou festivalu Masters of Rock!
Tato finská parta vypravěčů v těchto dnech usilovně finišuje s nahráváním nové, doposud nepojmenované desky, která by měla vyjít by měla na jaře roku 2015. Cely rockový a metalový svět očekává vydání tohoto alba a dá se říci, že se jedná o jednu z nejočekávanějších desek příštího roku.Bude se totiž jednat o vůbec první album kapely s hlasem nové zpěvačky Floor Jansen. Bude se tak jednat už o osmý řadový počin party, kterou v roce 1996 poskládal kapelník, skladatel a klávesista Tuomas Holopainen. "Jsme velmi šťastní, že Masters of Rock je naším prvním potvrzeným festivalem pro příští rok. Vždy zde rádi hrajeme, těšíme se na skvělé české publikum! Taky se těšíme, až si užijeme jedinečné festivalové zázemí, potkáme se s přáteli. Milujeme zdejší posezení v zákulisí obklopené šatnovými kontejnery" komentuje Tuomas.

NIGHTWISH v podobě nové stálé zpěvačky Floor Jansen zcela jistě získali něco, co se jen těžce hledá. Mladou, krásnou, atraktivní a přitom skvělou a zkušenou zpěvačku. Floor Jansen (*1981) - zpěvačka a skladatelka - se už v 16 letech stala členkou symphonic metalové skupiny AFTER FOREVER, s níž vytvořila pět studiových desek. S progressive metalovou partou REVAMP pak vydala dvě alba. Floor v říjnu r. 2012 v Seattlu nastoupila jako „záskok“ do pořádně rozjetého vlaku s názvem „Imaginaerum World Tour“ výborně se osvědčila a úspěšně pokračuje v cestě dál. Vloni v létě byl pak celý rockový svět mile překvapen, když NIGHTWISH oznámili, že Floor se oficiálně stává členkou jejich týmu. Příští rok se tedy můžeme těšit na to, jak její soprán zní ve spojení s hudbou NIGHTWISH, která má u nás v republice nespočet oddaných příznivců.

Fanoušci festivalu Masters of Rock mohou být hrdí. Jejich festival si NIGHTWISH vybrali jako první, kterému řekli "Ano" a na kterém se vším nasazením zahrají nejenom staré hity, ale hlavně představí své nové, očekávané album!

mor Nightwish


POWERWOLF
Německo-rumunští metalisté Powerwolf jsou známí pro jejich temný vzhled a také pro odkazy na křesťanství a církev. Působí od roku 2003 a za tu dobu vydali pět studiových alb. Pro Masters of Rock chystají zcela unikátní "release album show", tedy představení nového alba ve světové premiéře. Připravují doposud největší pódiovou show v historii kapely, přičemž se koncert bude nahrávat a vyjde celosvětově na DVD. Na zmíněné desce momentálně pracují a její vydání je načasováno tak, aby vyšla těsně před Masters of Rock a tam ji mohli celou zahrát live. Fanoušci si toto CD pak nejenže budou moci koupit přímo ve festivalovém shopu, ale také si jej nechat popdepsat na extra dlouhé autogramiádě.



SEPTICFLESH
Pořádně tvrdou muziku posluchačům nabídnou Řekové SEPTICFLESH - temná metalová čtverka, která letos v červnu svět ohromila albem "Titan". To vznikalo v Praze ve spolupráci s tamními filharmoniky a dětským sborem. Originální symphonic death té nejvyšší jakosti dělají Seth a spol. už 25. rokem a nejen u nás mají mraky fandů, kteří se určitě rádi sejdou pod hlavní stagí.


SERIOUS BLACK
Serious Black je mezinárodní metalová kapela, která je složená ze zkušených veteránů žánru. Najdete v ní: kytaristu Rolanda Grapowa (MASTERPLAN), basáka Mario Locherta (EMERGENCY GATE), kytaristu Dominika Sebastiana (EDENBRIDGE), bubeníka Thomena Staucha (ex-BLIND GUARDIAN), českého klávesáka Jana Vacíka (ex-DREAMSCAPE) a vokalistu Urbana Breeda (TRAIL OF MURDER). Těchto šest muzikantů spojuje láska k metalové muzice a nyní pracují na první desce, která by měla vyjít začátkem roku 2015. Těšte se na vynikající hard rock s power metalem!



SONATA ARCTICA
Finská skupina Sonata Arctica kolem sympaťáka Tonyho Kakko dělá dobré jméno speed metalu letos už dvacátým rokem. Do Vizovic se vrací po sedmi letech, kdy jejich vystoupení poznamenala nepřízeň počasí, ale oni se rozhodně zastrašit nenechali! V roce 2015 si na Masters of Rock přivezou novou verzi jejich debutového alba s názvem „Ecliptica - Revisited; 15th Anniversary Edition“, která vyjde na konci října, a slibují také pořádnou show.

mor sonata

TRI STATE CORNER

Něco netradičního mohou návštěvníci zažít při vystoupení skupiny TRI STATE CORNER. Těchto pět hudebníků hudebníci pochází ze tří evropských zemí (Německa, Řecka a Polska), funguje už deset let, má čtyři desky a hraje mix hard rocku, metalu, blues a tónů tradičního řeckého drnkacího nástroje bouzouki (buzuki). Nebojte se, tato kapela dovede udělat pořádný rachot a její muzika je hodně chytlavá. O jejich kvalitě svědčí například to, že si je na svá turné vzaly kapely jako LORDI, RAGE, nebo NAZARETH.



VOODOO CIRCLE
Historie skupiny hrající podobný styl muziky jako Whitesnake, Deep Purple a Rainbow se datuje do roku 2008. Tehdy vznikla jako boční projekt kytaristy Alexe Beyrodta  z Primal Fear a Silent Force. Dnes s ním hrají neméně zkušení muzikanti Mat Sinner (Primal Fear, Sinner), Alessandro Del Vecchio (Edge of Forever, Hardline) a Tim Husung (Doro, Die Toten Hosen). Hlas na už třech albem skupiny zanechal David Readman (Pink Cream 69). Pokud jste ještě neměli to štěstí se s VOODOO CIRCLE setkat, tak vězte, že její tvorba se dá charakterizovat jako melodický klasický rock s nádechem osmdesátkového hair metalu, ochucený o bluesové prvky. Kapela chystá na začátek léta příštího roku vydat nové studiové album, které hodlá představit jako jedněm z prvních právě fanouškům Masters of Rock!


XANDRIA
Do České republiky se opět podívá německá skupina s půvabnou Holanďankou v čele – Xandria.  Dianne van Giersbergen je v kapele teprve krátce, ale nemá se vůbec za co stydět. Důkazem je deska s názvem Sacrificium, která vyšla letos v květnu a najdeme na ní i hit „Nightfall“. Poslechněte si jej a pořádně se naučte slova, ať jste připraveni na show!

Vstupenky na festival jsou do 31. 10. nebo do vyprodání druhé emise k dispozici za 950,- Kč a seženete je buď v Masters of Rock Café na Čepkově ve Zlíně, v pražském sídle agentury Pragokoncert nebo si jej můžete objednat z webových stránek www.mastersofrock.cz


Zdroj foto: promo fotografie z webu jednotlivých skupin


Více informací: www.mastersofrock.cz 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Letní rozhovor s Ivonou Březinovou

01 Ivona v tÌlku Monika V·Úov· studio M101„Pro mě bývá léto obdobím, kdy vykazuji zvýšenou psací aktivitu,“ říká Ivona Březinová.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Temnými hvozdy, černá perla komiksového hororu

perexovy obrazekPřiznám se, že po knize Temnými hvozdy jsem původně sáhla spíše ze zvědavosti. O to více jsem byla překvapena, jak mimořádně kvalitní kousek se mi dostal do rukou. A přestože se za normálních okolností hororovému žánru spíše vyhýbám...

Divadlo

Kdo miluje, nespí

bratr spanku perexMožná byl talentovanější než Mozart. Narodil se ale na špatném míste. Johanes Elias Alder (Jacob Erftemeijer) je obdařený fenomenálním hudebním sluchem. Naneštěstí pro něj ale žije v zapadlé alpské vesnici mezi...

Film

Vybíjená jako ze školy

vybijenaperexFilm Vybíjená (2015) je jakýmsi pokusem o realistickou komedii. Všechno je v ní znázorněné dost natvrdo, ale zároveň se nic z toho příliš neřeší.

C...