Jak vypadá Prostřeno po zlínsku?

Jak vypadá Prostřeno po zlínsku?

Tisk

laska prochazi zaludkem 200Divadlo Malá scéna Zlín se v současnosti zaměřuje na vlastní autorskou tvorbu, a pokud by všechna představení byla taková, jako Láska prochází žaludkem, je velká škoda, že toho nehrají více. Druhá repríza této komedie spojující „humorný zážitek s tím gastronomickým“ byla totiž výborná!

 

Na úvod se diváci seznámí s hlavním hrdinou, milým tragédem Richardem, kterému dojde smska oznamující registraci do programu „Láska prochází žaludkem“. Pozvala jej tam Markéta, jeho spolužačka ze základní školy. Je sám, tak příliš neváhá a pouští se do „hry“ s tím, že ji alespoň uvidí a něco uvařit snad zvládne. Hostem však není jen Markéta – prostřednictvím krátkých výstupů jsou představeni ještě ajťák, mladá skoro Miss Zlína 2009 a zarputilý fanoušek hokejové Komety...

Na Malé scéně se poslední dobou hrají představení jen v komorním sále, který zde umí dokonale využít. Pódium není vyvýšeno, což umožňuje mnoho prostoru kolem a hlavně jsou pro diváky určeny stolečky s židlemi, které hercům velmi nahrávají. V tomto představení mohli diváci například hlasovat o návštěvnících večera (vyhrál fanoušek Komety a alternativní Markéta), krájet cibuli a rajče a dostali také něco na zub. Navíc museli být stále ve střehu a nemohli si dovolit usnout.

laska prochazi zaludkem2

Hra Láska prochází žaludkem vycházela ze známé televizní show Prostřeno, brala si na paškál některé stereotypy z ní (nejde mi o jídlo, jídlo je jen hmota, výslovnost názvů pokrmů), ale jinak si vše dělala osobitě po svém. V rolích byly vykresleny zajímavé stereotypy a nebyla nouze ani o inteligentní humor.

Jednalo se o nenáročné představení, které herci odehráli s velkým nadšením. Richard Velísek se dokáže poprat s jakoukoliv rolí, působí uvěřitelně a publikum mu velmi brzy začne fandit. Markéta Kalužíková coby servírka a hlavně alternativní slečna v šatech pytlovitého střihu s lapačem štěstí v uchu byla jedním slovem dokonalá - dokázala po ploše divadla nepříčetně poletovat s bubínkem. Skvělý byl i Jan Holcman, jehož hymna Komety mi zůstala v hlavě ještě dlouho a víte co? Cajk lajk.

laska prochazi zaludkem 3

Pokud hledáte pohodové představení, rádi sledujete různé gastronomické show, máte rádi improvizaci a chcete si dát něco dobrého, pak si určitě na Láska prochází žaludkem zajděte!

laska prochazi zaludkem

Název představení: Láska prochází žaludkem
Autoři: Petr Michálek a Richard Velísek
Žánr: komedie
Uvádí: Malá Scéna Zlín
Režie a úprava: František M. Jakoubek
Hrají: Richard Velísek, Jan Holcman, Markéta Kalužíková, Martin Mráz
Premiéra: 3. října 2015
Hodnocení: 95 %

Zdroj foto: Mala Scéna Zlín


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Adam Mišík: Návrat Flamenga s mým tátou byla ta nejúžasnější věc, co se mohla stát.

adam misik200Adam Mišík je zatím pro většinu lidí jméno méně známé. Patnáctiletý chlapec, který se na svoji životní cestu připravuje od píky a váží každého kroku. Žongluje s pěti míčky, škola, přátelé, rodina, hudba, herectví a všechno drž...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Skromný muž s velkým srdcem a obrovskou pokorou!

velen 200Už jako malá holka jsem registrovala herce s dobráckýma očima a širokým úsměvem, ale nikdy jsem si k němu neuměla přiřadit jméno, někdy se mi to tak stává i dnes. To ovšem vůbec neznamená, že to v mých očích snižuje jeho herecké kvality. Byl celkem...


Literatura

Malý intimní dekameron Ani Geislerové

Nezabije200Je dobře, že slovo dalo slovo, věci se zřetězily a Aňa Geislerová začala psát a publikovat. Nejdříve se účastnila svými povídkami ve sbornících a teď debutuje samostatnou knihou. Deset již dříve vydaných a vyzkoušených povídek si to zasloužilo. Sbí...

Divadlo

Hadry, kosti kůže. Miroslav Hanuš exceluje v roli Wericha

hadry perexVila na Kampě – U Sovových mlýnů 501/7. Dříve Dobrovského, dnes Werichova vila. Od roku 1945 až do své smrti roce 1980 zde žil „národní klaun a národní rabín“ Jan Werich. V roce 1948, půl roku po odchodu Jiřího Voskovce, se sem do přízemí nastěho...

Film

Cool Girl! – Nový český film vycházející z knižní předlohy Leny Valenové

Cool Girl 200Česká talentovaná YA spisovatelka Lena Valenová si plní svůj sen. Na motivy její knihy Cool Girl!, která vyšla v online nakladatelství Pointa v roce 2019, vznikl stejnojmenný film, který míří do kin již 25. května.

...