Prima podzim na Primě

Prima podzim na Primě

Tisk

Prima 200První srpnový den odtajnil generální ředitel Martin Konrád s programovým ředitelem Petrem Vladykou a ředitelem on-li sekce Danielem Gruntem podzimní schéma mateřské stanice Prima, která vstupuje do nové sezóny bez přídomku family, a dalších Prima kanálů COOL, Love a Zoom. Navíc si diváci od tohoto data můžou sledování stanic Prima a Prima COOL nově vychutnat v HD kvalitě.


Hvězdy jdou mezi vás

Na Primě se diváci od 12. srpna se setkají s některými novinkami i zaběhnutými pořady, které prošly rovněž změnami. Po šesti letech se na obrazovky vrací 4. řada reality show Vyvolení, kterou bude opět moderovat stálice Tereza Pergnerová a tentokrát se k ní přidá Libor Bouček, Pavel Cejnar a Agáta Prachařová. Dvanáct účastníků bude do Vánoc soutěžit o 5 milionů korun. Leoš Mareš se představí jako porotce po boku Lucií Bílé a Jara Slávika ve čtvrté řadě Česko Slovensko má talent. Vítěz talentové soutěže si kromě hotovosti 50 000 eur odnese také zájezd v hodnotě 350 000 Kč, nové auto a dostane jedinečnou příležitost vystoupit před nejobávanějším porotcem talentových soutěží Simonem Cowellem. Leoš se ještě spolu s Patrikem Hezuckým bude objevovat v české verzi oblíbené britské vědomostní soutěžní show QI, kde se v rolích soutěžících představí například Halina Pawlovská, Zbigniew Czendlik či Adéla Banášová.

Prima Qi

Oblíbený pořad Prostřeno! zaznamená změny v pravidlech. Soutěžící musí připravit minimálně 4 chody (dosud 3), zábavu si nachystá soutěžící vlastní (zákaz použití společenských her a videoher) a navíc dostane každý účastník speciální úkol související s přípravou jídla. Sobotní večery ovládne kuchařská live show Zdeňka Pohlereicha Vaří celé Česko, kterému budou pomáhat hvězdní hosté. V přímém přenosu se Zdeněk Pohlereich spojí přes internet také s dvěma diváky, kterým bude po dobu vysílání dávat rady sledovat jejich počínání v kuchyni.

Primácký seriál Cesty domů II zamění nemocniční prostředí za soudnické. S touto změnou přijdou nové kulisy, znělka i postavy v čele se soudkyní Simonou Kenigerovou, kterou hraje Veronika Freimanová. Diváci se také můžou těšit na herce Romana Zacha, Radúze Máchu, Markétu Hrubešovou, Janu Janěkovou ml., Igora Chmelu či Marii Doležalovou. Reálné příběhy obyčejných lidí bude zase sledovat ve čtyřiceti epizodách od počátku až jejich vyřešení premiérový pořad Křižovatky života.

Prima Cesty domu

Novinky se dotknou i zpravodajské sekce. Přibude dvacetiminutový blok Odpoledních zpráv, které se zaměří na odlehčená témata, zábavu a společnost a začínat budou zhruba v 17:40. S novými zprávami se objeví na obrazovkách i nová moderátorská dvojice Tomáš Drahoňovský a česká Miss Earth 2013 Monika Leová. Změn se dočká též večerní vysílání zpráv. Ustálené zprávařské duo Klára Doležalová a Karel Voříšek se bude na obrazovkách střídat s dvojicí Terezie Kašparovská a Tomáš Hauptvogel. Novou moderátorskou tváří se pochlubí i lifestylový magazín o českých hvězdách. Iva Kubelková nahradí v Top Star magazínu Gábinu Partyšovou.

Prima zpravy Monika Tomas

Vedle zábavných pořadů se na obrazovkách objeví i nové filmy. V televizním kině Superbiják si odbydou svou premiéru filmy Alenka v říši divů, Percy Jackson: Zloděj blesku, Princ z Persie Písky času a mnoho dalších.

Přesun roku

Úspěšná improvizační show Partička se od 19. srpna přestěhuje z kanálu Prima na Prima COOL a rozhodně svým přesunem neztratí na kvalitě. Na další sérii šílených a ještě více bláznivějších úkolů vás pozve brutální Iva Pazderková z Pekelné výzvy, která cool způsobem neopomene komentovat snahy ještě divnějších soutěžících, než na jaké jste byli z předchozích dílů zvyklí.

Fanoušci seriálů se mohou těšit na nové série Dextera, Živých a mrtvých, Spartaka a zkrátka nepřijdou ano milovníci starších i novějších filmů.

Na své si přijdou i milovníci sportu. Od 20. srpna odstartuje už v HD kvalitě UEFA Liga mistrů s komentátory Liborem Boučkem a Markem Jankulovskim.

Láska oblečená do fialové

Logo Prima Love oblékne na podzim fialový kabát a na další podobě kanálu určeného nejen ženám se se svými fotografiemi rozdělenými do deseti kategorií budou moci podílet i jeho fanoušci. Pro mlsné jazýčky si dramaturgie připravila další díly Božských dortů od Markéty a novou reality show Fantastické bonbóny. Porci napětí a detektivek by zase měli ukojit seriály Sběratelé kostí, Sherlock Holmes: Jak prosté či Castle na zabití. Lásku za peníze přiblíží provokativní reality show z Las Vegas Gigolové.

Prima ZOOM

Neplacené zoomování

Nejúspěšnější projekt letošního roku Prima Zoom se těší velké oblibě a od května se dočkalo 24 hodinového vysílání. V srpnu bude jeho program rozšířen o 14 tematických premiérových bloků. Mezi programové tipy Primy Zoom patří dokumenty Vetřelci dávnověku, Život, Co se děje v trávě, Michelangelo Superstar či 1000 míst, který musíte vidět, než zemřete.

Prima Zoom pořádá také akce, během níž se spojuje zábava s poznáním. Proběhlé aktivity (Aviatická pouť, Pražská muzejní noc) se těší vysoké návštěvnosti, a tak na sebe dlouho nenechají čekat další zajímavé události.

Prima On-line

FTV Prima působí nejen na obrazovkách, ale svou pozornost zaměřila i na virtuální svět internetu. Kromě nově spuštěné webové stránky Prima Ženy můžou návštěvníci brouzdat i po stránce plné receptů Prima Fresh, novinek ze společnosti Prima Style, vědomostí Prima Zoom a domovské stránce Iprima.cz.

A pokud nestihnete nějaký pořad v televizi i nadále vám bude bezplatně zpřístupněn na stránkách Prima Play.

Foto: FTV Prima


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Soňa Špačková: Mé mandaly asi nikdy nebudou viset jako velká umělecká díla někde v galeriích. Ale mé poslání je jinde

Spackova 1Kreslení a obtahování mandal, domácí vzdělávání, relaxační online programy. To jsou témata, ke kterým má Soňa Špačková rozhodně co říct. Jak vám může pomoct obtahování? A má samotná umělecká tvorba nějaký vliv na život? To – a mnohem více – se dozvít...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Mládí bez naděje aneb když spravedlnost dostává na frak

altTen den mě docela rozhodilo zpravodajství. Řidič automobilu, který jel nepřiměřenou rychlostí pod vlivem léku, při jejichž užívání by se nemělo řídit, srazil jiné osobní auto a jeho řidiče zabil, vyvázl s podmínkou. Kdežto “tykadlový malíř” bude sedět n...


Literatura

ZLATÁ STUHA / GOLDEN RIBBON / 2012

alt Výroční ocenění nejlepších autorů, překladatelů a ilustrátorů literatury pro děti a mládež. Soutěž vyhlašují a pořádají Česká sekce IBBY, Klub ilustrátorů dětské knihy, Obec překladatelů a Památník národního písemnictví.

...

Divadlo

Tomáš Baťa ožil prostřednictvím Gustava Řezníčka

bata-tomas 200Městské divadlo Zlín nechalo ožít Tomáše Baťu, ševce, podnikatele, starostu, jednoduše velkou osobnost nejen českých dějin. Nesnažilo se o žádnou životopisnou hru ani nudný výklad, šli na to po svém a velmi dobře. Režisér Dodo Gombár a př...

Film

Na Prázdninách s Broučkem se občas i pobavíme

Prazdniny s Brouckem perexPohodová rodinná komedie PRÁZDNINY S BROUČKEM, kterou natočil začínající režisér JIŘÍ MATOUŠEK, těží z osvědčených zápletek i postav (v tomto případě se jedná o sbližování městských lidí s vesničany). Avšak vyznačuj...