Reportérka

Reportérka

Tisk

repor 200Reportérka (2015)  je nová televizní minisérie České televize, která se od 1.února 2015 vysílala v České televizi na Čt1 vždy od 20 hodin. Tři díly daly nahlédnou do prostředí novinářské profese. Jednotlivé díly líčí pokaždé zajímavý příběh podle skutečné události, kdy si novináři ověřují před zveřejněním článku skutečná fakta případu, o němž chtějí své čtenáře informovat. O klasickou kriminálku se ale nejedná, je to přiblížení práce investigativního novináře se všemy klady i zápory.

 

 

 

Novinářské projekce, která proběhla 20. Ledna v kině Mat, se zúčastnili také tvůrci a herci seriálu. Jako první se představila Kreativní producentka ČT Marča Arichteva, která seríál z prostředí novinářů nazvala slovy " Je to poctivá filmařina o poctivé novinařině,,. Josef Klíma jež psal scénář prozradil, že při vybírání témat, čerpal z reálného života a také i ze svého života, když sám v novinářské branži působil. Ke slovu se dostala také herečka Markéta Hrubešová, která ocenila dobrý scénář a pohodové natáčení v dobrém týmu. " Málo se kde vidí poctivá filmařina,, řekla s úsměvem herečka a dodala, že je ráda že se setkala při natáčení s Jiřím Bartoškou. " Novinářské téma mě bavilo nejvíce a natáčení jsem si užíval,, řekl herec Václav Jiráček. Režisér Dan Svátek si na závěr pochvaloval nejen scénář, ale také vybrané herce, se kterými se dobře spolupracovalo.

repor 1


O seriálu
Na začátek prvního dílu minisérie s názvem Nad první kauzou se divák seznámí s Hedvikou (Tereza Voříšková ), která má ambice stát se novinářkou.  Když přijde na pohovor do vydavatelství, musí se umět dobře obhájit, aby  i přes svůj věk a malé zkušenosti s redaktořinou uspěla v oboru, který má hodně ostré lokte.  Prvotně naráží na neoblomný systém zajetých zvyků redakce, kterému vévodí zkušený a sympatický redaktor Vlach ( Jiří Bartoška ) a také velmi ambiciozní redaktor Weis (Václav Jiráček), který co se týče kauz " jde i přes mrtvoly ,, a naivní Hedviku bere jako cestu ke svému pracovnímu úspěchu. Když bohatý restituent Schneider má na dálnici smrtelnou nehodu, má Hedvika první reportáž o autonehodě, kterou zřejmě má na starosti někdo z Schneiderových známých ....

Reportérka (TV seriál)
žánr: drama
hodnocení: 80 %
produkce: Česká Republika
stopáž: 70 minut
režie: Dan Svátek
scénář: Josef Klíma
kamera: Jakub Šimůnek
hudba : Norbi Kovács
hrají: Jiří Bartoška, Tereza Voříšková, Václav Jiráček, Tomáš Töpfer, Markéta Hrubešová, Taťjana Medvecká, Kristýna Boková-Lišková  Adam Mišík, Helena Dvořáková, Pavla Tomicová, Jan Plouhar, Hynek Čermák, Petr Vaněk,  Jaroslav Plesl, Petra Jungmanová, Vladimír Polívka, Miloš Černoušek, Jaromír Nosek, Jan Novotný a další

Zdroj foto č.1: Česká Televize, foto č.2: Dušan Prouza

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bláznivá noc Michala Davida


David perexV Trenčíne to opäť žilo. Na zimnom štádióne Pavla Demitru sa konal tohtoročný druhý koncert na Slovensku Michala Davida. Po tom, čo 22. októbra vystúpil na pódium, dav začal šalieť, vlniť sa v tanečných rytmoch, spievať spolu s Michalom.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Eastwoodův portrét zakladatele FBI konečně vychází na DVD

altLegendární režisér Clint Eastwood má v polovině světa (ne vlastní vinou) vypěstovanou zvláštní auru tvůrce, kterému se podaří vše, na co sáhne. Je to dáno tím, že jeho slabší počiny se kinosálům mimo vlastní domovinu většinou vyhnou a ví o nich ...


Literatura

Snová pohádka, ale ne pro děti

chlapec perexPři cestě metrem mě na eskalátorech zaujala knižní obálka s malým chlapcem u auta z první poloviny minulého století s tajemným názvem Chlapec, který rozdával sny. Takové kombinaci jsem nemohla odolat a pustila jsem se do čtení.

...

Divadlo

Mnoho nápadů láme Pitínskému dudákovi vaz

dudak perexNic nesluší historické budově Národního divadla tolik, jako inscenování českých klasických dramat a oper. Z tohoto důvodu připravila činohra Národního divadla ve své 131. divadelní sezoně pro svou první scénu návrat Tylova Strakonického dudáka a ...

Film

Lovci a oběti na premiéře v Lucerně

lovci a obeti perexVe středu 25. března proběhla slavnostní premiéra filmu Lovci a oběti, který následující den oficiálně vstoupil do českých kin. Na této akci nechyběla řada osobností a ani já za magazín Kultura 21.