Léčivá marihuana a její legalizace

Léčivá marihuana a její legalizace

Tisk

pohled zevnitr lecive vlastnosti marihuany 200Zelená barva rostlin marihuany dala jméno jedné oblasti v severní Kalifornii. Smaragdový trojúhelník (Emerald Triangle) je místem, kde jsou dvě třetiny obyvatel zaměstnány v marihuanovém průmyslu. Pokud nedojde ke změně zákona a bude zachováno legální pěstování lékařské marihuany, může na tom ještě pár lidí pěkně zbohatnout.

 

V Oaklandu a jeho okolí se nacházejí profesionální pěstírny léčivého konopí a existují tam programy pro farmáře. Vzniklo tak několik stovek nových pracovních míst jak na farmách, tak ve specializovaných obchodech.

Jednou z prodejních sítí, která nabízí potřeby pro pěstitele marihuany, je We Grow, kterou založili dva kamarádi. Jedná se o typický příklad takzvaného amerického snu – z původních pěstíren zbudovaných v kamionech se činnost firmy přesunula do velkých hal a rozšířila prostřednictvím francheze do dalších míst. Mladíci si tak přišli na slušné jmění, to však neznamená, že všechno šlo bez problémů. Stejně jako samotní pěstitelé, potýkají se i tito podnikatelé s legislativními průtahy a nejasnostmi. Situace je taková, že občas dochází i k likvidaci sazenic a rostlin ze strany úřadů. Vše se však vyvíjí a tak v dokumentu od National Geographic, který nám dovoluje nahlédnout do problematiky podnikatelského záměru pěstovat konopí, vyjadřují své názory marihuanoví nadšenci – producenti i koneční uživatelé. Navštívíme políčka s krásnými, šťavnatě zelenými a voňavými rostlinami, vyslechneme ódu na konopí, seznámime se s různými způsoby pěstování, například v hydroponii a budeme žasnout nad širokým sortimentem zboží ve specializovaných obchodech. Regály jsou plné květináčků s rostlinkami i bez nich, v prodeji jsou různé druhy zemin, teploměrů, klimatizací, osvětlení, semínek, sušených rostlin, dýmek, cigaretových papírků a dalších potřeb.

Ceny jsou vysoké, ale zákazníků je také dost a tak i úřady jsou spokojené, protože obchodníci odvádějí z prodeje poměrně vysoké daně.

Vědecké poznatky o léčebných účincích marihuany již využívají farmaceutické firmy a jistě je jen otázkou času, kdy se najde širší uplatnění pro tuto kontroverzní rostlinku nejen v USA, ale i u nás. Je možné, že se její pěstování stane další zlatou horečkou a že toto odvětví bude utěšeně vzkvétat. V tom případě vám tento dokument může být inspirací pro vaše budoucí podnikání…bude-li to ovšem legální.

pohled zevnitr lecive vlastnosti marihuany DVD


Pohled zevnitř: Léčivé vlastnosti marihuany
NATIONAL GEOGRAPHIC
DVD Copyright 2012 NGHT, LLC/ 45 minut/ Dolby digital/česky, anglicky, titulky české
Žánr: dokument
Režie: Marc Shaffer
Distribuce v ČR Magic Box a.s.
Hodnocení: 70%

Zdroj foto: Magic Box


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jan Révai – herec a hrdý otec

revai200Jan Révai momentálně vystupuje v inscenaci Osmý světadíl v divadle Kalich.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jeníček a Mařenka jsou postrachem všech čarodějnic

jenicek a marenka 200Žili byli dva malí sourozenci Jeníček a Mařenka, které jejich otec odvedl v noci do hlubokého černého lesa a zanechal je tam napospas divoké přírodě. Po krátkém bloudění ve vysokém porostu našli bratr se sestro...


Literatura

Zamilovaný teenager a záhadná dívka. Jaké tajemství je rozdělilo?

Okno perexProtože devatenáctého Reného už jeho matka přestává zvládat, pošle ho na převýchovu k otci do Francie. René z toho není nadšený. V normandské vesničce není žádná zábava, otec trvá na tom, aby mu pořád s něčím pomáhal, a navíc nemá ani přístup k i...

Divadlo

„Panenky“ Dolls – hračky nebo iluze?

Dolls 200Dolls jako návrat do dětství, na samý počátek všeho. Dolls jako výpověď o nás samých. Ve zbrusu novém prostoru pro umění a divadlo Jatka78 bylo před několika dny představeno nové vystoupení Cirku La Putyka s názvem Dolls. Premiéru mělo ovšem již n...

Film

Streamovací platforma DAFilms uvádí exkluzivní retrospektivu uznávaného dokumentaristy Martina Marečka

Marecek perexKolekci sedmi snímků českého režiséra, dokumentaristy, filmového pedagoga a dramaturga uvádí od 17. do 24. března 2024 dafilms.cz u příležitosti filmařova životního jubilea.

...