Nekonečno snů Michala Nesvedy

Nekonečno snů Michala Nesvedy

Tisk

nekonecno snu200Bez mučení přiznávám, že jsem v neděli vstupovala do Vinohradského divadla v Praze poněkud skepticky. První, čeho si ovšem k mému velkému překvapení všímám, je velké množství lidí, které se tu ten den sešlo. Hmatatelné napětí prostupuje celou vstupní halou.

 

 

Na začátek představení už čekají rodinní příslušníci, spolužáci, přátelé, celebrity a další hosté. Všichni se tu v neděli večer sešli za jediným účelem – aby podpořili jeden sen.

Nekonečno snů. Právě tak se nazývá one-man show začínající tváře Michala Nesvedy. Možná jste ho viděli mihnout se v televizní soutěži, někdo mohl jeho obličej spatřit na plakátu při čekání na autobus.

Michal Nesveda je kouzelník. Jakkoliv mi pozvání na kouzelnickou show připadalo směšné, bude trvat necelé dvě hodiny, abych tleskala vestoje tomuto sympatickému blonďákovi a utírala poslední slzy dojetí. Atmosféra v sále je naprosto skvělá. Michal je čerstvou krví na pražské divadelní scéně a přesně tak k jeho vystoupení diváci přistupují. Nakonec i Michal rozchodí nápor nervozity a na pódium vstupuje hezky oblečený sympaťák po neuvěřitelném vizuálním ántré. A od vizualizace za celou dobu neupouští. Neuvidíte ženu řezanou na kusy, králíky z klobouku nebo jiné kouzelnické klišé. Uvidíte fantastické herecké vystoupení doprovázené skvěle laděnou projekcí.

nekonecno snu01

Jakožto premiérové vystoupení se ani toto neobešlo bez selhání, ať už techniky či lidského faktoru. A protože tato show byla o jediném muži, byl to právě on, kdo těmto výpadkům musel před zrakem obecenstva čelit. A právě to je to, co si z celé premiéry odnáším v největším měřítku. Nekonečně zábavnou improvizaci.

Ovšem, některá kouzla zná do jisté míry každý z nás. Jsou o něco pozměněná, jinak pojatá, ale ve směs jsme o nich už někdy slyšeli. Jako chytráci sedíme v hledišti a říkáme si: „Pche, vím, jak to udělal.“ I já jsem do první přestávky jeden z těchto chytráků. Po přestávce a jednom nepodařeném výstupu totiž přichází závěrečné vystoupení, které mi zavře pusu a hned zase otevře do němého úžasu. Už nemám vysvětlení. Jen sedím v sále s rukama nahoře a nechápu. Jak to tenhle vtipálek udělal?

nekonecno snu02

Ale nebudu už vám vystoupení přibližovat. Troufám si říci, že Michalovo vystoupení uspokojilo v sále všechny věkové kategorie. Naštěstí nebylo poslední a na další představení se můžete přijít podívat už v neděli 9. října. Odkaz na Nekonečno snů najdete v odkazu níže. A ještě poslední věc. Proč Nekonečno snů? Protože v neděli jsem viděla mladého kluka, jak si na pódiu plní ten svůj, a co víc, možná i vám se bude ve Vinohradském divadle plnit sen. Ale to už bych zase vyzradila moc.

http://www.divadlonavinohradech.com/divadelni-hra/Nekonecno-snu

nekonecno snu03


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rudolf Neuls o blížícím se 40. ročníku Československého jazzového festivalu v Přerově

rudi200Zatímco v říjnu proběhne v Přerově jubilejní 40. ročník Československého jazzového festivalu, další neméně významné jubilem oslaví i Rudolf Neuls. Už třicet let působí jako ředitel tohoto velkého jazzového svátku. Dříve profesionální hudebník a velká osobnos...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

„Pravde veriť, pravdu žiť a pravdu brániť.“

masaryk stefanik 200Městské divadlo Zlín chtělo oslavit letošní významné výročí 100 let vzniku Československa originálně a velkolepě a také tak, aby se nejednalo o jednorázovou akci. Pustili se tedy do spolupráce s Divadlem Aréna Bratislava a za...


Literatura

Rossumovi univerzální roboti ožili v komiksové adaptaci Čapkova díla

rur perexDivadelní hra Karla Čapka R.U.R. měla premiéru již před sto lety. Toto výročí se stalo ideálním časem pro vydání komiksové verze a pod rukama talentované kreslířky Kateřiny Čupové tak ožily nejen hlavní postavy – Helena Gloryová a její chůva Nán...

Divadlo

Festival Setkání Stretnutie odtajnil program

setkani stretnutie200Ve Zlíně se od 14. do 19. května bude konat 28. ročník česko-slovenského divadelního festivalu Setkání Stretnutie. Na co se můžete těšit?

 

...

Film

Pátá Mission: Impossible skvěle funguje jako příjemná oldschoolová podívaná

mission200Nedávno skončený rok 2015 byl ve filmovém světě především ve znamení několika špionských filmů a sérií. Vedle svérázné bondovské pocty Kingsman: Tajná služba, parodie Špionka nebo thrilleru Krycí jméno U.N.C.L.E se vrátily i dvě největší žánrové zna...