Baby driver

Baby driver

Tisk
babydriverDlouho očekávaný a ojedinělý film Baby driver přichází do kin. S chlapcem Babym ( Ansel Elgrot) můžeme vidět, jak těžké může být nést následky za své špatné rozhodnutí. Film je neotřelý a nápaditý. Mimo jiné je velmi kvalitní a propracovaný. Všechny scény jsou velmi věrohodné. Pro celý film je nejpodstatnější hudba. 
 
 
 
Baby je hodný a malinko naivní kluk, který má obrovský talent na řízení, což se projeví hned v první scéně, kdy dojde k přepadení banky a on musí dostat zloděje z bodu A do bodu B, aniž by je chytila policie. Ukáže svou nápaditost a přesně naplánovanou trasu. V úvodní scéně se nám ukáže, jak je hudba důležitá.
Baby posloucháním hudby uniká do svého světa a nevnímá, tak policii, která se mu doslova rojí za zády, když odváží zločince. Je to velmi sympatický kluk, který se skrývá za černými slunečními brýlemi a má neustále sluchátka v uších. Když byl Baby malý, měl autonehodu se svými rodiči, kterou přežil pouze on, a proto teď žije se svým pěstounem. Z nehody si nese kromě traumatu i sluchovou vadu – tinnismus, která spočívá v tom, že mu píská v uších a snaží se to maskovat posloucháním hudby. Hudba mu pomáhá se soustředit. Mimo jiné má podíl na tom, jak skvělý řidič je a na mnoho písniček má naplánované únikové trasy.
Baby pracuje pro mafiána Doca (Kevin Spacey), kterému jako malý ukradnul auto. Tím, že je jeho řidičem a pomáhá mu dostat jeho tým do bezpečí, splácí svůj dluh. Problém nastává ve chvíli, kdy Baby svůj dluh splatil a chce s tím přestat a vést normální život. Doca ho nechce propustit a chce po něm ještě jednu poslední akci. Doca má velmi různorodý tým, který většinou netvoří ti stejní zločinci, ale mezi jeho nejčastější parťáky patří bývalý finančník Buddy (Jon Hamm) s jeho mladou, nespoutanou a šílenou ženou Darling (Eiza Gonzalez) a impulzivní a velmi vznětlivý Bats (Jamie Foxx), který o Babym velmi pochybuje a narušuje tak tím doposud hladce běžící operaci.
Vše jde hladce, dokud se Baby nezamiluje do servírky Debora (Lily James), která mu připomíná jeho matku a velmi krásně zpívá. Baby se od n snaží odpoutat pozornost a držet ji tak v bezpečí. Vše se zvrtne při pokažené loupeži, kdy se v ohrožení ocitne nevinná Debora a i Babyho sny na šťastný a spokojený život.
 
Dle mého názoru byl film skvělý. Režisér Edgar Wright vytvořil osobité a ojedinělé postavy, které si zkrátka zamilujete. Málo kdy se mi stane, že bych si na všech postavách něco oblíbila, ale tady se mi to stalo. Líbila se mi spojitost scén s hudbou a jejich ucelený celek. Film byl akční, napínavý, romantický a v některých scénách i vtipný. Pro někoho by to mohl být muzikál, ačkoliv se tam nezpívalo. Ve filmu si přijdou na své fanoušci rychlých aut, přestřelek a hudby.
 
babydriver
 
Premiéra: 22.7.2017
Monopol: FALCON a.s., 112 min., Dolby Digital
Formáty: 2D s titulky
Přístupnost: mládeži přístupno od 12 let
Žánr: akční, thriller
Scénář: Edgar Wright
Režie: Edgar Wright
Produkce: Tim Bevan, Eric Feller, Nina Park
Hudba: Steven Price
Kamera: Bill Pope
Hrají: Ansel Elgrot, Kevin Spacey, Lily James, Jon Bernthal, Eiza Gonzalez, Jon Hamm, Jamie Foxx
Hodnocení: 100%
Zdroj: www.falcon.cz/film/baby-driver
 
Více informací o filmu naleznete zde.

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Autorské knížky jsou mým snem,“ říká Klára Mayerová

klara mayerovaKlára Mayerová má na trhu další knihu – opět jako výtvarnice. V září vyšel druhý svazek detektivní série Matylda na stopě – Vražedný advent. Předtím jsme si její jméno mohli přečíst ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kdo zachrání princeznu, když ne dva strojvedoucí?

JimKnoflik perexJim se jako miminko ocitl v Jamánii, malém ostrovním království. Nikdo z obyvatel neví, kdo jim ho poslal poštou, ale všichni jsou rádi, že se na ostrov nějakým šťastným omylem dostal. Když Jim povyrostl, našel si nejlepší kamarády –...


Literatura

Wangovi vs. svět

perexovy obrazek Wangovi vs. svetNakladatelství HOST nedávno uvedlo na trh knihu Jade Changové s názvem Wangovi vs. svět. Tato autorčina prvotina byla zařazena do výběrů New York Times Editor's Choice a Amazon's Best Books of 2...

Divadlo

Svezte se Tramvají do stanice Touha

altDne 5. dubna Divadlo pod Palmovkou uvedlo premiéru legendárního představení Tramvaj do stanice Touha. Silné psychologické drama v exkluzivním hereckém podání pod skvělou režisérskou taktovkou má za sebou už i druhou premiér...

Film

Od nového Spider-Mana nečekejte nic moc převratného

altJaksi jsme si již zvykli, že se, čas od času, dostane do kin snímek, jenž byl natočen v letech minulých technologií, která již nevyhovuje požadavkům náročného diváka. Tak se vesele do kin vrací remaky úspěšných snímků ve 3D. Je to i případ...