Duchařina ze Severu

Duchařina ze Severu

Tisk

necro200Pokud máte chuť na film ve stylu finského Heavy Trip, Severská filmová zima letos nabízí komediální horor Mrtvé nechte spát. Ponořte se do tajů života po životě za zvuků metalové hudby.

 

 

Jimmy je metalista, zajímá se okultismus a ve třídě platí za totálního outsidera. Amir je nováček a zatím své místo v třídní hierarchii hledá. Chce zapůsobit na místní krasavici Louise, a když slyší o tom, že má problémy se spánkem, nabídne pomoc. I když Amir sám neví, co by dělal, vyhánění špatných sil má Jimmy v podstatě v malíku.

necro2

Jimmy se o duchařinu začal zajímat v době, kdy přišel o svou mámu, se kterou měl velmi pevný a přátelský vztah. Po její smrti zůstává s otcem, který situaci nezvládl a místo komunikace se synem se zabral do psaní disertační práce.

Jimmy a Amir provedou rituál, který se, jak se zdá, povedl. Louise se po dlouhé době bez problému vyspí. Jenže se začnou dít jiné podivné věci. Děsivé věci. Na scénu se dostává nelítostný nekromancer. Umí oživovat mrtvé a s těmi je dost složité pořízení. Je třeba začít bádat, co se stalo a především, jak z toho ven.

necro

O přátelství, o lásce, o tom být odlišný, o vztazích s rodiči za zády s nekromancerem. O tom, že je nutné umět dát sbohem. A to sami uznáte, že je kombinace, kterou si nemůžete nechat ujít.

Mrtvé nechce spát/Lad de døde hvile
Komedie/Horor/Dobrodružný
Dánsko, 2018, 104 min
Režie: Sohail A. Hassan
Scénář: Sohail A. Hassan
Kamera: Peter Flinckenberg, Heikki Färm, Pietari Peltola
Hrají:  Jakob Hasselstrøm, Razi Irawani, Sidse Kinnerup, Maria Fritsche, Baard Owe, Danny Thykær, Stine Ruge, Klaus Hjuler
Hodnocení: 90 %
Foto: www.sfklub.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlastislav Toman: Jsme v Česku schopni natočit film podle komiksu?

Kruan perexNovinář a spisovatel pan Vlastislav Toman je autorem dobrodružných, sci-fi a fantasy příběhů. V letech 1959 – 1992 byl šéfredaktorem časopisu ABC mladých techniků a přírodovědců. Kromě kultovního českého komiksu o Malém bohovi a Kruanovi napsal pře...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

NEBEZPEČNÁ METODA pohledem muže a ženy
ImageDva redaktoři, dva pohledy na jeden film. Netradičně našim čtenářům přinášíme dvojí pohled na nový film Nebezpečná metoda, který vstoupí do kin 26. ledna 2012.
...

Literatura

Živí mrtví opět útočí a pomalu svrhávají guvernéra

guv 200Živí mrtví je název populární komiksové a seriálové ságy, ale nakladatelství Baronet přispělo se svou troškou do mlýna a vydalo i knižní podobu tohoto fenoménu. Konkrétní třídílný cyklus o životě v městečku Woodbury, kde vládne pevnou ruko...

Divadlo

Hamlet ze Švanďáku není žádná historická plačka

hamlet perexNení Hamlet jako Hamlet. O tom ví své i Švandovo divadlo na Smíchově, které od prosince 2013 uvádí na své hlavní scéně jednu z nejhranějších Shakespearových tragédií ve zcela netradičním pojetí režiséra Daniela Špinara<...

Film

Úkryt v ZOO – snaha chránit, i přes vlastní nebezpečí

ukryt v zoo 2 (2)„Až za mřížemi byli konečně v bezpečí.“ Příběh válečného Polska a nebezpečí, v jakém se nacházeli nejenom Židé, ale všichni obyvatelé tehdejší Varšavy, umocněné prostředím malebné ZOO, vybombardované v první den obsazení...