Dokonalá svatba dostála svému názvu

Dokonalá svatba dostála svému názvu

Tisk

svat 200Dokonalá svatba je situační komedie od britského autora Robina Hawdona, která se od roku 1994 hraje po celém světě. Je velmi aktuální a dokáže rozesmát nejeden sál. I ten ve Zlíně se velmi dobře bavil, za což bylo kromě herců zodpovědné i režisérské duo Michaela Doleželová a Roman Vencl.

 

 

Děj hry nás zavádí do svatebního apartmá, kde nacházíme Billa v posteli s cizí dívkou. Toho dne má být svatba, vše má být dokonalé a najednou se objevuje jedna komplikace za druhou. Motto: „Nechval dne před obřadem!“ tak dostává pravý rozměr a kolotoč událostí na sebe nenechává dlouho čekat.

Za nádhernou a prostornou scénu mající v sobě dva apartmány a mnoho praktických dveří je zodpovědná Hana Knotková. Ta využila také kontrastu bílého svatebního apartmánu s barevnými kostýmy. Ty samy o sobě působily velmi prakticky a především nenásilně a přirozeně.

svat 1

Dokonalá svatba je skvěle napsaný počin, který musí dobře zahrát kdokoliv. Alespoň tak na mě tato komedie působí. Zlínské divadlo tomu však opět nasadilo korunu, a to především obsazením. V hlavních rolích ženicha a nevěsty se představili Marek Příkazký s Markétou Kalužíkovou, kteří už delší dobu ukazují, jaká je mezi nimi na divadelním pódiu krásná chemie a napětí. K tomu se přidává ženichův svědek Tom v podání geniálního Radovana Krále a zářící ženské role – osobitá Marie Vančurová jako pokojská July a posila ze Šumperka Vendula Nováková jako Judy.

svat 2

Bylo jasné, že nikdo neměl v plánu se pevně držet scénáře a daných replik, právě naopak. Všichni do rolí dali i kus sebe, pořádnou dávku své osobitosti a jedinečné komiky. To publikum rozhodně ocenilo - smálo se a tleskalo opravdu často.

Pokud toužíte strávit příjemný a především nenáročný večer v divadle, rozhodně na Dokonalou svatbu vyražte! A pokud možno, neberte si příklad z ženicha!

Název představení: Dokonalá svatba
Žánr: situační komedie
Uvádí: Městské divadlo Zlín
Režie: Michaela Doleželová a Roman Vencl
Hrají: Markéta Kalužíková , Marek Příkazký, Radovan Král, Marie Vančurová, Vendula Nováková j.h., Tamara Kotrbová, Zdeněk Julina
Premiéra: 29. 11. 2014

Hodnocení:  99 %

Zdroj foto: Městské divadlo Zlín

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Savka: „Oslavit si umím každý den, když chci“

Savka200Zpěvák Tomáš Savka se proslavil díky účasti v talentové show Česko hledá Superstar a nyní slaví 30 let. U této příležitosti vyráží na swingové turné, o kterém v tomto rozhovoru prozradil více.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Na podzim do divadla: Největší z pierotů

200divDivadla mají za sebou přípravy na další sezonu a díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Ojedinělou kombinaci činohry, šansonu a pantomimy nabídne říjnová premiéra Městského divadla Zlín Největší z pierotů.

...

Literatura

Připomeňte si, jak to bylo u nás s aférou Dieselgate

pravnik 200V nakladatelství Brána vyšla další kniha Martina Kodýdka, tentokrát nazvaná Právník a ověnčená podtitulem Aféra Dieselgate v Česku.

...

Divadlo

Ne/normální: unikátní titul na poli hudebního divadla

NENORMALNI 200Spletitý příběh rodiny Goodmanových se v hlavách autorů Briana Yorkeyho a Toma Kitta začal odvíjet postupně. Zároveň lze jeho prostřednictvím mírně nahlédnout do zákulisí vzniku současného amerického muzikálu.

Film

Začalo natáčení nového filmu Davida Laňky ÚTĚK

UtekPrvní klapkou začalo 6. listopadu v Říčkách v Orlických horách natáčení rodinného filmu Útěk podle stejnojmenné knižní předlohy Oty Hofmana. Štáb v čele s režisérem a scenáristou Davidem Laňkou v Říčkách zůstane do 26. listopadu. V hlavních rolích na...