Film Ghoul

Film Ghoul

Tisk

ghoul 200Film Ghoul je temný thriller inspirovaný skutečnými událostmi, který má 26. Února celosvětovou premiéru v České republice.

 

 

Na začátku děje se divák seznámí s třemi filmaři, kteří přijedou na  Ukrajinu natočit dokument o kanibalismu, který  se na Ukrajině mezi lidmi objevil, když v letech 1932 - 33 nastal vlivem špatné politiky hladomor.  Začátek jejich dokumentu je ze Jabločnoje, kde lidé ve snaze přežít, zvolili kanibalismus a tak se Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou snaží odhalit hrůzostrašnou minulost domu, kde se kanibalismus stal. Jejich pátrání po historii domu je postupně přivede k domu skutečného sériového vraha a kanibala Andreje Čikatila, který se v této oblasti narodil a v letech 1978-1990 zavraždil na Ukrajině 53 žen, dětí a část těl obětí i snědl. Opuštěný dům uprostřed lesů, se mění v nedobrovolné vězení, které sevře filmový štáb ve svých stěnách a ze záměru natočit dokument se stane boj o holý život....

 


              

Režisér Petr Jákl, který v roce 2010 natočil velmi úspěšný film Kájínek nyní dokončil svůj další film Ghoul na kterém se podílel i jako spoluautor scénáře a producent. Film Ghoul  připravoval čtyři roky. Film se natáčel na Ukrajině, v Kalifornii a v Česku. Na vzniku Ghoul se podíleli významní tvůrci světového filmu, například výkonní producenti Rob Cohen (režisér Rychle a zběsile a producent Čarodějek z Eastwicku), Joe Lynch (režisér snímku Everly se Salmou Hayek) nebo koproducentka Nancy Bishop (casting Mission Impossible, Hannibal – Zrození), která se českému režisérovi postarala také o casting.   

ghoul 1

 

 Na film se ráda podívám, jednak pro samotný příběh, který je inspirován skutečnými událostmi a také pro preciznost Petra Jákla, který film připravoval dlouhé čtyři roky, aby lidem tento příběh přiblížil.

PREMIÉRA: 26.2.2015
ORIGINÁLNÍ NÁZEV: GHOUL
DISTRIBUCE: BIOSCOP
PRODUKCE: Česká republika
FORMÁT: 16 : 9 (1.78:1), 2D / 3D digital, angličtina / české titulky
ŽÁNR: temný thriller
ZVUK: 5.1 Dolby Digital
STOPÁŽ: 86 minut
PŘÍSTUPNOST: nevhodný do 15 let
PRODUKCE: J.B.J.FILM - Petr Jákl    
REŽIE: Petr Jákl
SCENÁŘ: Petr Jákl, Petr Bok
KAMERA: Jan Šuster
STŘIH: Matouš Outrata
HUDBA: Karel Havlíček
ZVUK: Martin Jílek
HRAJÍ:  Jennifer Armour, Paul S. Tracey, Jeremy Isabella, Alina Golovlyova a další

Zdroj foto:  Bioscop

www.bioscop.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Konečně zase hrát živě, to je přání Vladana Vavruši, kapelníka skupiny GAIA

Gaia perexDruhá múza je název aktuálního alba otrokovické skupiny GAIA. Sedm původních písniček a jedna instrumentální skladba představují pop rockovou muziku, která imponuje vlastními hudebními i aranžérskými nápady stejně jako chytrými texty - a samozřejmě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Horký letní den s aktéry filmu Tajemství a smysl života

tajemstvi zivota a smysl 200Píše se sobota 3. srpna roku 2013. Budím se v časných hodinách, celý natěšený, že dnes strávím příjemné dopoledne/odpoledne s herci áčkového formátu na place natáčení filmu Tajemství a smysl života


Literatura

Zjistěte, jak na lahůdky v krmítkách

lahudky200Zrovna ve správný čas, tedy před zimou, kdy je pro mnoho lidí krmení ptáků samozřejmostí, vyšla v nakladatelství Kazda malá, ale praktická kniha Lahůdky v krmítku s podtitulem Recepty a inspirace jak na ptačí krmení.

Divadlo

Letní divadelní program pod petropavelskou katedrálou

biskupsky dvur 200Malebný kout Zelného trhu ožívá neochvějně každé léto už čtrnáct let poutavými příběhy z dílny Městského divadla Brno. I tentokrát je pro vás již připravena vskutku rozmanitá programová nabídka plná hvězd, které můžete obdivovat na letn...

Film

Konfident nás zklamat nemůže

altZlo plodí zlo, a o tom film je.

 

...