Muzikál Pomáda

Muzikál Pomáda

Tisk

Pomada 200

K celosvětovým oslavám 40. výročí premiéry legendárního amerického muzikálu Pomáda na newyorské Broadwayi se připojila i stověžatá Praha a tak mohlo vzniknout jeho nové nastudování, kterým se pochlubila scéna Divadla Kalich.

 

 


Připadalo mi skoro zbytečné obsáhle vysvětlovat, o čem je právě řeč. Pomáda je přece kultovní záležitost. Jenže záhy mi došlo, že to tak můžeme vnímat možná jen my, kteří jsme se narodili v minulém století. Co o tom může vědět například můj dvanáctiletý syn, který nemá o těch ztřeštěných studentech, které víc, než škola zajímal sex a lumpárny, ani ponětí? Inu, čas běží a to, co mně připadá „in“ už nějakých třicet let, nemusí dojímat mého teenagera. Přiznám se, že já se v jeho hudebním světě nevyznám chvílemi ani trochu. Rozhodla jsem se, že místo slov nechám mluvit činy a vytáhla ho do Kalichu. „Mami, to je to, jak tam hraje ten Travolta?“ překvapila mě otázka, která mě zároveň potěšila. Aspoň něco o tom ví, napadlo mě. „Jasně,“ řekla jsem a zamávala mu lístky před nosem. 

 Pomada

 
Nádherná scéna, skvělá muzika, excelentní pěvecké a herecké výkony učinily svoje – synek seděl v němém úžasu a kýval se do rytmů. Tak tohle je muzika, kamaráde, říkala jsem si v duchu. Jestliže producent Hamlet Production a.s. sliboval, že tahle rock n´ rollová show zvedne obecenstvo ze židlí, rozhodně se nemýlil. Tenhle věčně živý a nestárnoucí muzikálový kousek plný lásky a rebelství zrežíroval respektovaný režisér a choreograf Ján Ďurovčík a během sto osmdesáti minut se na jevišti představila česká muzikálová špička.

Pomáda v Kalichu se stala pojmem nejen pro naše diváky a kritiky, se stejným respektem k ní přistupují i v zahraničí. Díky obrovskému zájmu diváků se její uvádění na kalichovských prknech prodloužilo a všechna představení byla vyprodaná. Pěvecká i taneční vystoupení brala dech a zcela po právu byl Jan Kříž odměněn prestižní Cenou Thálie za výkon Dannyho Zuka. Jeho taneční kreace jsou opravdu excelentní a to nejen v Pomádě. Stejně tak jsem žasla nad jeho mrštností i v muzikálu Mauglí, kde ztvárnil roli Tygra Šer Chána.

Dlouho jsem přemýšlela, co říct, ale všechna další slova se mi zdají být zbytečná. Proto jsem se naprosto ztotožnila s hodnocením deníku Právo, který o Pomádě napsal: „Pomáda patří k tomu nejlepšímu, co lze v muzikálu u nás vidět.“  

OSOBY A OBSAZENÍ
Danny - Jan Kříž, Roman Tomeš, Přemysl Pálek
Sandy - Nela Pocisková, Kateřina Steinerová, Veronika Gidová
Kenickie - Tomáš Savka, Petr Novotný
Rizzo - Michaela Doubravová, Markéta Procházková
Doody - Tomáš Löbl, David Gránský
Frenchy - Nina Horáková, Marie Blahynková
Roger - Juraj Bernáth, Michal Pleskot
Marty - Veronika Veselá, Veronika Bošjaková
Sonny - Petr Šudoma, Peter Veslár
Jane - Ivana Korolová, Kateřina Herčíková
Eugene - Martin Bačkovský, Jan Tenkrát
Patty - Kateřina Šildová, Charlotte Doubravová
V. Fontaine / J. Casino - Zbyněk Fric, Jan Kříž
Délka představení: 180 minut s přestávkou     

Název: Pomáda – nestárnoucí love story
Žánr: Muzikál 
Na scénu uvedlo:  Divadlo Kalich, Praha 1 v roce 2014
Režie a choreografie: Ján Ďurovčík    
Překlad: Adam Novák    
České písňové texty: Eduard Krečmar    
Aranžmá, hudební režie: Miroslav Vydlák    
Scéna: Martin Černý 

Kostýmy: Zuzana Straková    
Pěvecké nastudování: L´ubo Dolný    

www.divadlokalich.cz

Foto:https://cs-cz.facebook.com/pages/Muzik%C3%A1l-Pom%C3%A1da-Divadlo-Kalich/264454133633658


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ladislav von Kokesch připravuje poctu Jiřímu Šlitrovi

lada kokes perexMuzikant Láďa Kokeš dělá radost posluchačům všech věkových skupin. Srdcem i duší miluje hudbu 20. a 30.let a svou vizáží jako by vypadl z nějakého parádního prvorepublikového večírku....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Divadlo Archa: Kdo je srab a kdo je hrdina aneb představení Vadí-nevadí.cz

arc 200V září a říjnu můžete zavítat do divadla Archa na dokumentárně divadelní inscenaci Vadí–nevadí.cz od autorů Jany Svobodové a Philippa Schenkera. Ti spolu s hudebníkem Janem Burianem a videoartistou Jaroslavem Hrdličkou postavili na náměstí...


Literatura

J.D. Robb - Se mnou si nezačínej

se mnou si nezacinej 200V listopadu vydalo nakladatelství Alpress další knihu ze Série Eva Dallasová a tentokráte se jedná o úctyhodný 45. díl! Detektivní knihu z budoucnosti Se mnou si nezačínej má na svědomí J.D. Robb, tedy věhlasná Nora R...

Divadlo

Švandovo divadlo natáčí povzbudivá videa, divákům je nabídne na sociálních sítích

Svandovo divadlo200Povzbudit, zlepšit náladu, zaměřit pozornost k dobrým věcem v životě a také neztratit kontakt s diváky. To je smyslem videí, která začali natáčet tvůrci a herci z pražského Švandova divadla.

...

Film

Chuckyho nevěsta stírá rozdíl mezi roztomilou naivitou a škodolibostí

chuckyho nevestaVolné pokračování filmu Dětská hra s názvem Chuckyho nevěsta (1998) je snad tím nejlepším a zároveň nejsarkastičtějším, co může moderní horor nabídnout. Šikovně se zde stírá rozdíl mezi roztomilou...