ČT Art slaví. Diváci se mají na co těšit.

ČT Art slaví. Diváci se mají na co těšit.

Tisk

PRAHA – 21.8. 2014. Při příležitosti oslav ročního vysílání, představila alternativní ČT Art veřejnosti „fajnšmekrovsky“ přichystanou nabídku podzimního vysílacího schématu včetně dvanácti premiér a tří přímých přenosů v prvním záříjovém týdnu.

 


1.9. zahájí ČT Art podzimní vysílání v podobě kontroverzní inscenace „Velvet Havel“, kterou pro Divadlo Na Zábradlí vytvořil Miloš Orson Štědroň. Jde o osobní generační pohled a zároveň provokativní počin – pro lidi, kteří Václava Havla milují, i pro ty, co mu nemohou přijít na jméno.

Dále se můžeme také těšit na přímý přenos Smetanovy opery „Prodaná nevěsta“. Série živých vysílání bude zakončena koncertním happeningem z pražské Krymské ulice na počest divadla Semafor.

Kromě přímých přenosů je nachystáno i dvanáct premiér. Hudební fanoušci se mohou těšit na koncerty Eltona Johna, kapely Pink Floyd nebo vystoupení Chinaski k výročí jejich 20.narozenin.

Fenomén Underground se nám představí ve všech jeho podobách, včetně natáčení v autentickém prostředí festivalů a v komunitách spolu s dobovými materiály tehdejší doby a svědectví pamětníků žijících v zahraničí.

 program H

Režisér Adam Rezek se nám vyjádřil k natáčení o Antonínu Dvořákovi, kdy se jednalo o sérii tří koncertů, střih trval dva roky. Ve vysílání půjde o devět pořadů, které vtipnou formou přiblíží dialogy Marka Ebena spolu s Jiřím Bělohlávkem.

Pro příznivce diskuzních pořadů sází ČT Art na „Konfrontace Petra Fischera“ (přední český publicista a laureát Ceny Ferdinanda Peroutky), který se svým přenosným studiem podrobuje své hosty razantní a kritické diskuzi v souvislosti s kulturními tématy.

Děti sametu jako série profilových dokumentů se pokusí zmapovat osobnosti, díla a názory ve své profesi dnešních třicátníků, kteří dospívali již ve svobodné zemi. K dokumentu se vyjádřil i sám akrobat, herec a principál Rosťa Novák, který byl k projektu rovněž přizván: „Našli mne v období nejnáročnějšího projektu mimo ČR..“ „…Díky dokumentu jsem si uvědomil, jak moc náročných těch pět, šest let bylo.“ Rovněž informoval o otevření svého divadla v Holešovické tržnici a točení filmu.

Mezi premiérami nebudou mimojiné chybět koncerty k výročí 20 let Prague Philharmonia či Galakoncert k 80. výročí založení Symfonického orchestru hlavního města Prahy.

programtzct02 H

www.ceskatelevize.cz/art/

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Brabec: Conneryho miluju, ale naštval mě, pacholek! (1.část )

Brabec perexNa rozhovor se skvělým hercem a znamenitým dabérem Vladimírem Brabcem jsem dorazila s asi 20 minutovým zpožděním. Dole mi otevřela jeho manželka a poslala mě nahoru – prý už na mě čekají a ona že...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Oscarové drama Saulův syn sugestivně připomíná hrůzy holocaustu

saul 200Oscarová kategorie Nejlepší zahraniční film je dlouhodobě považována spíš za cenu politickou než filmařskou, což ale nic nemění na tom, že někdy vyhrají díla, která si to zaslouží a mají co říct. Letošním vítězem se stalo dlouho dopředu favorizované maď...


Literatura

Jak nacisté chtěli přestavět města v střední a východní Evropě

Ekonomizace prostoru perexNacistické Německo do poslední chvíle věřilo ve své vítězství. Dokládají to ustavičně promýšlené přípravy olbřímích přesunů „nevyhovujícího“ obyvatelstva a rovněž architektonické plány na ráznou přestavbu velkých měs...

Divadlo

V NODu praská program ve švech!

nodPo letní kompozici programu No Dimension Summer se režim v experimentálních prostorech NOD vrací do normálu.  Lépe řečeno se do programu vrátí osvědčené divadelní kousky, odehraje se několik premiérových večerů a to jak divade...

Film

I mafián musí na záchod

oskar plakat 200Film Oskar (1991) je předělávkou slavné komedie s Luisem de Funésem. V hlavní roli zde vystupuje tentokrát Sylvester Stallone a dává do příběhu něco, co tomu tenkrát chybělo. Úspěšný a drsný mafián Ange...