Bedekr: Itálie

Bedekr: Itálie

Tisk

bedekr italie 200V červenci vydalo nakladatelství Edice České televize turistický průvodce Bedekr: Itálie, který nám představí zábavný cestopis hýřící fotkami a aktuálními informacemi pro všechny, kteří obdivují Itálii. Nechte se poučit i pobavit touto publikací podle stejnojmenného cyklu České televize!

 

Příručku o cestování, která je kromě faktických informací plná barevných fotografií, rad a tipů opět sestavil Šimon Tatíček. V knižní podobě z tohoto cyklu již vyšlo: Bedekr: Francouzské klenoty, Bedekr: Francie, Bedekr: Rakousko. Vřele doporučuji všechny díly a i těm čtenářům, kteří cestují jen prstem po mapě.

Itálie nejde jednoduše charakterizovat, je to čarokrásná země plná slunce, dobrého jídla a pití a vřelých lidí. Nejdůležitější je podle mého pocit, jaký si z ní odnášíme, a tyto vzpomínky přetrvají dlouho. Při čtení knihy a prohlížení fotek na mě dýchalo její kouzlo a já jsem se vrátila do země tvaru kozačky a náležitě si čtení užívala.

Kniha je hned na začátku rozdělena do několika hlavních kapitol: Řím, Bologna, Florencie, Janov, Neapol, Turín, Milán, Benátky, Terst, Padova a Verona, Lyžování v Dolomitech. Každá sekce obsahuje informace o městě v bodech, historii, dopravě, doporučení a pak už obsahuje tělo – tedy co v dané lokalitě nevynechat. Popisy jsou doplněny fotografiemi těchto míst a aktuálními informacemi (adresa, webová stránka, otevírací doba, vstupné). V závěru každé kapitoly je dvojstránka věnovaná ubytování, tipu, co určitě ochutnat a kde se dobře najíst a napít, ale také je zde varování, na co si dát pozor.

Cyklus České televize v knižní podobě má snad všechno, co cestovatel i baťůžkář může chtít. Je aktuální, přehledný, plný informací a přináší konkrétní rady a typy, kterými se můžete zkusit řídit. Tak se zkuste začíst a troufám si říct, že i vy podlehnete kouzlu tohoto nádherného poloostrova.

bedekr italie

Název: Bedekr: Itálie
Autor: kolektiv autorů, sestavil Šimon Tatíček
Žánr: cestopis, turistický průvodce
Nakladatelství: Edice České televize
Rok vydání: 2019, paperback
Počet stran: 192
Hodnocení: 80 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/51073531/bedekr-italie/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fleret je lék, říká autor knihy Umělci na šňůře Jakub Malovaný

200rozInspicient Městského divadla Zlín Jakub Malovaný je autorem knihy Fleret - Umělci na šňůře. Podařilo se mu nashromáždit obdivuhodné množství informací o kapele a muzikantech, kteří jí prošli (a není jich málo), které pak šikovně prošpikoval historkami ze z...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Nová sezóna Divadla Spejbla a Hurvínka zahájena: Na diváky čeká na podzim zážitkový Klub Hurvajz i premiéra nové hry Hotel Spejbl

spejbl200Od začátku září otevřel své brány nový zážitkový KLUB HURVAJZ pro všechny fanoušky Divadla S+H. Tento klub umožní divákům nevšední setkání s loutkoherci, účast na workshopech divadla nebo třeba účast na premiéře zbrusu nové hry HOTEL SPEJBL. Premiéra...


Literatura

Loutkové divadlo – minulost, kterou odhalí oheň

hraWashington Poe si „užívá“ volného času na venkově, poté co jeho poslední případ nedopadl zrovna nejlépe. Je momentálně suspendovaný, a tak tráví dny opravami domu, který si koupil po svém odchodu od policie, a venčením svého psa. O nejnovějším případu vražd Upalovač...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění

na prvni pohled200Advokátka vyhozená ze sedla. Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění. 

...

Film

Zelené Vánoce podle Grinche

grinch  How the Grinch Stole ChristmasVánoční pohádka Grinch (2000) je v tuto roční dobu ještě poměrně neaktuální. Jim Carrey v převleku chlupatého, zeleného, sádelnatého a nesnášeného žoku lidského masa však ukazuje, že Váno...