Zařaďte do jídelníčku Hummusy a pasty

Zařaďte do jídelníčku Hummusy a pasty

Tisk

hummusy a pasty 200Nakladatelství Bookmedia vydalo kuchařku skvěle se hodící do letních dní zaměřenou na Hummusy a pasty. Připravte si mixér a udělejte si nějakou zdravou a barevnou dobrotu!

 

Kniha začíná Několika slovy o autorovi, kde se čtenáři dozví například to, že přešel na veganskou stravu a zhubnul 50 kilogramů za 5 let. Poté se stal blogerem a také napsal knihu, aby mohl ostatní inspirovat a přesvědčit o tom, že pasty jsou jednoduché na přípravu a umožňují velké množství kombinací a příchutí. Následují řádky o Pastách zaměřené na pohodlí, chuť, zdraví a všestrannost. Velmi podobné jsou věty o hummusu obsahující informaci o historii a zdravotních přínosech. Pro vegetariány a vegany je prý cizrna povinnou položkou v menu, protože má vysoký obsah vlákniny a je bohatá na bílkoviny. Dále čtenář zjistí, jak uskladnit luštěniny a jak si usnadnit život a pak už jej čekají recepty.

Receptů je dohromady 76 a jsou rozděleny na: hummusy, pasty, paštiky a chutné přílohy. U receptů nechybí údaje o surovinách, postup přílohy, doporučení, s čím se podává, krátký popis a také praktický přehled výživových hodnot a jednotlivých složek na 100 gramů pokrmu. Najdete zde kalorie, proteiny, tuky, sacharidy a vlákninu. Samozřejmostí jsou pak kvalitní, barevné a hlavně lákavé fotografie.

Osobně jsem byla ke knize poněkud nedůvěřivá, protože jsem si moc nedovedla představit jiný hummus než z cizrny a byla jsem dost zvědavá, jaké budou ty další recepty. A čekalo mě velmi milé překvapení a měla jsem nutkání vše hned vyzkoušet, například hummus s pečenou dýní, zelený hráškovo-mátový hummus nebo třeba hummus s červenými fazolemi ve stylu tex-mex. Pasty jsou podle mě podobné hummusům a zaujala mě například cizrnová pasta s pečeným jablkem a skořicí vhodná na palačinky nebo pasta z avokáda a sušených rajčat. Potěšil mě také recept na domácí tahini včetně jeho čokoládové obdoby a ráda vyzkouším i paštiku z červené čočky se sušenými rajčaty.

hummusy

Kniha zaujme hlavně ty, kteří mají rádi hummus a luštěniny obecně a také nedají dopustit na zeleninu. Musí mít tedy alespoň trochu podobné chutě jako autor. Za mě představují Hummusy a pasty opravdu skvělou kuchařku s velmi zajímavými recepty. Ty jsou plné netradičních kombinací, které by mě samotnou nenapadly, takže jde o výbornou inspiraci, za kterou jsem moc vděčná. Já si jdu udělat zásoby cizrny a vám doporučuji toto brožované dílko nepřehlédnout!

Konrad Budzyk je polský bloger, který nejprve začínal s kulinářským blogem, ten ho ale po čase tolik neuspokojoval, a protože chvála na jeho recepty se objevovala ze všech stran, rozhodl se založit internetový receptář Blendman. V knize Hummusy a pasty poukazuje na to, že jídla z rostlinných potravin lze připravit snadno, rychle, chutně a nepotřebujete k nim žádné speciální vybavení.

hummusy a pasty

Hummusy a pasty
Autor: Konrad Budzyk
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Bookmedia
Rok vydání: 2018
Počet stran: 208
Hodnocení: 95 %

http://www.bookmedia.cz/products/hummusy-a-pasty/

Zdroj foto: www.bookmedia.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jako lovkyně se obecně cítím fakt výborně, jako ryba ve vodě

Viktorie MertováPochází z hudební rodiny a již v dětském věku chtěla být herečkou a zpěvačkou, nakonec vystudovala teritoriální studia na Fakultě sociálních věd, kde dnes přednáší dějiny USA a Základy akademické práce. Povolání pedagoga ji baví. Od ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Představuje se finská síla SISU

sisu200 jste si možná nastudovali pravidla švédského lagom, který znamená „ani moc, ani málo”. Z našich stránek jste také obeznámení o dánském hygge a lykke, které hlásají pohodu a štěstí. Finsko nezůstává pozadu a odkrývá zatím nezasvěceným svůj životní p...

Z archivu...


Literatura

Sběratelka příběhů: knižní debut plný překvapení

sberatelka pribehu200V červenci vydalo nakladatelství Ikar v Edici světový bestseller knihu Sběratelka příběhů od britské autorky debutantky Sally Page. Každý má nějaký příběh. Najde však Janice odvahu vyprávět ten svůj?

Divadlo

ZLOMVAZ 2012
ImageLetošní festival DAMU - ZLOMVAZ se uskuteční od 8. do 12. května. 19. ročník tradičního divadelního festivalu je pořádaný pro studenty a pedagogy uměleckých škol z České republiky, Slovenské republiky a Polska. Jedná se o ...

Film

Kouzlo osobnosti aneb love story po Řecku

altDny evropského filmu je úspěšný festivalový projekt plný snímků s označením 100% made in EU. Kinosály se plní nejen v Praze, ale i v dalších šesti českých městech. Ve čtvrtek 19. dubna se ty pražské v rámci filmového maratonu naplnily naposled. A jedním z těch posledních sní...