Vstupenky s vyobrazeními hradů a zámků potěší sběratele, doplní je cestovatelský deník

Vstupenky s vyobrazeními hradů a zámků potěší sběratele, doplní je cestovatelský deník

Tisk

vstupenky200Na Hrubém Rohozci, Zákupech, Troskách a Slatiňanech dostávají návštěvníci nové vstupenky s historickým vyobrazením objektu. Jako vzor posloužily veduty, olejomalby, či podklady z historických sborníků.

 

 

Do roku 2019 na nové vstupenky přejdou všechny objekty ve správě Národního památkového ústavu. Vznikne tak unikátní sběratelský soubor a pro návštěvníky bude k dispozici také deník, kam se budou vstupenky vlepovat.

Vstupenky1

Dosud byly vstupenky na hradech a zámcích nejednotné, různých formátů i grafiky. Nově obdrží návštěvník na všech objektech ve správě Národního památkového ústavu vstupenku stejného rozměru a s jednotícími prvky, kdy na lícní straně je historické vyobrazení daného objektu.

Vstupenky4

V nejbližších době se začnou tyto vstupenky vydávat také na Grabštejně, na Bezdězu a na Kuksu. Na nový typ vstupenek přechází NPÚ postupně; nejpozději v létě roku 2019 budou nové vstupenky již na všech objektech. Během příštího roku také Národní památkový ústav vydá cestovatelský deník, kam bude možné vstupenky vlepovat.

Vstupenky3

Ctibor Čejpa, ilustrační foto autor, podle podkladů Národního památkového ústavu.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Spevák zo novomestskej skupiny Genuine Jacks Juraj Ondrejka

GenJ perex„Najlepšie sa nám hra doma. Máme tam svojich skalných poslucháčov, ktorí chodia na naše koncerty úplne od začiatku. Nemôžeme sa sťažovať ani na Bratislavu. Ľudia sú tu tiež úplne super,“ aj to sú slová

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Ježek a sněhulák aneb když zimní spánek nahradí hřejivé přátelství

jezek a snehulak 200Závěrečná sobota zlínského divadelního festivalu Setkání Stretnutie patří tradičně dětem, dětským představením a divadelnímu rodinnému pikniku. Letos počasí festivalu nepřálo a offprogram se nemohl odehrávat v š...


Literatura

Po čtení Doby temna byste si měli dát panáka

doba temna 200Doba temna s podtitulem Stand up your life je kniha známé stand up komičky Adély Elbel. Kromě humoru se můžete těšit na velmi osobní vyprávění.

...

Divadlo

Rozpustilé jeptišky z východočeské autodílny

jeptisky perexVětšina katolíků a především nekatolíků má ve svém povědomí pevně zafixováno, že jeptišky jsou vzorem serióznosti a kvůli dodržování přísné řehole ani nemají šanci zažít nějakou legraci. Dramatik Dan Goggin stejně jako staré...

Film

Minulost je minulostí… dokud tě nedostihne.

temne200Od června mohou diváci v českých kineh zhlédnout mysteriozní  thriller s názvem Temné kouty. Režisérem a scénáristou je Gilles Paquet-Brenner, který v roce 2010 získal cenu diváka a nejlepší režie na filmovém festivalu v Tokiu za film Klíč k minulost...