Židovské muzeum v Praze otevřelo nové informační centrum

Židovské muzeum v Praze otevřelo nové informační centrum

Tisk

Muzeum perexŽidovské muzeum v Praze oslaví letos v říjnu 20 let činnosti jako nestátní organizace. V tomto jubilejním roce zahajuje řadu změn, které mají zvýraznit jeho podobu jako moderního, dynamického a návštěvnicky přívětivého střediska židovské kultury. Nové Informační a rezervační centrum bylo otevřeno začátkem února 2014.

 

 

Pražské židovské muzeum je díky svým unikátním sbírkám, pohnuté historii i umístění v historickém centru Prahy trvale nejnavštěvovanějším muzeem v České republice.

V novém Informačním a rezervačním centru v Maiselově ulici 15 v Praze 1 na návštěvníky čeká multimediální informační prostor a nabídka dalších služeb.

muzeum kolaz

Zájemci zde naleznou interaktivní informační bránu se základními údaji o jednotlivých památkách a stálých expozicích v areálu Židovského Města, ale i o vybraných židovských památkách na území Prahy a České republiky. Informace doplňuje přehled aktuálních kulturních a vzdělávacích programů muzea i spolupracujících organizací  a institucí. Součást nabídky centra tvoří také půjčovna audioprůvodců. Vedle individuálních turistů centrum slouží i k přijímání objednávek a rezervací průvodců, zástupců škol a cestovních kanceláří. Součástí je též odpočinkový prostor s nabídkou rychlého občerstvení a možností využít sociální zařízení. K dispozici je bezbariérový vstup.

Muzeum3

Kromě zlepšení podmínek pro návštěvníky Židovské muzeum v Praze připravuje i proměnu svých stálých expozic, aby lépe odpovídaly současným trendům muzejních prezentací, technickým možnostem i očekávání návštěvníků. Cílem je nejen zatraktivnit expozice zapojením interaktivních a edukačních prvků, nýbrž také více začlenit prohlídkový okruh muzea do reálií historické čtvrti Josefova a zvýraznit genius loci pražského Židovského Města.

Muzeum4

INFORMAČNÍ A REZERVAČNÍ CENTRUM ŽMP
Architektonické řešení: Ing. arch. Jakub Tejkl
Stavební práce: Kališ a Krátkoruký, spol. s r. o.
Grafické řešení: Colmo, v. o. s.

Kontaktní údaje:
Maiselova 15
110 00 Praha 1
Odpovědná osoba: Marek Selnekovič
T +420 222 749 464 (461)
F +420 222 749 463
E Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Audioprůvodce: Promotion and Education, s. r. o.
Odpovědná vedoucí: Ing. Miroslava Kholová

Kavárna: NOSTRUM, s. r. o.
Odpovědný vedoucí: Karel Pospíchal

Otevírací doba:
zimní čas: 9-16.30 h
letní čas: 9-18 h

Foto: autor

Zdroj informacíwww.jewishmuseum.cz (TZ)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Do každé své písničky jsem dal kus sebe, říká německý hudebník Hellmut Sickel

Hellmut Sickel 200Nejdřív ho naše publikum poznalo coby baskytaristu populární německé skupiny Kreis, posléze jako prvního manžela Heleny Vondráčkové. Čas je proti nám, Sprint, Svou partu přátel ještě naštěstí mám - to jsou asi největší hity, které p...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Živá paměť představuje výstavu Osudy Romů za druhé světové války

foto romoveV Městské knihovně Ústí nad Orlicí se v pondělí 2. října 2023 od 18 hod. uskuteční vernisáž putovní výstavy portrétních fotografií Osudy Romů za druhé světové války. Fotografie představují silné osudy romských přeživ...

Z archivu...


Literatura

Pomalý konec Transmetropolitanu?

transmetropolitan 200Hubatý Spider Jerusalem spolu s krásnými „ohavnými asistentkami“ Shannon a Yelenou jdou stále proti zkorumpovanému americkému prezidentovi Garymu Callahanovi v osmé části série s podtitulem Žalozpěv, který je ...

Divadlo

Zdenek Merta oslaví 70. narozeniny!

Zdenek Merta 200Respektovaný skladatel a producent hudebního divadla Zdenek Merta se narodil v Hranicích na Moravě a své dětství trávil například u své tety ve Veselíčku u Lipníka nad Bečvou, prožil ale také čtyři roky v Bejrútu, kde byl jeho otec dipl...

Film

Devátý ročník sci-fi festivalu Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

future gate 200Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a dokumentů přinese znovu i soutěž studentských f...