Muzeum otevřelo nové expozice a střešní terasu

Muzeum otevřelo nové expozice a střešní terasu

Tisk

muzeum200Tři nové expozice, zrekonstruované vnitřní prostory, ale také nově vytvořenou střešní terasu s unikátním výhledem na hlavní město mohou vidět návštěvníci v Národním zemědělském muzeu v Praze. Za dva roky plánuje muzeum otevřít pobočku zaměřenou na potravinářství v Ostravě, v oblasti Dolních Vítkovic.

 

 

Loni zahájená rekonstrukce muzea na pražské Letné má mimo jiné přiblížit podobu budovy původnímu návrhu architekta Milana Babušky z roku 1937. Celou rekonstrukci se muzeum rozhodlo provést za provozu.

Muzeum1

Sobotka ocenil, že ministerstvo zemědělství věnovalo v posledních letech muzeu intenzivní pozornost. Nové expozice se se snaží zaujmout především mladší návštěvníky.

Muzeum4

Současnou nabídku rozšířily tři stálé expozice. Výstava Voda v krajině má interaktivní formou představit příběh vody.

Expozice Objevovna je určena hlavně školákům a je zamýšlena jako přednáškový a výukový prostor a laboratoř pro pokusy všeho druhu. Nové Gastrostudio je postaveno jako tréninkové místo pro kuchaře a cukráře. Konat by se tu ale měly i kurzy vaření pro veřejnost.

Vyhlídková střešní terasa s výjimečným pohledem na hlavní město nabízí piknikovou louku, která se v budoucnu spojí s expozicí Živá zahrada.

Muzeum2

Do všech poboček zemědělského muzea loni zavítalo téměř 335 tisíc lidí.

Ctibor Čejpa, ilustrační foto autor, zdroj Národní zemědělské muzeum


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondřej Neff: „Zůstávám věrný sci-fi."

neff perexONDŘEJ NEFF alias Aston je jeden z nejvýznamnějších českých spisovatelů science-fiction u nás. V nakladatelství Albatros vydává populární „verneffky" a trilogii Tajemství pěti světadílů. Velké oblibě...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Průkopníci turistiky - renesanční myslitelé i umělci

Turistika historie perexChůze je jedním z nejpřirozenějších pohybů, jímž se lidé obvykle přemisťují z místa na místo, hnáni jak potřebou pouze se někam dostat, tak pradávnou touhou po poznávání. Není pochyb o velkém významu pohybu v přírodě p...

Z archivu...


Literatura

Jak řešit nesplněné sliby a nepřijatelné chování

Zasadni odpovednost 200„Tato nepostradatelná pomůcka pro manažery, podnikatele, učitele, mediátory, kouče, rodiče a vůbec všechny, kteří pracují s lidmi, předkládá praxí ověřený metodický mix, který vám dovolí dosahovat významných zlepšení při ř...

Divadlo

„Jsme citoví analfabeti”

sceny200Měsíc po premiéře nové inscenace Švandova divadla Scény z manželského života, jsem i já vyrazila na představení. Inscenace vychází ze slavného stejnojmenného filmu Ingmara Bergmana, který napsal pro svou bývalou lásku Liv Ullmann a vycházel ve scénáři ...

Film

“Co jsem já?” ptá se robot

altFilm Já robot znázorňuje velmi povedenou vizualizaci ne příliš vzdálené budoucnosti. Pokud máte rádi technologie a fascinuje vás umělá inteligence, pravděpodobně si pokládáte celou řadu otázek, na které se odpovídá neradostným způso...