TITANIC ve 3D. Překvapí nás?

TITANIC ve 3D. Překvapí nás?

Tisk
ImageŽelezný obr: Už jenom ze samého jména Titanic by nás všechny mělo zamrazit. Vždyť loď nesoucí toto vystihující jméno patřila mezi nejluxusnější a největší parníky své doby. Její neuvěřitelná délka 296 metrů uváděla do rozpaků i ty nejotřelejší námořníky a kapitány lodí. Na palubě mohlo cestovat až 3000 pasažérů a vážila něco málo přes 47 000 tun. Kéž by tento parník zůstal známý pouze pro své přednosti a úžasné parametry. Celý svět však ví, že tomu tak není.


Tragédie tisíciletí


Jméno Titanic za sebou schovává nejznámější námořní katastrofu tisíciletí, ale také film oceněný 11 Oscary.  Když byl parník 31. května roku 1911 spuštěn na vodu, všichni se těšili z jeho krásy a luxusního vybavení. Kapitánovi E. J. Smithovi bylo šedesát let a ve službách společnosti White Star působil 30. rokem.  Na tento gigant však čekal na dalekém moři ledovec, který způsobil onu katastrofu. Potopen byl 15. dubna 1912. Na palubě zemřelo odhadem 1500 osob. Příčinou takto vysokého čísla obětí byl nedostatek záchranných člunů.

Katastrofa jako oscarový film


Vznik parníku, jménem Titanic  je spojen s obrovským úsilím a technickými zázraky, které na plátně můžeme zhlédnout. Patří mezi nejdražší filmy, které kdy byly natočeny. Režisér James Cameron vsadil na romantický příběh Rose a Jacka, který v kontrastu s prostředím a nadcházející katastrofou, zapůsobí na diváka ohromujícím dojmem. Myslím, že zde nemusím rozebírat obsah díla, jež je natolik známý a tragický, ale za to bych chtěla upozornit na nadcházející senzaci.

Image


Titanic ve 3D

5. února uplyne již 15 let od premiéry filmu. Je neuvěřitelné, jak celý film působí stále nadčasově, člověku by nad tím zůstal rozum stát, kdyby nevěděl, jak talentované herce (Kate Winslet, Leonarda diCaprio) obsadil Cameron do svého filmu. Největší senzací roku je, že se konečně dočkáme Titanicu ve trojrozměrné podobě, tedy 3D filmu. James Cameron již při premiéře Avataru prozradil svým fanouškům, že by svůj největší triumf rád převedl do 3D podoby. Svůj slib a sen nyní uskuteční.

Premiéra bude 6. dubna letošního roku. Letošní rok 2012 se stal pro Titanic výročím, a tak si zaslouží nemalou pozornost, kterou na sebe zajisté 3D filmem strhne. Pro mnohé diváky, mezi které se řadím i já, se tímto vyplní jejich sen zhlédnout Titanic v kině. Premiéra se stane velkým očekáváním v celém světě, a tak si rozhodně v dubnu nenechte ujít mimořádný zážitek. Máme se na co těšit a ti, kteří film propásnou v kině, zde rozhodně nebudou ochuzeni o recenzi 3D Titanicu.

Zdroj foto:
timemachinetoys.com, programujte.com
Distributoři filmu: Paramount, reald3D a Imax 3D



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Igor Orozovič: Kdyby čeština byla mezinárodním jazykem, mohly některé české písničky být světovým hitem

IgorOrozovic 200Igor Orozovič, člen činohry Národního divadla v Praze a také zakladatel Cabaretu Calembour, uvedl na svém YouTube kanále sérii šesti videoklipů, kterou příhodně nazval Rébusongy aneb Poznávačky. Diváci mají za úkol uhodnout, o kterou če...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Mise: mistrovství Norska v patchworku

nazapadZ letošní Severské filmové zimy jsme vám představili film Heavy trip o víceméně úspěšné finské kapele, která nakonec putuje za svým snem. Jako druhý vybíráme norské drama, ve kterém otec a syn podnikají misi - dopravit se společně na norské mistrovství v ...


Literatura

Série s Freyjou a Huldarem je u konce

ticho 200Necelého půl roku po předchozí knize Panenka vyšel královně islandské krimi Yrse Sigurðardóttir další, tentokrát poslední díl s názvem Ticho.

 

...

Divadlo

Jaké bylo první letošní LiStOVáNí v Holešově?

kluk z kostek 200V holešovském New Drive Clubu se v úterý 23. ledna uskutečnila zastávka z projektu LiStOVáNí zaměřená na knihu Kluk z kostek.

...

Film

Bláznivá dovolená – velká dávka nostalgie

blazniva-dovolena-perexMám takový pocit, že každý z nás se alespoň na malou chvíli setkal s rodinkou Griswoldových, ať už s tou filmovou nebo jí velmi podobnou v reálném životě. Připomeňme si americkou komedii z osmdesátých let, která vás možná, ...