Na vlnách Frekvence osudu

Na vlnách Frekvence osudu

Tisk

frekvence film magicboxPříběhy s motivem cestování v čase jsou velmi atraktivní a oblíbené. V některých z nich tvůrci rozvíjejí etickou otázku zásahů do minulosti, jež mohou mít v budoucnosti nedozírné následky. Je tomu tak i ve filmu Frekvence (2000) od režiséra Gregoryho Hoblita, který jej natočil podle scénáře Tobyho Emmericha.

 

Efektní a akční úvod okamžitě zvedne divákům hladinu adrenalinu, aby přešel v klidnější sekvenci, kde je nastíněn dosavadní životní příběh mladého policisty Johna Sullivana (Jim Caviezel). Ten v dětství ztratil otce a vzpomínky na tuto tragickou událost ovlivňují jeho život i vztahy. Je pohlcen prací a v soukromí tráví čas nejraději sám. Z letargie jej naštěstí občas vytrhnou nečekané návštěvy jeho nejlepšího přítele s malým synkem. Při jedné takového „přepadovce“ objeví starou vysílačku po Johnově otci a ze zvědavosti ji uvedou do provozu. Kupodivu funguje a navíc, později v noci, když už je sám, John záhadným způsobem naváže spojení se svým otcem, který vysílá z doby před 30 lety.

frekvence filmcaviezel  magicbox

Johnův otec Frank (Dennis Quaid) byl hasičem. Miloval svou rodinu, ale své práci byl natolik oddán, že při jedné z akcí přišel o život. Vysílání z budoucnosti jej zastihne těsně před touto tragédií a díky synovu varování se mu podaří z ohnivého pekla vyváznout. Tím je však odstartována série dalších osudových změn. Nastává závod s časem, jsou ohroženy životy několika osob včetně života Johnovy matky a jeho samotného.

frekvence film quiad magicbox

Scénář je pečlivě propracován, děj filmu je superakční, sympatickým hrdinům divák drží palce a chvílemi ani nedýchá. I pouhé drobnosti, malinkaté změny událostí v minulosti způsobí v budoucnosti často dramatické zvraty, mají nečekané a překvapivé účinky. Každá příčina má zkrátka svůj následek a hrdinové se učí za pochodu chápat souvislosti a pracovat s možnostmi, které jim komunikace přes propast času umožňuje.

frekvence film magicbox

Dobré herecké obsazení, zajímavé scénické efekty i hudba vytvářejí autentickou atmosféru, do které se divák může snadno ponořit a intenzivně prožívat děj, bavit se a přemýšlet, co by se odvážil ve své minulosti změnit on sám. Protože sebemenší zásah může způsobit dominový efekt, jehož konce ani v nejdivočejších představách nelze dohlédnout.

Blue Ray Disc s filmem Frekvence obsahuje bonusový materiál, jehož součástí jsou komentáře režiséra, scénáristy, herců i skladatele hudby. Dále zde najdete i kapitolu věnovanou vědeckým a technickým prvkům použitým ve filmu a také vymazané scény a Trailer.

frekvence film magicbox

Frekvence / Frequency
USA / 2000 / 119 minut/ Dolby digital
Žánr: Akční Sci-Fi, Thriller
Režie: Gregory Hoblit
Hudba: Michael Kamen
Scénář: Toby Emmerich
Hrají: Dennis Quaid, Jim Caviezel, Shawn Doyle, Elizabeth Mitchell, Andre Braugher, Noah Emmerich, Melissa Errico, Jordan Bridges, Peter MacNeill, Michael Cera, Marin Hinkle, Rocco Sisto, Jennifer Baxter, Barney Cheng, Brian Greene, Riley Jones, Brigitte Kingsley
Distribuováno společností Warner Home Video, distribuce v ČR Magic Box a.s.

Zdroj foto: MagicBox a internet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Signal festival je povinnost!

200signalPraha se chystá na festival světla – Signal. Půjde o půvabné videomappingové projekce, které přiveze dohromady 30 domácích i zahraničních umělců světového formátu. Praha bude zářit a svítit! Více nám o tom prozradili členové skupiny Telenoika a Caitl...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Příliš tenká hranice mezi padoušstvím a hrdinstvím

zadusni obet perexZuří první světová válka. Rakouské impérium se pomalu, ale jistě blíží k svému konci. Komisař Mondl přijíždí z Vídně do malého českého městečka, aby vypátral pachatele vraždy mladého důstojníka, kterou místní četníci považují za...


Literatura

Nekonečný Zimní příběh

zim 200Nakladatelství Jota vydalo pořádnou bichli ve formě The New York Times bestseller Zimní příběh od Marka Helprina. Dokáže však tato oceněná knížka zaujmout i českého čtenáře?

 

...

Divadlo

Geisslers v létě rozzáří hrady a zámky disco-muzikálem Pudl a pudr

Pudl a pudr200Muzikál roztančený v rytmu disco-opery zamíří v červenci do měst napříč Českem. V dechberoucích kulisách zámeckých nádvoří, zahrad či obrazáren přenesou herci pražského souboru Geisslers Hofcomoedianten diváky do doby fantastických počátk...

Film

Rafani: 31 konců/ 31 začátků

altDne 25.6.2012 vešel do distribuce osobitý dokument - debut umělecké skupiny Rafani 31 konců/ 31 začátků, lze ho tak zdarma zhlédnout na serveru Doc Alliance Films (http:/...