Scampovo dobrodružství - pokračování Disneyho klasiky

Scampovo dobrodružství - pokračování Disneyho klasiky

Tisk
ImageVydavatelská a distribuční společnost Magic Box přináší na DVD pokračování oblíbené Disneyho klasiky Lady a Tramp z roku 1955, jímž je film Lady a Tramp II: Scampovo dobrodružství, který v roce 2001 natočil režisér Darrell Rooney. Hlavním hrdinou animovaného filmu je syn Trampa a Lady, štěně Scamp, který vyrůstá ve spokojené rodině se svými třemi sestřičkami. Scamp je  však pěkný rošťák, v němž se nezapřou tatínkovy geny, které v něm probudí touhu po dobrodružství a po životě na nikom a na ničem nezávislého psa.



Scamp uteče z domova za smečkou toulavých psů, kteří žijí na smetišti. Kromě svobodného života ho přitahuje i členka smečky pohledná a milá fenka Angel. Vůdce divokých psů Buster, který byl kdysi nejlepším přítelem Scampova otce Trampa, štěněti zadá tři úkoly, po jejichž splnění se má stát členem smečky a svobodným psem bez obojku. Scamp záhy poznává, že život bez rodiny má i své stinné stránky, a stane před volbou, zda se má vrátit ke svým rodičů a sestrám nebo žít na ulici jako toulavý pes.

Jak už to u druhých pokračování úspěšných filmů bývá, v naprosté většině se svým předchůdcům nevyrovnají, což je případ i tohoto filmu. Režisér snímku Darrell Rooney má v tomto ohledu dost zkušeností, neboť též režíroval i druhá pokračování Lvího krále a Legendy o Mulan. Tvůrci filmu se drží původní předlohy nejen animací, ale i dějovou kostrou (mj. ve filmu nechybí ani repríza slavné špagetové scény), a nepřinášejí nic nového a originálního. Sledujeme vlastně parafrázi původního příběhu, což filmoví kritici hodnotí negativně, ale dětští diváci jsou nadšení. Oproti původnímu filmu zde také zazní více písní.

Image

V originálu Scampa namluvil Scott Wolf (v českém znění Jan Maxián, zpívá Martin Šebestík), Angele hlas propůjčila Alyssa Milano (v českém znění Andrea Elsnerová, zpívá Olga Mašková), Buster mluví hlasem Chazze Palminteriho (v češtině ho nadaboval Miroslav Táborský, zpívá Bohumil Josef).

Film Lady a Tramp II: Scampovo dobrodružství potěší všechny milovníky animovaných filmů se zvířátky a písničkami, jejichž text je k dispozici na DVD jako bonus Zpívej s námi.

Název: Lady a Tramp II: Scampovo dobrodružství
Žánr: animovaný/rodinný/muzikál
Režie: Darrell Rooney
Délka: 69 minut
Výroba: USA/Austrálie 2001
Zvuková verze/formát: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
Obrazový formát:
16:9
Titulky: anglické, české, slovenské
Na DVD vydává Magic Box dne 1.2.2012

Zdroj foto:
magicbox.cz

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Věřím na šťastné konce a velké návraty, říká Josef Bouda, frontman kapely Karel Gott revival Morava

josef bouda perexNa svých vystoupeních má stále výraznější úspěch, což se už děje i za hranicemi Česka. Řeč je o kapele Karel Gott revival Morava, kde je tím "goťákem" zpěvák Josef Bouda. Hudební formace, která má základnu v Bučovicích, je stále pop...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Matouš Ruml a Eva Toulová jako zamilovaný pár filmu Superžena

Superzena perexMájová nálada dorazila i na plac nového celovečerního filmu Superžena, ve kterém tvůrci natáčeli stěžejní vztahové scény snímku s Matoušem Rumlem a režisérkou Evou Toulovou. Hned v prvním obraze, který se natáčel ve Štramberském hotelu...


Literatura

Jak vycvičit draka

jak vycvičit draka perVeleúspěšné pokračování kresleného filmu Jak vycvičit draka, tak to je hit letošního roku. Aby toho nebylo málo, přináší nakladatelství Albatros knižní zpracování včetně pracovního sešitu pro všechny malé fanoušky.

...

Divadlo

Věřte nebo ne, sbalit ženu je jednoduché

jak sbalit zenu200V rámci zlínského divadelního svátku – festivalu Setkání Stretnutie 2019 do Zlína zavítalo také Divadlo pod Palmovkou se svým manuálem Jak sbalit ženu 2.0.

...

Film

První opravdová česká fantasy pohádka nemá na domácí půdě konkurenci

princezna zakleta v case200Českým filmovým pohádkám neodzvonilo! Princezna zakletá v čase dvaatřicetiletého režiséra Petra Kubíka je toho jasným důkazem. Řadí se k tomu nejlepšímu, co současná domácí tvorba může nabídnout. Co je však podstatn...