Hraničář Will a jeho přátelé jsou zpátky

Hraničář Will a jeho přátelé jsou zpátky

Tisk

nositele-duboveho-listu 200Fanoušci Hraničářova učně se konečně dočkali a po více než půl roce je tady díky Bookmedia a Audiotéce další pokračování příběhů o Willovi a jeho přátelích, tentokrát s názvem Nositelé dubového listu.

 

 

Autorem fantasy série Hraničářův učeň je John Flanagan, australský spisovatel, který nejprve pracoval jako reklamní textař a později redaktor na volné noze. Tento fantastický svět původně vytvořil pro svého syna, kterého chtěl zábavným způsobem přivést ke čtení. Dnes patří John Flanagan k nejproduktivnějším australským prozaikům.

Nositelé dubového listu jsou čtvrtým dílem ze série Hraničářův učeň a děj opět pokračuje bez připomínání, co se kdy a kde a stalo. Posluchači se tak setkávají s hlavním hrdinou Willem s Evanlyn krátce poté, co uprchli z ledové země Skandie. Příběh se zdramatizuje hned ze začátku, kdy unesou Evanlyn a Will se ji vydává hledat. Sám nemá moc sil a naštěstí jej konečně najdou hraničář Halt s bojovnickým učněm Horácem. Evanlyn sice společně zachrání, ale je tady mnohem větší problém – temudžajští bojovníci chystající se zaútočit na Skandii. Je potřeba spojit síly a bojovat…

Příběh klasicky skvěle odsýpá, pořád se v něm něco děje – nechybí napětí ani různé vztahy mezi protagonisty. Jedná se teprve o čtvrtý díl série, ale mám dojem, jakoby se postavy chovaly stále dospěleji. Jsou odvážnější, rozumnější a také jim na sobě navzájem hodně záleží. Je to takové milé a smekám před autorem, že se mu tento svět tak daří vytvářet.

Hraničářův učeň je spjat se jménem Matouše Rumla, což bylo z pozice Audiotéky sázkou na jistotu. Je totiž opravdu skvělý a nedá se mu nic vytknout. Jeho hlas je mladistvý, dokáže do něj promítnout například Willovu vzpurnost, skvěle zvládá i moudré projevy Halta nebo někoho ze Skandijců a poradí si také s vyjádřením obav a nejistoty. Nejen díky němu jsou tyto audioknihy opravdu výborné.

Ačkoliv tentokrát Nositelé dubového listu končí pohodově, už teď se nemůžu dočkat na další díl. A vy, které Hraničářův učeň minul, tak vám jej rozhodně doporučuji!

Matouš Ruml se narodil 4. října 1985 a na scéně Dětského divadelního studia začal vystupovat v dětských rolích po boku uznávaných herců. Dnes patří mezi členy souboru Městského divadla v Mladé Boleslavi a hostuje v pražském Divadle Na prádle i ve Švandově divadle. Ztvárnil také několik televizních postav, například ve filmu Princezna a písař nebo v populárním seriálu Comeback. Za své hudebně dramatické umění získal Cenu Zuzany Navarové a Cenu Thálie pro mladého činoherce.

nositele-duboveho-listu

Hraničářův učeň: Nositelé dubového listu
Autor: John Flanagan
Interpret: Matouš Ruml
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 9 hodin 35 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 95 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/nositele-duboveho-listu

Zdroj foto: audioteka.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Název: Smrt půvabného média: Detektivka ze staré Vídně

mediumPokud si chcete přečíst dobrou detektivku z období přelomu 19. a 20. století, ve které vystupuje i postava známého psychoanalytika Sigmunda Freuda,...

Divadlo

Etiketa je životní styl

dobre mravy 200Už v předminulé sezóně, v červnu roku 2016 mělo premiéru představení Dobré mravy, které se inspirovalo a vycházelo z nikoho jiného z etikety Ladislava Špačka, guru českého společenského chování. Co toto ztřeštěné představení přineslo?

Film

Woody Allen přichází s retro duchařskou komedií Kouzlo měsíčního svitu

Kouzlo mesicniho svitu 200Hlavní hrdina filmu  - celosvětově uznávaný Stanley alias Wei Ling Soo  (Colin Firth – Deník Bridget Jones , Mamma Mia, Králova řeč) poměrně silně odkazuje  svým charakterem na „křížence“  Marka Darcyho z Deníku Bridg...