Chcete výbornou audioknihu? Pak si poslechněte Když to tam není, tak to tam nehledej

Chcete výbornou audioknihu? Pak si poslechněte Když to tam není, tak to tam nehledej

Tisk

kdyz to tam neni tak to tam nehledej 200Ani ne do roka a do dne vyšlo audioknižní zpracování skvělé knihy spisovatelky Ivany Chřibkové s trefným názvem Když to tam není, tak to tam nehledej. Jedná se o volné pokračování předchozího díla Suchý hadr na dně mořském a má jej také na starosti Vanda Hybnerová.


Ivana Chřibková se narodila 22. března 1981 ve Štěpánkovicích na Opavsku. Po střední škole začala pracovat pro opavský týdeník Kamelot a později pro deník Svoboda v Ostravě. Po práci na několika charitativních projektech se rozhodla přestěhovat do Prahy, kde dostala místo redaktorky týdeníku Ano televize Nova a na Nově potom zůstala ještě dalších deset let. Poté se rozhodla kariéru ukončit, změnit svůj dosavadní život, tak se sbalila a přestěhovala do španělské Andalusie, kde napsala svůj debut Suchý hadr na dně mořském. Poté žila ve městě Leeds v Anglii, než se přestěhovala zase zpátky domů, do České republiky. Když to tam není, tak to tam nehledej je její druhou knihou.

Kniha představuje humorný a sebeironický příběh Anny, který je stylově trochu podobný Helence z Hrdého Budžesu. Ivana Chřibková je však originální a její krátké povídky jsou skvěle vypointované a celkově zapadají do kontextu přesně tak, jak mají. Anna se vydává do Prahy, aby ukázala rodičům, že tam dokáže žít sama a také se oprostila od minulosti. Jak to tak bývá, není to vždy úplně jednoduché, ale ona je bojovnice a jen tak se nevzdá.

Já se do autorčiny tvorby zamilovala hned při poslechu audioknihy Suchý hadr na dně mořském a tento další počin jsem zhltla hned, jak vyšel v knižní podobě. Ani ohledně audioknihy jsem neváhala ani vteřinu, ráda si Annin život připomněla. Jen jsem při poslechu znovu a znovu žasla, jak je mi hrdinka občas podobná a tím pádem velmi blízká. Viz například ukázka: „k mému celoživotnímu problému rozpoznávání pravé a levé strany se přidala také neschopnost číst v mapách.“

Audiokniha mě potěšila hned v úvodu velmi veselou a uvolněnou hudbou, která se k dílu skvěle hodila. Nebylo jí příliš a také nepůsobila rušivě. Interpretka Vanda Hybnerová už věděla, o co půjde a jejímu výkonu se tak nedá vůbec nic vytknout. Dokázala působit přesně jako Anna: odhodlaně, nebojácně, naivně a jindy zase naopak nejistě. Prostě jako Anna se vším všudy.

Pokud si chcete odpočinout u milého a vtipného příběhu, tak rozhodně audioknihu Když to tam není, tak to tam nehledej nemiňte. Rozhodně se pobavíte, ale občas i zamyslíte nebo zavzpomínáte na vaše příhody. Ivana Chřibková je totiž velmi dobrá vypravěčka a moc šikovná spisovatelka a Vanda Hybnerová tomu jen nasazuje korunu. Jediné, co vám bude vadit, je její krátká délka, protože chvíle s Annou utečou jako voda a vy budete chtít víc, věřte mi.

kdyz to tam neni tak to tam nehledej

Když to tam není, tak to tam nehledej
Autor: Ivana Chřibková
Interpret: Vanda Hybnerová
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 4 hodiny 2 minuty
Typ: audiokniha
Hodnocení: 99 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/kdyz-to-tam-neni-tak-to-tam-nehledej

Zdroj foto: audioteka.cz


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nenechte si ujít Thiliezovu prvotinu

krvavy andel 200Nakladatelství XYZ potěšilo všechny fanoušky francouzského spisovatele Francka Thillieze a vydali jeho prvotinu s názvem Krvavý anděl.

 

...

Divadlo

Inscenace Leviatan a Everyman uvede Ensemble Opera Diversa v brněnské Staré radnici

barton perex divadloRenomované hudební těleso Ensemble Opera Diversa uvede v pondělí 17. prosince v 19. 30 hodin ve freskovém sále brněnské Staré radnice inscenace Leviatan a Everyman. V obou vytvořil hlavní role dnes už pražs...

Film

Nové pražské AutoKino LEDÁRNY nabídne filmové i kulinární zážitky

autokino 200Chybí vám filmové zážitky na opravdovém velkém plátně s kvalitním zvukem? Právě v těchto dnech otevírá své brány AutoKino LEDÁRNY, situované do prostoru bývalých ledáren v pražském Braníku. Prostor v těsném sousedství řeky Vltavy tak nově ožije...