Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

Tisk

altV květnu 11.-13. května Brno opět ožije tancem a pohybem.  Již počtvrté se sem sjedou soubory z nejrůznějších končin republiky.  Zahraniční hostem festivalu bude soubor z Polska Akro Dance Theatre Torun. Festival pořádá Pohybové studio Cyranovy boty ve spolupráci s Lužánky – střediskem volného času.

 

Festival bude zahájen vernisáží k výstavě tanečních fotografíí v prostorách SVČ Lužánky. I ta bude ve znamení pohybu. „Fotografie na živých stojanech budou k vidění v 18 hodin ve velkém sále Lužánek a pak se přesunou do přilehlého parku, kde se budou černě odění mimové coby stojany pohybovat s obrazy v různých formacích a v živých obrazech vstupovat mezi kolemjdoucí. Tato plovoucí vernisáž potrvá do 20 hodin“, uvedla ředitelka festivalu Věrka Bělehrádková.

alt

Již páteční podvečer v průběhu vernisáže bude uvedeno několik tanečních a pohybových choreografií. Ve 20 hodin v lužáneckém sále Ornis uvede svoje úvodní představení pořádající soubor Cyranovy boty. Jste zváni do „Kavárny“.  Cyranovy boty naservírují nejrůznější druhy kávy po svém – v pohybu a v rytmu. Ostatní choreografie zatančí další soubory v sobotu odpoledne i večer a v neděli odpoledne v Divadle BARKA (program na www.tancesse.cz).

Dopoledne v sobotu a neděli budou probíhat taneční a pohybové dílny. Několik z nich bude v SVČ Lužánky (Africký tanec, Kontaktní improvizace), dále v Tanečním studiu NO FEET (Body percussion, Flamenco, Umění v pohybu), Dílna Integrovaný tanec bude v Divadle BARKA a Výrazový tanec v sokolovně v Králově Poli.

alt

Festival se charakterizuje zvoleným ústředním tématem Pohyb – tanec – divadlo, které se line celým průběhem festivalu. Přehlídka nabízí mnoho námětů pro tvořivou divadelní a taneční práci, specificky pro spojení fenoménu DIVADLO a TANEC v podání mladých tvůrčích lidí.

Za 600 Kč se mohou diváci registrovat jako „aktivní účastník“ a mít vstup na všechny akce festivalu včetně dílen v oba dny. Registrace na jednotlivé workshopy a rezervace vstupenek na představení lze provést na adrese: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .  Výstava fotografií bude k vidění do konce června v Divadle BARKA.

Zdroj foto: tancesse.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Berdík, revoluce v pěstování zeleniny. Nová éra městského zemědělství začíná

Berdik perexJe tady jaro a to už je nejvyšší čas, aby se milovníci čerstvé zeleniny poohlédli po nějakých sazeničkách nebo semínkách a dali se do práce. Taková doma vypěstovaná rajčátka nebo mrkev jsou přeci jen voňavější a chutnější, než ty ze supermarket...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Kašpárkova dobrodružství v šípkovém království

kasparek a ruzena sipkova200Zlín se pyšní dvěma „oficiálními“ místy, kde se nacházejí prkna, která znamenají svět, a to Městským divadlem a Divadlem Scéna. Navíc se čas od času změní na divadelní sál část klubu Zelenáčova šopa, která pravide...


Literatura

Humbook tip: Odpočiňte si u pořádné love story s Jenny Hanovou

jenny hanova200Druhou říjnovou sobotu, tedy 7. října se v Praze koná Humbook festival, zaměřený především na young adult literaturu. Návštěvníci se v rámci něj mohou osobně setkat se světovými i českými autory, redaktory, překladateli a bloggery a užít si ...

Divadlo

Večeře bez servítků

pohreb-az-zitra 1 perexŠvandovo divadlo zve na večeři prostřednictvím hry Pohřeb až zítra, jejíž autorkou je Natalie Kocab. Na diváky čeká intenzivní zážitek plný ostrých slovních střetů opepřený složitou situací jednotlivých členů rodiny zase...

Film

Seriálová sezona: Orphan Black

orphan black 200Seriálová sezóna v letošním roce přinesla spoustu novinek, několikero obnovených seriálů i pár utnutých příběhů. Kabelové stanice se ale zaměřily především na nové projekty, ze kterých už teď vycházejí naděje na další seriálové ikony. P...