Akta Julián

Akta Julián

Tisk

akta julian perexPokud se čtenáři dostala do rukou knížka Případ Pegasus od Regga Loomise, určitě sáhne i po Aktech Julian, která právě vychází.

 

 

Autorův zájem o historii a fantazie ho dovedl až k jednoduchému, ale úplně geniálnímu nápadu. To ale neznamená, že jeho hlavní postava to má snadné. Právě naopak, Lang Reilly  je sice vystudovaný právník, ale v jeho oficiálním životopise je velká časová mezera, kdy se zabýval úplně něčím jiným. Něčím, o čem vědělo jen pár zasvěcenců. A tím si dokázal autor docela věrohodně připravit zajímavou zápletku.

Jestliže v knize Případ Pegasus se umí Lang přes obraz dostat až k tajemným dávným templářům, v druhé knize si vybral autor z historie dvě osoby. Římského císaře Juliána a vysokého nacistického důstojníka z konce světové války, oba se podílí, pochopitelně nezávisle na sobě, na stejné věci. Je to jen krůček do historie, který musí Lang složit dohromady v přítomnosti. Což netuší, když přislíbí dceři svého přítele, že se pokusí objasnit jeho smrt. Proč by někdo zabíjel spisovatele, kvůli knížce? Že to nebyla náhoda, pozná na vlastní kůži brzy sám. Jen díky svému tvrdému výcviku v tajných službách dokáže přežít. Také poznává, že jakékoliv vybočení ze střehu mu připraví další, daleko větší problémy. A okolo něj umírají další lidé. Kdo má na tom zájem a jak vlastně souvisí spolu dávný císař, nacistický důstojník a spisovatel? Lang na to přijde a čtenář prožije příjemné vzrušení nad knížkou.


Ve 47 kapitolách rozehrává příběh, kde striktně rozlišuje čas a místo a také si neodpustí malou mini nápovědu, již si čtenář uvědomí, až na konci.


Gregg Loomis je také právník, což někdy v příběhu uplatní a také není začátečník. Na svém kontě má již spousty knih, jen těch s Langem jich je deset. U nás zatím vyšly dvě a třetí pod názvem Mise Sinaj vyjde koncem roku a tak se máme na co těšit.  

akta julian

Akta Julián
z angl. originálu přeložila Kateřina Niklová
Autor: Gregg Loomis     
Žánr: detektivní thriller
Nakladatelství: Mystery Press
Rok vydání: 2017
Počet stran: 303
Hodnocení: 99 %
Zdroj obálky: Mystery Press
http://www.mysterypress.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jak se zrodily dárkové knihy od Milju

Milju perexStudentka psychologie Žaneta Krčilová založila značku Milju.Věří, že základem šťastného života jsou kvalitní vztahy a přeje si, aby lidé věnovali více času a péče právě jim. Je autorkou dárkových knih, které lze kreativně dotvářet. Její posled...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

V Roudnici nad Labem vystavují Vánoce na starých pohlednicích

pohledy 200Příchuť starých časů a pořádnou dávku nostalgie v sobě skrývá výstava, kterou se nejkrásnější svátky roku rozhodlo oslavit Podřipské muzeum v Roudnici nad Labem. I přesto, že instituce v tuto chvíli sídlí ve značně omezených prostorech, pro náv...

Z archivu...


Literatura

Sarah Waters – Platící hosté

platici200Poválečný Londýn. Rozdíly, zmatek, téměř nekonečné vzpamatovávání se z válečných hrůz. Do toho jedna zchudlá rodině, jeden zdánlivě šťastný manželský pár, jedna skrývaná touha... Jedna vražda. To jsou zásadní body děje románu Sarah Waters, Platíc...

Divadlo

Riaditeľka mestského divadla, producentka, autorka a herečka Zuzana Mišáková je celým svojím srdcom Trenčianka

Pinocchio 200Zuzana Mišáková Moravčíková je riaditeľkou Mestského divadla Trenčín už 20 rokov. Okrem toho je aktívnou a kreatívnou producentkou, ktorá má cit pre detail a venuje svoju pozornosť štúdiu faktografie. Ako herečka stvárnila niekoľko postáv. Medz...

Film

V hlavě je o zábavu postaráno

hlava200Film V hlavě (2015) je pro děti a dospívající, ale přitom tak dobře udělaný, že z něho nespustí oči snad nikdo, koho tohle téma zajímá. Dá se říct, že kdo se na film nepodívá nebo se nedodívá do konce, přijde o hodně.

...