Koncert Věry Martinové 8.8.2014 Borovany. Jsem na sluneční pohon…

Koncert Věry Martinové 8.8.2014 Borovany. Jsem na sluneční pohon…

Tisk

Borovany perexTo prohlásila Věra Martinová při svém koncertu, který se konal v pátek 8.8.2014 v překrásném amfiteátru Borovanského kláštera, jenž byl založen v 15. století. Jde o významnou dominantu jihočeského města, kde svoji tradici našlo hlavně známé Borůvkobraní… takže jestli někam na knedlíky s borůvkovou omáčkou, tak do Jižních Čech. Borůvkobraní se koná každým rokem a nabídne Vám řemeslné trhy, koncerty a hlavně různé výrobky z borůvek. Více informací pak naleznete na www.boruvkobrani.cz.

 

 

Borovany 1

Ale vraťme se zpět ke koncertu. Společně se svou sestrou Lenkou Slavíkovou, kdy podobu obě sestry nezapřou, manželem Jardou Petráskem za bicími, basistou Radkem Hlávkou a stálým hostem z Anglie Jamie Marshallem, nám nadělila pohodovou muziku plnou známých hitů, jako jsou třeba Toulavý džíny, Malý dům nad skálou, Až na vrcholky hor či Nebe, peklo, ráj. 

Borovany 2

Zpěvačka dále představila písně nejen z posledního CD 17 podob lásky (2013), které, jak už název napovídá, obsahuje celkem 17 písní. Dále jsme mohli slyšet např. Modrý sarafán z CD Foukneme do svící (2011) a mnoho dalších.
Zazněla také písnička Pod sluneční bránou z CD Věřím svým snům (2006), na kterém se právě hudebně podílel již zmíněný anglický zpěvák a kytarista Jamie. Autor sám také zahrál pár songů za doprovodu celé kapely.

Celý koncert byl umocněn prostředím, v němž se konal. První dáma country music je stále plná energie a optimismu, což zaplněný amfiteátr ocenil dlouhým potleskem. A jak se stalo již zpěvaččinou tradicí, celý koncert zakončila jen sama s kytarou písní Batalion.

Borovany 3

Borovany, 8.8.2014

Foto: Rudolf Hojdar


 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seznamte se se slackline a gibbonem Markem Smolkou!

slackline smolka200Marek Smolka je členem českého národního týmu Gibbon Slacklines a jedním z organizátorů soutěží tohoto mladého dynamického sportu. Jedná se o balancování, chození, trikování a freestyle na natažen...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Brendon Burchard: Náboj

naboj200Tady za vás nikdo nic nevyčistí, neodčaruje a tak podobně… To rozhodně NE. Ale tohle se mi líbí. Ačkoliv o sobě autor na několika místech říká, že je někdy na své klienty tvrdý, či až příliš agresivní, má pocit, že to je prostě potřeba. Jen tak je to...

Divadlo

Smetanova Litomyšl přivítá hvězdnou Dagmar Peckovou a její Mistrovskou lekci

dagmar200V rámci bohatého programu festivalu Smetanova Litomyšl proběhne 26. června v 19 hodin oceňované divadelní představení Mistrovská lekce. Magnetem představení je samozřejmě mezinárodně proslulá pěvkyně Dagmar Pecková, která se představuje ve své první ve...

Film

Chuckyho nevěsta stírá rozdíl mezi roztomilou naivitou a škodolibostí

chuckyho nevestaVolné pokračování filmu Dětská hra s názvem Chuckyho nevěsta (1998) je snad tím nejlepším a zároveň nejsarkastičtějším, co může moderní horor nabídnout. Šikovně se zde stírá rozdíl mezi roztomilou...