Perly na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary

Perly na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary

Tisk

mffkv 200Novou znělku k 48. MFF KV natočil režisér Martin Krejčí a kameraman Štěpán Kučera spolu s loňskou návštěvnicí festivalu britskou herečkou Helen Mirrenovou v Londýně na začátku června.



Nový film Alice Nellis

Festival představí zatím poslední kousek české režisérky Alice Nellis Revival v čele s Bolkem Polívkou, Zuzanou Bydžovskou, Vojtou Dykem a dalšími. Filmová komedie nezklame ani hudební fanoušky, protože vypráví o návratu rockové kapely na scénu. Premiéra se uskuteční 5.7. ve Velkém sálu hotelu Thermal.

mffkv revival

Jan Hřebejk v boji o cenu v hlavní soutěži

Špička české filmografie Jan Hřebejk bude s ostatními režiséry bojovat o vítězství v hlavní soutěži s psychologickým thrillerem Líbánky, kterým, po Kawasakiho růži a Nevinnosti, zakončuje svou filmovou trilogii.

Soutěžní sekce přináší film 11.6

Mnohými očekávaný francouzský filmový snímek 11.6 vypráví skutečný příběh muže, o němž v roce 2009 mluvila celá Francie. Toni Musulin byl beztrestným řidičem a členem ochranky, dokud jednoho dne nezmizel i s jedenácti miliony eur.

mffkv 11 6

Tvorba Borderline Films

Festival se letos zaměří i na filmovou tvorbu Antonia Campose, Seana Durkina a Joshe Monda, mistrů nezávislých filmů, kteří studovali film na newyorské univerzitě a založili produkční společnost Borderline Films. Přehlídka Borderline Films: Prvních deset let je věnována právě jim. Těšit se můžete i na osobní setkání s nimi, a to jak z řad novinářů, tak z řad široké veřejnosti.

Ocenění pro Theodora Pištěka

Za svou celoživotní práci dostane ocenění Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii návrhář Theodor Pištěk, výherce Oscara za návrhy kostýmů k filmu Amadeus (1984) a jeho další nominaci na něj za kostýmy k Formanovu Valmontovi (1989).

Prezidentka poroty 48. MFF KV

Prezidentkou poroty se letos stává režisérka Agnieszka Hollandová, která, kromě jiného, byla za svůj snímek V temnotě (In Darkness) z roku 2011 nominována na Oscara v sekci za nejlepší zahraniční film a za svůj film Evropa, Evropa (Europa, Europa, 1990) byla v té samé sekci nominována a vyhrála za něj Zlatý Globus.

Zdroj foto: Film Servis Festival Karlovy Vary


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s maliarkou Stanislavou Habšudovou

Stanislava Habsudova 200Stanislava Habšudová sa narodila v Ilave a po svojich štúdiách a životných skúsenostiach sa rozhodla skombinovať fotografiu, maľbu a kováčske zručnosti a prácu so sklom jednotný celok. Každá jedna z tý...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Smutný konec nezapomenutelné herečky Kláry Jernekové

klara 200Kdysi slavná herečka Klára Jerneková, dlouholetá členka činohry Národního divadla Praha, zažila hořký konec své kariéry, deprese z osamění a alkohol jen urychlily její předčasnou smrt. Tak jako tak vytvořila řadu rolí, které přežily ji samotnou a má...


Literatura

Zloději lidí – román, který je právem označován za thriller

Zlodeji lidi200Slovy thriller či bestseller se označuje kdejaká kniha, ne každá z označených si tento přídomek zaslouží. Zloději lidí – krimiromán Roberta Craise – na ně mají právo. Autor totiž má nos na trháky. A dokáže...

Divadlo

Svezte se Tramvají do stanice Touha

altDne 5. dubna Divadlo pod Palmovkou uvedlo premiéru legendárního představení Tramvaj do stanice Touha. Silné psychologické drama v exkluzivním hereckém podání pod skvělou režisérskou taktovkou má za sebou už i druhou premiér...

Film

Delfín je nejlepší přítel

Delfin 200Film Můj přítel delfín 2 (2014) je pokračováním příběhu o delfínovi Zimě, která má useknutou ocasní ploutev, ale i tak se ji podařilo zachránit. V hlavní roli jsou zde delfíni a děti, i když dospělí se zde taky objeví, aby si vyslechli, co se po nic...