Pacifik Rim 2 ve znamení akce

Pacifik Rim 2 ve znamení akce

Tisk

Pacific1Vezměte Godzillu, Jurský park a Transformers. Zamíchejte v čínském kotlíku a prodáváte Pacifik Rim 2.

 

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim, byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hlavním hrdinou je Jake Pentecost (John Boyega) syn mrtvého Stackera Pentecosty. Jake se živí krádežemi a nelegálními obchody. Poté co potká patnáctiletou Amaru, se ale z donucení začlení do programu výcviku nových Jaegerů.

Druhý díl filmu Pacific Rim má na svědomí zcela nový tým včetně režie ( S.S. Deknight), scénáře (Emily Carimichael, Kira Snyder) i kamery (Daniel Mindel) a rozdíl je znát. Tvůrcům se podařilo na retro jedničku navázat akčnější dvojkou, která je nabitá efekty. Opět je zde jednoduchý příběh, který nedává moc logiku, doplněný nyní o pár podobných scén jako v prvním díle. Přidali mnohem více zápletek, které jsou nesmyslné a je jich možná až příliš, obsadili mladé hezké herce a celé vylepšili o akčnější a dynamičtější hudbu, kterou má na svědomí Lorne Balfe.

Pacific2

Z původní herecké sestavy zůstala jen hrstka postav a o Raleigh Becketu se zde zmíní jen jednou větou, což je trochu škoda, když v prvním díle hrál hlavní roli. Z počátku se zdá, že ústředními postavami budou mladí/dětští piloti ve výcviku, ale ti naštěstí (bohužel?) v příběhu sehrají jen "křoví".

Souboje zde tentokrát nejsou s minimem světla, ale jsou naopak jasné a přehledné a můžete si je lépe užít. Kromě toho, že je ve dvojce příliš mnoho herců, strojů, zápletek.. Pokud se Vám v prvním díle líbili Kaiju jako ještěři, tak ve druhém si jich moc neužijete. Alespoň ne v původní podobě. Tak jak je známe, se v celém filmu objeví dohromady cca 30 minut. Přesto v nadupané závěrečné bitvě o záchranu světa nechybí.

Pacific4

Nádech Armagedonu tentokrát schází stejně jako snaha o navození pocitu, že jde o vše. Nicméně, závěr filmu se nese v duchu "Pojďme zemřít za lidstvo", takže je vše, jak má u blockbusteru být. Pokud nehledáte u filmu promyšlený příběh, nevadí vám nudný začátek, přehršel všeho a chcete vidět pořádnou robotickou bitvu, která je rozhodně akčnější proti prvnímu dílu, za návštěvu kina to stojí.


 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Brabec: Conneryho miluju, ale naštval mě, pacholek! (2.část )

Brabec perexVyprávění Vladimíra Brabce pokračuje a vy se dozvíte, jak se stalo, že nocoval na italském hřbitově mezi nebožtíky, že chystá knihu, proč ho naštval Sir Thomas Sean Connery, o čem si popovídal s Mastroiannim a proč Jack Lemmon nepřijel do Karlo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Herecký koncert Jana Wericha v krásné dvojroli

cisaruv-pekar 200Historická komedie Císařův pekař a Pekařův císař (1951) byla už v té době barevná, a přitom natočena tak dokonale, že dějový spád celého filmu nenudí ani dnešní, takzvaně uspěchané době. Režisér Martin Frič


Literatura

Pomocník pro začátečníky v angličtině

Anglictina 200Já opravdu nejsem zdatná na cizí jazyky. Vyrostla jsem na ruštině, na střední škole jsem bojovala s němčinou a v angličtině tápu již několik dlouhých let. Mám několik učebnic a slovníků, ale pokaždé to dopadlo úplně stejně - uvízla jsem na ...

Divadlo

Dramox má 3. narozeniny! Je v kinech a divadlům poslal 25 milionů korun

DramoxDramox slaví třetí narozeniny, nabízí přes 350 představení a divadlům poslal 25 milionů korun. Nově ho najdete v kinech po celé republice, kde si diváci každý měsíc užijí několik divadelních hitů na velkém plátně. Dramox se po třech letech fu...

Film

Bláznivé nebo geniální? Oldřich Kaiser a Jiří Lábus stříhají jednu rolu za druhou...

pension lola kaiser labusPension Lola (1993) je padesátiminutový televizní film dvou komiků, který působí trochu jako rarita. Oldřich Kaiser a Jiří Lábus v něm obsadili úplně všechny postavy ...