Boss Babiš: Kampaň Jaroslava Kmenty

Boss Babiš: Kampaň Jaroslava Kmenty

Tisk

boss-babis 200Pár dní před volbami vyšla nová kniha novináře Jaroslava Kmenty s názvem Boss Babiš a audiokniha v interpretaci Petra Kubese se na pultech obchodů objevila jen pár dní poté. Těžko říct, zda by bližší vydání něco změnilo, ale jde o velmi zajímavý poslech.

 

Jaroslav Kmenta je český investigativní novinář a spisovatel, který pracoval jako redaktor ČTK, psal také do Zemských novin, deníku Super, deníku Impuls nebo časopisu Instinkt. Dlouho bylo jeho jméno spojeno s deníkem Mladá Fronta DNES, odkud odešel v roce 2013. Nyní pracuje v časopise Reportér. Za svou kariéru napsal sedm knih, které se staly bestsellery a podle několika z nich vznikly i filmy. V Audiotéce vyšly Jaroslavu Kmentovi tři knihy o Krejčířovi.

Já osobně jsem Kmentovy knihy ještě nečetla, ale jeho jméno je mi známé – před několika lety jsem byla na jeho přednášce. Moc mě tehdy zaujal a také odradil od investigativní žurnalistiky. Pořád si totiž pamatuji, jak mluvil o vyhrožování a strachu o svou rodinu. Nicméně právě díky tomu mám k němu velký obdiv a respekt.

Když jsem si tedy všimla, že vyjde jeho kniha Boss Babiš navíc v audioknižní podobě, měla jsem velkou radost a těšila se na ni. Jedná se o reportážní knihu pojednávající o Andreji Babišovi, která vychází především z reportáží časopisu Reportér. Čtenář a posluchač se tak dozví spousty zajímavých informací o počátcích Andreje Babiše, o tom, kde měl prsty, co se snažil změnit, s kým se kamarádil, jak vše promýšlel,… Jaroslav Kmenta je detailista a také odborník. Jeho výstavba vět dává smysl, má důkazy, má informace a moc dobře ví, co kdy a kde říct, co zveřejnit.

Dílo Boss Babiš nenabízí lehký obsah, mnohdy se musíte hodně soustředit, aby vám něco neuniklo. Také je dobré si pamatovat souvislosti. V tomto ohledu audiokniha pokulhává za knížkou, kde se snadno vrátíte, ale na druhou stranu mnoho lidí by knihu mohlo odložit, kdežto audioknihu většinou doposloucháte.

Interpretem audioknihy je Petr Kubes a byla jsem velmi překvapená, že ačkoliv je interpret Čech a nesnaží se o nějaké zbytečné pitvoření, přesto se mu v citacích podařilo vystihnout hlas Andreje Babiše. Nemohla jsem si pomoct, ale tu jeho nadřazenost a přetvařující se nevinnost nešlo přeslechnout ani v podání Petra Kubese. Prostě už scházelo jen to sorry jako.

Díky audioknize Boss Babiš se podrobně seznámíte s mnoha aktivitami Andreje Babiše. Doporučení nechám na zvážení každého z vás. Jeho voliče zřejmě nepřesvědčí a já si myslím, že je až neuvěřitelné, co se u nás legálně děje a co je úplně hlavní – Boss Babiš přednáší pravdu a tu by měl každý znát…

Petr Kubes pochází z Olomouce a po gymnáziu začal studovat divadelní fakultu v Praze. Své první angažmá strávil v Mladé Boleslavi, poté se přesunul Městských divadel pražských, konkrétně do Divadla Rokoko, kde působil čtyři roky. Současně hostoval také v Národním divadle, v Divadle v Řeznické nebo v Divadle Minor. Od roku 2003 působí v Moravském divadle Olomouc. Vedle své divadelní práce velice rád spolupracuje s Českým rozhlasem a katedrou bohemistiky na Filozofické fakultě Univerzity Palackého.

boss-babis

Boss Babiš
Autor: Jaroslav Kmenta
Interpret: Petr Kubes
Vydavatelství: Audiotéka, Bookmedia
Délka: 10 hodin 5 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 90 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/boss-babis

Zdroj foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlady Gryc přichází s albem, na kterém se hudebně podílí exmanžel Heleny Vondráčkové Hellmut Sickel

vlady gryc perexJá svý sny mám. Tak se jmenuje debutové CD zpěváka Vladyho Gryce. Navíc jde v tomto případě o album autorské – všechny texty si zpívající textař napsal sám, zatímco hudební stránka je dílem Hellmuta Sickela. Ten všechny písničky napsa...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Igor Bezdieniezhnykh z Tanečního centra Praha je mistrem a vicemistrem Evropy ve stepu

Igor Bezdieniezhnykh European TAP Dance Championship 2023Stepař Igor Bezdieniezhnykh, pedagog a absolvent konzervatoře Taneční centrum Praha, patří mezi nejlepší ve svém oboru. Tanečník, který je původem z ...


Literatura

Pojďme podpořit českou tvorbu: Sochař

sochar200Česká detektivka Sochař od Artura Janouška spatřila světlo světa díky nakladatelství Kalibr v červnu. Strohá obálka se slovy „neposlechneš – zemřeš, poslechneš – zemřeš také“ láká na mrazivý příběh, necháte se strhnout ke čtení?

...

Divadlo

Fringe festival mluví anglicky, ale oslovit dokáže každého

alt Fringe festival, který probíhá v těchto dnech na Malé Straně v Praze, je všechno, jen ne ”okrajová”, ”druhotná” záležitost, jak by se ostatně dal přeložit jeho název z angličtiny. Mladá a bohužel prozatím málo známá divadeln...

Film

V Českém Brodě se učili filmem a oslaví to festivalem

ucime se filmem 200Učíme se filmem je název projektu spolupráce, na kterém pracují místní akční skupiny z okolí Českého Brodu. Partnerem tohoto vzdělávacího projektu je občanské sdružení Harvest Films, jehož úkolem je odborné pora...