Český pivní festival na Letné se blíží; bude trvat 17 dní

Český pivní festival na Letné se blíží; bude trvat 17 dní

Tisk


pivo plakat 200Tradiční Český pivní festival 2016, který odstartuje v Praze na Letné 12.května, nabídne nejenom tradiční české pivo, ale také výborné gastronomické speciality.

 

 


Piva z desítek českých mikro, mini a středně velkých pivovarů budou čepována výhradně do skla a je o ně velmi dobře pečováno.

Pivní festivalové portfolio je doplněno o tankovou festivalovou desítku a dvanáctku, kterou uvařili speciálně u příležitosti Českého pivního festivalu 2016 v Královském pivovaru Krušovice.

Kromě zlatavého moku budou moci návštěvníci festivalu ochutnat česká vína, tradiční točené limonády a kávové speciality. Na festivalové zahrádce bude i koktejlový bar.
Potěšit své chuťové pohárky budou moci návštěvníci masnými výrobky přímo od řezníka, nebo pečivem z rodinné pekárny.

Pivo1
Festivalové menu je tvořeno převážně tradiční českou kuchyní. V nabídce ale budou i mezinárodní delikatesy z Itálie, Španělska, Velké Británie, nebo Ameriky.

Doprovodný festivalový program propojí kulturu s gastronomií prostřednictvím hudebních vystoupení a workshopů s převážně gastronomickou tématikou.

Český festival piva se bude konat na pražské Letenské pláni. Vypukne 12. května, trvat bude do 28. května 2016. Celková plocha bude činit 4000 čtverečních metrů. Návštěvníci budou moci chutnat pestrou škálu rozmanitých kuchyní a na 150 druhů piv. Připraven je bohatý doprovodný program, živá hudba i zajímavé workshopy.

pivo plakat

www.ceskypivnifestival.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jožo Ráž: „Hrajem hlavne pre seba a pre svojich najbližších.“

jozo razSlovenská skupina Elán nyní jede velké turné s podtitulem „Best of Elán“ a před Vánoci má v plánu komornější unplugged turné „S vámi“. S námi udělal rozhovor Jožo Ráž, který mimo ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Velký Gatsby v režii Petra Gábora poprvé na českém jevišti

Gatsby 200Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského čeká v divadelní sezóně poslední titul – česká premiéra dramatizace jednoho z nejslavnějších románů moderní americké literatury Velký Gatsby. Očekávaná inscenace, kterou připravil kmenový režisér a...


Literatura

Těžký boty to vyřešej hned

tezky boty to vyresej hned200Historie subkultury zvané skinheads sahá až do 50 let 20.století. V Československé republice se holé hlavy objevily o několik desítek let později. A právě o jejich počátcích vypráví kniha s názvem Těžký boty to ...

Divadlo

Zábradlí vstoupí do nové sezony s finskými povídkami a bestsellerem o Juráčkovi

zabradli 200Divadlo Na zábradlí se připravuje na svou pětašedesátou sezonu. V nadcházejícím roce uvede scénické provedení povídek finské autorky Rosy Liksom, dramatizaci bestselleru Dani Horákové O Pavlovi či Tolstého Vzkříšení v dramatizaci Armina Petrase...

Film

Corpus Christi: Polské drama nominované na Oscara přináší očistný příběh hříchu

corpus-christi 200Strhující drama hříchu, který přinesl vykoupení. Corpus Christi, který režíroval Jan Komasa a v jehož hlavní roli exceluje Bartosz Bielenia, se vedle nominace na Oscara v sekci nejlepší zahraniční film pyšní oceněním z MFF Benátky a ...