Sezonu na zámku v Holešově otevřou strašidla

Sezonu na zámku v Holešově otevřou strašidla

Tisk

holesov nocni prohlidka 200Letošní sezonu na holešovském zámku otevřou strašidla. Noční prohlídka s podtitulem Strašidelný zámek se koná 4. dubna od 19 do 21 hodin.

 


„Loni jsme se hodně soustředili na děti, noční prohlídky na začátku i na konci sezony v duchu pohádek patřily především těm nejmenším. Letos bychom chtěli vyjít vstříc starším dětem, náctiletým a hlavně jejich rodičům. Připravujeme lahůdky, které mírně postraší, ale především pobaví,“ prozradil hlavní provozní zámku Martin Hrdlička.

Celý zámek se zahalí jen do světla svíček, tajemno se rozprostře sklepením, přízemím i prvním patrem.  Návštěvníci se mohou těšit na slet čarodějnic, proletět se na koštěti, zatančit si s mumiemi, ochutnat šlechtickou krev nebo se podívat na ples upírů. Na chodbách je budou čekat netopýři a strašidla, na nádvoří kříže a šibenice, kdo si dodá kuráž a projde stezkou odvahy, obdrží na konci i speciální certifikát.

holesov nocni prohlidka

Vstupenky lze koupit v předprodeji na Městském informačním centru Holešov nebo on-line na stránkách www.holesov.info.

Cena vstupného pro dospělé 70.-, pro děti 40,-.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Samo Alexander, Pressburger Klezmer Band: Som najradšej, keď je na pódium zábava

sam perexPostupne sa dostávame ku Klezmeru zo Slovenska. Začalo to predchádzajúcim CD, kde sme mali jednu pieseň z Vyšných Rastlavíc. Kedysi sme nevedeli, že sa hral na Slovensku, v súčasnosti sme v rôznych knihách naš...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Tereza Ramba a Eliška Křenková odehrají Amerikánku: V kleci už tento čtvrtek ze Safari Parku Dvůr Králové

amerikanka 200Další představení Amerikánky z plánované série Hrajeme pro medici se tento čtvrtek 30. dubna odehraje ve vnitřním výběhu pro hyeny ze Safari Parku Dvora Králové.

...

Literatura

Romantika + akce = Střemhlavý pád

stremhlavy pad 200V listopadu vydalo nakladatelství Ikar další knihu z Edice světový bestseller, tentokráte zacílili na ženy a vsadili na tutovku v podobě Sandry Brown. Její Střemhlavý pád má ty správné složky, aby vytvořil napínavou akční knihu p...

Divadlo

Nebezpečné hry irského tance

Lord perex1. listopadu jsme měli možnost zhlédnout další unikátní taneční show Lord of the Dance, tentokrát s názvem "Dangerous games". Představení proslulého Michaela Flatleyho opět nezklamalo.

...

Film

Brzobohatý, Ruml a Tobrman jako tuláci ve swingové pohádce Adély Zejfartové a jejího orchestru Sunny Swing

swingova pohadka 200Během letošního adventu spatří světlo světa nová česká pohádka. Nebude to však klasická tele-vizní pohádka, ale swingová pohádka. V hlavních rolích krátkého hudebního filmu k písni Jen se s písničkou smát uvidíte zpěvačku a h...